Tarhan’ın gündemi ‘faturalar!’

Siyaset 23.10.2019 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarhan’ın gündemi ‘faturalar!’

Zamların peşi sıra geldiği Doğalgazda vatandaş faturalarını ödeyemeyince hem mutfaktaki ocak kaynamadı, hem de vatandaş soğukta kaldı. CHP Sanayi Komisyonu sözcüsü ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen abone sayısını sorduğu önergesine gelen yanıtları paylaştı. Bakanlığın Tarhan’a verdiği cevapta Kocaeli rakamları dikkat çekiyor. Tarhan, art arda zamların yapıldığı doğalgaz ve elektrik faturalarının geçtiğimiz yıllardaki rakamlarını paylaşırken, bu yıl gelen zamlarla birlikte vatandaşı kara kış bekliyor dedi. 12 BİN KİŞİ ELEKTRİK, 22 BİN KİŞİ DOĞALGAZ FATURASINI HİÇ ÖDEYEMEDİ Son 3 yılda Kocaeli’de 12 bin kişinin elektrik faturasını hiç ödeyemediğini, faturasını ödeyemeyerek yapılandırmaya gitmek durumunda kalan elektrik abonesi sayısının 32 binin üzerinde olduğunu belirten Tarhan, son 4 ayda elektriğe yapılan yüzde 30’luk zamlar sonrası bu rakamın katlanarak artacağını söyledi. Tarhan, vatandaşın hem ısınma hem mutfağı için hayati önem taşıyan doğalgaza ilişkin rakamları da paylaşarak, Kocaeli gibi sanayi kentinde 3 yıl içinde 22 bin abonenin doğalgaz kesintisi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. KIŞ ZOR GEÇECEK Bu kışın vatandaş için zor geçeceğine dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan “Sarayın ışıkları sönmüyor, faturaları millet tarafından ödeniyor. Sayıştay raporlarına bakıldığında aylık 806 Bin TL sadece Elektrik faturası için ödeniyor, yine yıllık ısıtma giderleri 3 Milyon TL’nin üzerinde, ancak itibardan tasarruf olmaz deniyor. Asıl itibar vatandaşlarımızın vatandaşın mutfağında ocağın çalışması, odasında ışığının yanması, kışın ortasında doğalgazının kesilmemesidir” dedi. Sadece 4 ayda hem elektrik hem doğalgaz zamlarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirten Tarhan, 82 Milyon vatandaşın bu yılı zor geçireceğinin altını çizerek, bu konuda hükümet tarafından mutlaka tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Zamların peşi sıra geldiği Doğalgazda vatandaş faturalarını ödeyemeyince hem mutfaktaki ocak kaynamadı, hem de vatandaş soğukta kaldı.

CHP Sanayi Komisyonu sözcüsü ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen abone sayısını sorduğu önergesine gelen yanıtları paylaştı. Bakanlığın Tarhan’a verdiği cevapta Kocaeli rakamları dikkat çekiyor. Tarhan, art arda zamların yapıldığı doğalgaz ve elektrik faturalarının geçtiğimiz yıllardaki rakamlarını paylaşırken, bu yıl gelen zamlarla birlikte vatandaşı kara kış bekliyor dedi.

12 BİN KİŞİ ELEKTRİK, 22 BİN KİŞİ DOĞALGAZ FATURASINI HİÇ ÖDEYEMEDİ

Son 3 yılda Kocaeli’de 12 bin kişinin elektrik faturasını hiç ödeyemediğini, faturasını ödeyemeyerek yapılandırmaya gitmek durumunda kalan elektrik abonesi sayısının 32 binin üzerinde olduğunu belirten Tarhan, son 4 ayda elektriğe yapılan yüzde 30’luk zamlar sonrası bu rakamın katlanarak artacağını söyledi. Tarhan, vatandaşın hem ısınma hem mutfağı için hayati önem taşıyan doğalgaza ilişkin rakamları da paylaşarak, Kocaeli gibi sanayi kentinde 3 yıl içinde 22 bin abonenin doğalgaz kesintisi ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

KIŞ ZOR GEÇECEK

Bu kışın vatandaş için zor geçeceğine dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan “Sarayın ışıkları sönmüyor, faturaları millet tarafından ödeniyor. Sayıştay raporlarına bakıldığında aylık 806 Bin TL sadece Elektrik faturası için ödeniyor, yine yıllık ısıtma giderleri 3 Milyon TL’nin üzerinde, ancak itibardan tasarruf olmaz deniyor. Asıl itibar vatandaşlarımızın vatandaşın mutfağında ocağın çalışması, odasında ışığının yanması, kışın ortasında doğalgazının kesilmemesidir” dedi. Sadece 4 ayda hem elektrik hem doğalgaz zamlarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirten Tarhan, 82 Milyon vatandaşın bu yılı zor geçireceğinin altını çizerek, bu konuda hükümet tarafından mutlaka tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.