TARHAN, “O UYGULAMA İHRACATI NE KADAR ZARARA UĞRATTI!”

Kocaeli 14.12.2016 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TARHAN, “O UYGULAMA İHRACATI NE KADAR ZARARA UĞRATTI!”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Yaz saati uygulaması nedeniyle ihracattaki kayıp ne kadardır?” diye sordu.

Ekonomi Bakanlığı’nın dün TBMM Genel Kurulu’nda yapılan bütçe görüşmelerinde, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yaz saati uygulamasının ihracatta yarattığı kaybın ne kadar olduğunu sordu. ZEYBEKÇİ: “İHRACATTA BİR KAYIP YARATMADI” Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise verdiği yanıtta yaz saati uygulamasının ihracatta bir kayıp yaratmadığını, 220’nin üzerindeki ülkeye yapılan ihracatta altı saat, sekiz saat, on iki saat, on sekiz saat farkı olan ülkelere ihracat yaparken, o ülkelerin insanlarıyla hem komünikasyon anlamında hem de siparişlerini teslim etme anlamında hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi. TARHAN: “İNANDIRICI BULMUYORUM” Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin verdiği yanıtı inandırıcı bulmadığını söyleyen Tahsin Tarhan, “Yaz saati uygulaması ile hayatımızı olumsuz etkileyen pek çok durum ortaya çıktı. Hala daha bu konuda ısrar edilmesini anlayabilmiş değiliz. Öğrenciler kör karanlıkta yollarda, elektrik faturaları yükseldi, ihracatçı firmalar satış yapabilmek için akşam saatlerine kadar mesai yapıyor. Ancak hükümet bu konudaki ısrarını sürdürüyor. Sayın Bakan, Türk ihracatçısının saat farkı nedeni ile bir düşüş yaşamadığını söylüyor ancak Eylül sonunda yapılan açıklamalarda özellikle Avrupa ülkeleri ile bu saat farkı nedeni ile sıkıntıların yaşanabileceği ifade edilmişti. Hatta o dönemde İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı’nın açıklaması ihracatta kaybın 13 milyar doları bulabileceği yönündeydi. Şimdi de tarafımıza iletilen çok sayıda şikayet var. Bu şikayetlerde ihracat yapan firmaların mesai saatlerini uzatmaları nedeniyle maliyetlerinde de bir artış olduğu yönünde. Tüm bunlar bize iletiliyorken, Sayın Bakanın hiçbir sorun yaşanmadığını söylemesi inandırıcı gelmiyor” dedi.      
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Yaz saati uygulaması nedeniyle ihracattaki kayıp ne kadardır?” diye sordu.

Ekonomi Bakanlığı’nın dün TBMM Genel Kurulu’nda yapılan bütçe görüşmelerinde, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yaz saati uygulamasının ihracatta yarattığı kaybın ne kadar olduğunu sordu.

ZEYBEKÇİ: “İHRACATTA BİR KAYIP YARATMADI”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise verdiği yanıtta yaz saati uygulamasının ihracatta bir kayıp yaratmadığını, 220’nin üzerindeki ülkeye yapılan ihracatta altı saat, sekiz saat, on iki saat, on sekiz saat farkı olan ülkelere ihracat yaparken, o ülkelerin insanlarıyla hem komünikasyon anlamında hem de siparişlerini teslim etme anlamında hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi.

TARHAN: “İNANDIRICI BULMUYORUM”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin verdiği yanıtı inandırıcı bulmadığını söyleyen Tahsin Tarhan, “Yaz saati uygulaması ile hayatımızı olumsuz etkileyen pek çok durum ortaya çıktı. Hala daha bu konuda ısrar edilmesini anlayabilmiş değiliz. Öğrenciler kör karanlıkta yollarda, elektrik faturaları yükseldi, ihracatçı firmalar satış yapabilmek için akşam saatlerine kadar mesai yapıyor. Ancak hükümet bu konudaki ısrarını sürdürüyor. Sayın Bakan, Türk ihracatçısının saat farkı nedeni ile bir düşüş yaşamadığını söylüyor ancak Eylül sonunda yapılan açıklamalarda özellikle Avrupa ülkeleri ile bu saat farkı nedeni ile sıkıntıların yaşanabileceği ifade edilmişti. Hatta o dönemde İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı’nın açıklaması ihracatta kaybın 13 milyar doları bulabileceği yönündeydi. Şimdi de tarafımıza iletilen çok sayıda şikayet var. Bu şikayetlerde ihracat yapan firmaların mesai saatlerini uzatmaları nedeniyle maliyetlerinde de bir artış olduğu yönünde. Tüm bunlar bize iletiliyorken, Sayın Bakanın hiçbir sorun yaşanmadığını söylemesi inandırıcı gelmiyor” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.