GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Tarhan, 'İş cinayetlerinin başkenti olmayalım!'

Kocaeli 17.07.2019 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarhan, 'İş cinayetlerinin başkenti olmayalım!'

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise Kocaeli'ndeki iş cinayeti verilerini değerlendirdi. Tarhan, “Her sene yüzlerce iş cinayeti yaşanırken sorumlu Bakanlık nerede?” dedi.

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise Kocaeli'ndeki iş cinayeti verilerini değerlendirdi. KOCAELİ İŞ CİNAYETLERİ BAŞKENTİ OLMASIN Tarhan, “Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapora göre, 2013’ten bu yana Kocaeli'nde en az 426 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiş. 2019’un ilk altı ayında ülke genelinde iş cinayetlerinde en fazla ölümün yaşandığı beşinci il Kocaeli olmuştur. Kocaeli, demografik yapısı, coğrafi konumu ve sanayi kenti olması sebebiyle bazı etkenleri tetikliyor olabilir. Ancak defalarca dile getirdik, uyardık, yetkilileri göreve çağırdık. Görmezden gelmeler devam ederse yakında Kocaeli İş Cinayetleri Başkenti olacak. Bu duruma asla izin vermeyeceğiz. DENETİMDEN UZAK İŞ SAHALARI ÖLÜMLERİ BERABERİNDE GETİRİYOR Tarhan, “Yine rapora göre Kocaeli'nde en fazla ölüm 8 işçinin öldüğü Gebze’de meydana geldi. Çayırova’da 6; Kartepe’de 4; Derince ve Gölcük’te 3; Darıca, Dilovası ve Körfez’de 2; İzmit, Kandıra ve Karamürsel’de ise 1 ölüm meydana gelmiş. İş kazalarının nerede ve hangi sahalarda olabileceği belli, alınması gereken önlemler ve yaptırımlar belli ama ne hikmetse önüne geçilemiyor. Çünkü Bakanlık olarak her bir canı önemseyen, önce can güvenliği diyen adımlar atılmıyor. Çok yakın tarihte Kuzey Marmara otoyolunda işçilerimizin nasıl can verdiğini tün Türkiye gördü. Bakanlık ne yaptı? Oradaki yüklenici firmayla ilgili bir yaptırımı oldu mu? Kimse sorumluluk almak istemiyor ama gerekli önlemleri almayanlar ve önlem almayanları denetlemeyen tüm iş cinayetlerinin vebalini üzerlerinde taşımaktadır” dedi.
Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise Kocaeli'ndeki iş cinayeti verilerini değerlendirdi. Tarhan, “Her sene yüzlerce iş cinayeti yaşanırken sorumlu Bakanlık nerede?” dedi.

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise Kocaeli'ndeki iş cinayeti verilerini değerlendirdi.

KOCAELİ İŞ CİNAYETLERİ BAŞKENTİ OLMASIN

Tarhan, “Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapora göre, 2013’ten bu yana Kocaeli'nde en az 426 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiş. 2019’un ilk altı ayında ülke genelinde iş cinayetlerinde en fazla ölümün yaşandığı beşinci il Kocaeli olmuştur. Kocaeli, demografik yapısı, coğrafi konumu ve sanayi kenti olması sebebiyle bazı etkenleri tetikliyor olabilir. Ancak defalarca dile getirdik, uyardık, yetkilileri göreve çağırdık. Görmezden gelmeler devam ederse yakında Kocaeli İş Cinayetleri Başkenti olacak. Bu duruma asla izin vermeyeceğiz.

DENETİMDEN UZAK İŞ SAHALARI ÖLÜMLERİ BERABERİNDE GETİRİYOR

Tarhan, “Yine rapora göre Kocaeli'nde en fazla ölüm 8 işçinin öldüğü Gebze’de meydana geldi. Çayırova’da 6; Kartepe’de 4; Derince ve Gölcük’te 3; Darıca, Dilovası ve Körfez’de 2; İzmit, Kandıra ve Karamürsel’de ise 1 ölüm meydana gelmiş. İş kazalarının nerede ve hangi sahalarda olabileceği belli, alınması gereken önlemler ve yaptırımlar belli ama ne hikmetse önüne geçilemiyor. Çünkü Bakanlık olarak her bir canı önemseyen, önce can güvenliği diyen adımlar atılmıyor. Çok yakın tarihte Kuzey Marmara otoyolunda işçilerimizin nasıl can verdiğini tün Türkiye gördü. Bakanlık ne yaptı? Oradaki yüklenici firmayla ilgili bir yaptırımı oldu mu? Kimse sorumluluk almak istemiyor ama gerekli önlemleri almayanlar ve önlem almayanları denetlemeyen tüm iş cinayetlerinin vebalini üzerlerinde taşımaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.