TARHAN, “UZLAŞI ŞART”

Kocaeli 20.08.2016 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TARHAN, “UZLAŞI ŞART”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanununda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanununda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi. Bu 4 madde ise şöyle; -Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak -Cumhurbaşkanı rektörleri dilediği gibi atayamayacak ve görevden alamayacak -Seçilmişlerin hakları korunacak, belediyelere kayyum atanamayacak -Kritik kamu kurumları özelleştirilemeyecek CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanun' nda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi. Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünün korunması için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Tahsin Tarhan, "Bu düzenleme iki ilimizdeki yurttaşlarımızı mağdur edecek, güvenlik açısından hiçbir fayda getirmeyecek, bölgeye de katma değer sağlamayacaktı. Bu bakımdan tepki gösterdik, tepkimizin haklılığı da genel kurulda karşılık buldu." ÖNERGEYİ GERİ ÇEKTİLER Rektör atamaları konusunda Cumhurbaşkanına sınırsız yetki veren düzenlemeye de anında ve kararlılıkla tepki verdiklerini söyleyen Tarhan "CHP'li vekiller olarak hemen toplantı yaptık ve buna şiddetle karşı çıkacağımızı vurguladık. AK Parti de bir saat içinde önergeyi geri çekmek zorunda kaldı." BELEDİYELERE KAYYUM ATANAMAYACAK CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; seçilmişlerin haklarının korunmasının, belediyelere kayyum atanmasından vazgeçilmesinin ve kritik kurumların özelleştirilmesinin engellenmesinin de önemli olduğunu belirtti. UZLAŞI ŞARTTIR Ayrıca; 15 Temmuz sonrasında oluşan uzlaşma kültürünün devamının gerekliliğini her fırsatta tekrarladık ve hep böyle hareket ettik. Yasaların toplumun her kesimini memnun edecek şekilde çıkartılması gerekir. Bunun için de uzlaşı şarttır. Başta iktidar olmak üzere tüm siyasilerin oluşan uzlaşı kültürüne sahip çıkmasını bekliyoruz.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanununda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanununda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi. Bu 4 madde ise şöyle;

-Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak

-Cumhurbaşkanı rektörleri dilediği gibi atayamayacak ve görevden alamayacak

-Seçilmişlerin hakları korunacak, belediyelere kayyum atanamayacak

-Kritik kamu kurumları özelleştirilemeyecek

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin TBMM Genel Kurulu'ndaki sert muhalefetinin sonuç verdiğini belirtti. Tarhan, Torba Kanun' nda itiraz ettikleri 4 maddenin de tasarıdan çıkarıldığını söyledi. Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünün korunması için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Tahsin Tarhan, "Bu düzenleme iki ilimizdeki yurttaşlarımızı mağdur edecek, güvenlik açısından hiçbir fayda getirmeyecek, bölgeye de katma değer sağlamayacaktı. Bu bakımdan tepki gösterdik, tepkimizin haklılığı da genel kurulda karşılık buldu."

ÖNERGEYİ GERİ ÇEKTİLER

Rektör atamaları konusunda Cumhurbaşkanına sınırsız yetki veren düzenlemeye de anında ve kararlılıkla tepki verdiklerini söyleyen Tarhan "CHP'li vekiller olarak hemen toplantı yaptık ve buna şiddetle karşı çıkacağımızı vurguladık. AK Parti de bir saat içinde önergeyi geri çekmek zorunda kaldı."

BELEDİYELERE KAYYUM ATANAMAYACAK

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; seçilmişlerin haklarının korunmasının, belediyelere kayyum atanmasından vazgeçilmesinin ve kritik kurumların özelleştirilmesinin engellenmesinin de önemli olduğunu belirtti.

UZLAŞI ŞARTTIR

Ayrıca; 15 Temmuz sonrasında oluşan uzlaşma kültürünün devamının gerekliliğini her fırsatta tekrarladık ve hep böyle hareket ettik. Yasaların toplumun her kesimini memnun edecek şekilde çıkartılması gerekir. Bunun için de uzlaşı şarttır. Başta iktidar olmak üzere tüm siyasilerin oluşan uzlaşı kültürüne sahip çıkmasını bekliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.