19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tarhan, “Sanayi nasıl ayağa kaldırılacak”

Kocaeli 13.11.2018 - 11:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan, “Sanayi nasıl ayağa kaldırılacak”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçe toplantısına katılan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bütçe toplantısında sürekli katma değeri yüksek üretimden bahsedildiğini söyleyerek , “Sanayi hangi adımlar atılarak yeniden ayağa kaldırılacak.” dedi.

Görüşmeleri devam eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçesi Plan Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildi. Genel Kurul görüşmeleri henüz yapılmayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi için CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Tasarruf bütçesi olarak adlandırılan 2019 bütçesinde tasarruf ne yazık ki bilimden yapılmak istenmiştir. 2019 bütçesinde diyanete ödenek var, bilime ödenek yok” dedi. ANADOLU’DA İŞ ADAMLARI, SANAYİCİLER İNTİHAR EDİYOR Tarhan, “Ülkemiz büyük bir ekonomik kriz içerisindedir. Önce teşhisi koyup daha sonra tedavi uygulamak gerekir.  Sanayi Bakanlığı bütçesi sunumu yapılırken sürekli olarak katma değeri yüksek üretimden bahsedildi. Mevcut durumda ne yapılacak? Sanayi hangi adımlar atılarak yeniden ayağa kaldırılacak. Ne yazık ki Sayın Bakan bu konularda hiçbir programlama yapmamış. Anadolu’da iş adamları, sanayiciler borçları yüzünden intihar etmeye başladı. Bakanlık hala durumun iyiye gittiği söyleyerek, hayal satmaya çalışıyor” dedi. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ, İKTİDAR İÇİN OLMASA DA OLUR Tarhan, “Tüm dünya bilime, teknoloji, sanayiye yatırım yaparken biz tüm alanlara üvey evlat olarak bakıyoruz. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesinin daralttırılması, yatırımın teknolojiye değil betona yapılması iktidar için bilim olmasa da olur anlamına gelmektedir. Ar-ge’ye yatırım yapmayan, teknoloji üretmeyen ülkeler yakın gelecekte büyük zorluklar çekeceklerdir. Ülke olarak bir an önce betona ve ranta yatırım yapmaktan vazgeçip bilim üretmek zorundayız.” Dedi FABRİKASI BİLE YOK AMA YERLİ OTOMOBİL ÜRETİLECEK Tarhan, “Yıllardır özellikle her seçim dönemlerinde yerli otomobil üreteceğiz deniliyor. 2019 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vizyon ve yıldız projelerinden birisi yine yerli otomobil. Henüz fabrikası bile yok. Sayın Bakan’a yatırım için gerekli parayı 11 milyar TL’yi nereden bulacaksınız diye soruyoruz, ne yazık ki cevap yok. Dünyanın her yerine otomobil satan dev markalar bir senede ortalama 2.5 milyon araç üretip, 10 Milyon araç satıyorlar. Rekabet edebilecek misiniz?” diye soruyoruz. Ne yazık ki onunda cevabı yok. CEO atamasıyla, hayalle, yapacağız demekle otomobil üretilmez. Şayet seri üretime geçecek bir otomobil üretebilirlerse Nobel’e aday gösterelim” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçe toplantısına katılan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bütçe toplantısında sürekli katma değeri yüksek üretimden bahsedildiğini söyleyerek , “Sanayi hangi adımlar atılarak yeniden ayağa kaldırılacak.” dedi.

Görüşmeleri devam eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçesi Plan Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildi. Genel Kurul görüşmeleri henüz yapılmayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi için CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Tasarruf bütçesi olarak adlandırılan 2019 bütçesinde tasarruf ne yazık ki bilimden yapılmak istenmiştir. 2019 bütçesinde diyanete ödenek var, bilime ödenek yok” dedi.

ANADOLU’DA İŞ ADAMLARI, SANAYİCİLER İNTİHAR EDİYOR

Tarhan, “Ülkemiz büyük bir ekonomik kriz içerisindedir. Önce teşhisi koyup daha sonra tedavi uygulamak gerekir.  Sanayi Bakanlığı bütçesi sunumu yapılırken sürekli olarak katma değeri yüksek üretimden bahsedildi. Mevcut durumda ne yapılacak? Sanayi hangi adımlar atılarak yeniden ayağa kaldırılacak. Ne yazık ki Sayın Bakan bu konularda hiçbir programlama yapmamış. Anadolu’da iş adamları, sanayiciler borçları yüzünden intihar etmeye başladı. Bakanlık hala durumun iyiye gittiği söyleyerek, hayal satmaya çalışıyor” dedi.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ, İKTİDAR İÇİN OLMASA DA OLUR

Tarhan, “Tüm dünya bilime, teknoloji, sanayiye yatırım yaparken biz tüm alanlara üvey evlat olarak bakıyoruz. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesinin daralttırılması, yatırımın teknolojiye değil betona yapılması iktidar için bilim olmasa da olur anlamına gelmektedir. Ar-ge’ye yatırım yapmayan, teknoloji üretmeyen ülkeler yakın gelecekte büyük zorluklar çekeceklerdir. Ülke olarak bir an önce betona ve ranta yatırım yapmaktan vazgeçip bilim üretmek zorundayız.” Dedi

FABRİKASI BİLE YOK AMA YERLİ OTOMOBİL ÜRETİLECEK

Tarhan, “Yıllardır özellikle her seçim dönemlerinde yerli otomobil üreteceğiz deniliyor. 2019 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vizyon ve yıldız projelerinden birisi yine yerli otomobil. Henüz fabrikası bile yok. Sayın Bakan’a yatırım için gerekli parayı 11 milyar TL’yi nereden bulacaksınız diye soruyoruz, ne yazık ki cevap yok. Dünyanın her yerine otomobil satan dev markalar bir senede ortalama 2.5 milyon araç üretip, 10 Milyon araç satıyorlar. Rekabet edebilecek misiniz?” diye soruyoruz. Ne yazık ki onunda cevabı yok. CEO atamasıyla, hayalle, yapacağız demekle otomobil üretilmez. Şayet seri üretime geçecek bir otomobil üretebilirlerse Nobel’e aday gösterelim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.