Tarhan, ‘Dilderesi’ni meclise taşıdı!

Siyaset 11.03.2020 - 13:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarhan, ‘Dilderesi’ni meclise taşıdı!

Dilovası Dilderesi ıslah çalışmaları 2014 yılında başlamış ve temel atma töreninde çalışmaların 2017 yılının Mart ayında bitirileceği açıklanmıştı. Temel atma töreninin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bitirilemeyen ıslah çalışmalarını TBMM gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan her seçim vaat olarak gündeme getirilen Dilderesi Islah çalışmalarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. 3 SEÇİM BİTTİ ÇALIŞMALAR BİTMEDİ Fabrika ve esnaf mahallerinin taşkın ve rüsubat zararlarından korunması için, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte gerçekleştirilen Dilderesi Islahına ilişkin temeli atma töreninin üzerinden 6 yıl geçti. Bir türlü bitirilemeyen çalışmalar her seçim döneminde gündeme getirilirken bitiş tarihi de sürekli olarak değiştirildi. İlk olarak Mart 2017 tarihinde bitirileceği açıklanan Dilderesi Islahında çalışmalar kaplumbağa hızında ilerleyince çalışmalar da bitirilemedi. TARİHLER BİR TÜRLÜ TUTMADI Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan en son 2019 yılı sonunda bitirileceği açıklanan ıslah çalışmalarının neden hala bitirilemediğini sordu. Tarhan, seçim dönemlerinde Dilderesi’nde balık tutacaklarını açıklayanların seçimler sonrasında seslerinin çıkmadığının altını çizerek “Sürekli tarihler veriliyor ancak Kocaeli de değişen bir şey olmuyor” dedi. Kandıra duble yolunun akıbetinin de farklı olmadığına dikkat çeken Tarhan, “2016 yılında temel attılar 2018 yılında bitirilecek dediler. Bugün bakıyoruz ortada bir duble yol yok tekrar ihalesine gidileceği müjdelenen bir Kandıra duble yolu var. Maalesef Kocaeli’nin sorunlarını çözecek sonuca ulaştıracak bir yönetim yok, bu beceriye sahip değiller. Onlarca konuda söz verilip, sonrasında bu projelerin sonu getirilemiyor” dedi.

Dilovası Dilderesi ıslah çalışmaları 2014 yılında başlamış ve temel atma töreninde çalışmaların 2017 yılının Mart ayında bitirileceği açıklanmıştı. Temel atma töreninin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bitirilemeyen ıslah çalışmalarını TBMM gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan her seçim vaat olarak gündeme getirilen Dilderesi Islah çalışmalarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

3 SEÇİM BİTTİ ÇALIŞMALAR BİTMEDİ

Fabrika ve esnaf mahallerinin taşkın ve rüsubat zararlarından korunması için, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte gerçekleştirilen Dilderesi Islahına ilişkin temeli atma töreninin üzerinden 6 yıl geçti. Bir türlü bitirilemeyen çalışmalar her seçim döneminde gündeme getirilirken bitiş tarihi de sürekli olarak değiştirildi.

İlk olarak Mart 2017 tarihinde bitirileceği açıklanan Dilderesi Islahında çalışmalar kaplumbağa hızında ilerleyince çalışmalar da bitirilemedi.

TARİHLER BİR TÜRLÜ TUTMADI

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan en son 2019 yılı sonunda bitirileceği açıklanan ıslah çalışmalarının neden hala bitirilemediğini sordu. Tarhan, seçim dönemlerinde Dilderesi’nde balık tutacaklarını açıklayanların seçimler sonrasında seslerinin çıkmadığının altını çizerek “Sürekli tarihler veriliyor ancak Kocaeli de değişen bir şey olmuyor” dedi.

Kandıra duble yolunun akıbetinin de farklı olmadığına dikkat çeken Tarhan, “2016 yılında temel attılar 2018 yılında bitirilecek dediler. Bugün bakıyoruz ortada bir duble yol yok tekrar ihalesine gidileceği müjdelenen bir Kandıra duble yolu var. Maalesef Kocaeli’nin sorunlarını çözecek sonuca ulaştıracak bir yönetim yok, bu beceriye sahip değiller. Onlarca konuda söz verilip, sonrasında bu projelerin sonu getirilemiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.