TARHAN, “HÜNKAR ÇAYIRI’NI MECLİSE TAŞIDI!”

Gebze 11.01.2018 - 12:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TARHAN, “HÜNKAR ÇAYIRI’NI MECLİSE TAŞIDI!”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkâr Çayırı’nın satılması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yaparak tarihe ve millete yapılan saygısızlığı gündeme taşıdı.

HANİ OSMANLI TORUNUYDUNUZ… Tarhan “İki senedir Hünkâr Çayırı’nın satılması engellemek için bütün demokratik yollara başvurduk. Yetkili makamlar “Asla Satılmayacak” dediler. Ancak öğrendik ki Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmiş. Hem de pul parasına. Hünkâr Çayırı bir tarihtir. Osmanlı torunu olmakla övünenlerin önce tarihe ve onun mirasına sahip çıkması gerekir.” dedi. ÇAĞ AÇIP, ÇAĞ KAPATAN PADİŞAHIN MİRASI SATILDI Tarhan “Söz konusu olan Hünkâr Çayırı sıradan bir yer değildir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yerdir. Tarihi mirasına sahip çıkmayan toplumlar asla iflah olmazlar. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Rant için gözü hiçbir şey görmeyenleri tarih asla affetmeyecektir.” Dedi. 3 AY ÖNCE SATMIYORUZ. ŞİMDİ SATIYORUZ. Tarhan “İktidar her zamanki gibi tutarsız politikalar izlemeye devam ediyor. 3 ay önce soru önergesi ile Hünkâr Çayırı’nın akıbetini soruyoruz. Özelleştirme kapsamında mıdır? Tarihi dokusunu bozacak bir girişim var mıdır? diyoruz. Maliye Bakanı Naci AĞBAL yazılı olarak cevap veriyor: “Asla böyle bir durum söz konusu değil.” Aradan 3 ay geçiyor Hünkar Çayırı satılıyor. Bu millete karşı yapılan bir ayıptır, saygısızlıktır.” dedi. ERZİNCANLILAR VAKFI İLE BAŞBAKAN’IN BAĞLANTISI NEDİR? Tarhan, “Hünkar Çayırı’nın 30 yıllığına Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmesini duyduğumuzda bizlerin aklına Sayın Başbakan geliyor. Çünkü Sayın Başbakan Bu derneğin onursal üyesi… Soruyoruz? Bu durumdan Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın haberi var mıdır? Yoksa tarihi bir miras, ranta kurban edilerek Başbakan zora düşürülmek mi isteniyor? Vakıf Hünkâr Çayırını Sözde Okul veya Üniversite yapımı için kullanacakmış. Hünkâr Çayırı, Üniversite için kullanılacaksa hemen bitişiğinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi için kullanılmalıdır.” dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkâr Çayırı’nın satılması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yaparak tarihe ve millete yapılan saygısızlığı gündeme taşıdı.

HANİ OSMANLI TORUNUYDUNUZ…

Tarhan “İki senedir Hünkâr Çayırı’nın satılması engellemek için bütün demokratik yollara başvurduk. Yetkili makamlar “Asla Satılmayacak” dediler. Ancak öğrendik ki Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmiş. Hem de pul parasına. Hünkâr Çayırı bir tarihtir. Osmanlı torunu olmakla övünenlerin önce tarihe ve onun mirasına sahip çıkması gerekir.” dedi.

ÇAĞ AÇIP, ÇAĞ KAPATAN PADİŞAHIN MİRASI SATILDI

Tarhan “Söz konusu olan Hünkâr Çayırı sıradan bir yer değildir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yerdir. Tarihi mirasına sahip çıkmayan toplumlar asla iflah olmazlar. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Rant için gözü hiçbir şey görmeyenleri tarih asla affetmeyecektir.” Dedi.

3 AY ÖNCE SATMIYORUZ. ŞİMDİ SATIYORUZ.

Tarhan “İktidar her zamanki gibi tutarsız politikalar izlemeye devam ediyor. 3 ay önce soru önergesi ile Hünkâr Çayırı’nın akıbetini soruyoruz. Özelleştirme kapsamında mıdır? Tarihi dokusunu bozacak bir girişim var mıdır? diyoruz. Maliye Bakanı Naci AĞBAL yazılı olarak cevap veriyor: “Asla böyle bir durum söz konusu değil.” Aradan 3 ay geçiyor Hünkar Çayırı satılıyor. Bu millete karşı yapılan bir ayıptır, saygısızlıktır.” dedi.

ERZİNCANLILAR VAKFI İLE BAŞBAKAN’IN BAĞLANTISI NEDİR?

Tarhan,Hünkar Çayırı’nın 30 yıllığına Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmesini duyduğumuzda bizlerin aklına Sayın Başbakan geliyor. Çünkü Sayın Başbakan Bu derneğin onursal üyesi… Soruyoruz? Bu durumdan Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın haberi var mıdır? Yoksa tarihi bir miras, ranta kurban edilerek Başbakan zora düşürülmek mi isteniyor? Vakıf Hünkâr Çayırını Sözde Okul veya Üniversite yapımı için kullanacakmış. Hünkâr Çayırı, Üniversite için kullanılacaksa hemen bitişiğinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi için kullanılmalıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.