TARHAN, “VATANDAŞA TUZAK KURUYORLAR”

Kocaeli 07.08.2017 - 12:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TARHAN, “VATANDAŞA TUZAK KURUYORLAR”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan “EDS radar sistemi ile vatandaşa kesilen cezalar” ile ilgili basın açıklaması yaptı. Tarhan yaptığı açıklama da, “Vatandaşa tuzak kuruyorlar” diyerek, “sistemin doğru çalışıp çalışmadığı bile henüz tespit edilemiyor” dedi.

Tahsin Tarhan, "EDS radar sistemi vatandaşa tuzak kurmaktan başka bir şey değil, sistemin doğru çalışıp çalışmadığı bile henüz tespit edilemiyor" derken, "EDS sistemi kuran belediyeler, bu yolla kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu alıyor. Sistemi kuramayan belediyeler ise şirketlere ihale ediyor. Vatandaş pazar parasını zor denkleştirirken, trafik cezalarıyla iyice beli bükülüyor.” dedi. “EDS SİSTEMİNİN GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞMALI” “Sistemin nasıl çalıştığı belli değil.” diyen Tarhan "Ölçümler doğru mu değil mi kimse bilmiyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), başta radarlar olmak üzere elektronik yöntemle hız tespiti yapan cihazların doğru ölçüm yapıp yapmadığını ancak 1 Temmuz 2018 tarihinden sonra kontrol edebileceğini açıkladı ama cezalar kesilmeye devam ediyor.” dedi. “ÖNCE CEZA KES SONRA VERGİ DÜZENLEMESİ İLE AFFET” Tarhan, "Doğru düzgün bir ekonomik sistem maalesef yok. Önce ceza kesip sonra altı ayda bir vergi düzenlemesiyle affettim ya da yeniden yapılandırın sistemi sadece günü kurtarır. İktidar ekonomide geçici ve günü kurtaran önlemler ile döngüyü sağlamak istiyor. Geçerliliği ve güvenirliliği belirli olmayan EDS sistemi ile trafik cezalarından gelir elde etmeyi beklemek, ekonomideki çıkmazın belgesidir. Ekonomi çökmüş durumda. Sağlıktan ticarete, üretimden yatırıma tamamen dipte bir ülke durumundayız. Bireysel Emeklilik diye bir şey çıkardılar herkesin aylığından para kesiliyor. Şimdi bunu 18 yaş altı kişiler içinde getirmek istediklerini açıkladılar. Trafik cezası, bireysel emeklilik, vergi, harç neredeyse vatandaşın soluduğu havadan ücret alacaklar" dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan “EDS radar sistemi ile vatandaşa kesilen cezalar” ile ilgili basın açıklaması yaptı. Tarhan yaptığı açıklama da, “Vatandaşa tuzak kuruyorlar” diyerek, “sistemin doğru çalışıp çalışmadığı bile henüz tespit edilemiyor” dedi.

Tahsin Tarhan, "EDS radar sistemi vatandaşa tuzak kurmaktan başka bir şey değil, sistemin doğru çalışıp çalışmadığı bile henüz tespit edilemiyor" derken, "EDS sistemi kuran belediyeler, bu yolla kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu alıyor. Sistemi kuramayan belediyeler ise şirketlere ihale ediyor. Vatandaş pazar parasını zor denkleştirirken, trafik cezalarıyla iyice beli bükülüyor.” dedi.


“EDS SİSTEMİNİN GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞMALI”
“Sistemin nasıl çalıştığı belli değil.” diyen Tarhan "Ölçümler doğru mu değil mi kimse bilmiyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), başta radarlar olmak üzere elektronik yöntemle hız tespiti yapan cihazların doğru ölçüm yapıp yapmadığını ancak 1 Temmuz 2018 tarihinden sonra kontrol edebileceğini açıkladı ama cezalar kesilmeye devam ediyor.” dedi.

“ÖNCE CEZA KES SONRA VERGİ DÜZENLEMESİ İLE AFFET”
Tarhan, "Doğru düzgün bir ekonomik sistem maalesef yok. Önce ceza kesip sonra altı ayda bir vergi düzenlemesiyle affettim ya da yeniden yapılandırın sistemi sadece günü kurtarır. İktidar ekonomide geçici ve günü kurtaran önlemler ile döngüyü sağlamak istiyor. Geçerliliği ve güvenirliliği belirli olmayan EDS sistemi ile trafik cezalarından gelir elde etmeyi beklemek, ekonomideki çıkmazın belgesidir. Ekonomi çökmüş durumda. Sağlıktan ticarete, üretimden yatırıma tamamen dipte bir ülke durumundayız. Bireysel Emeklilik diye bir şey çıkardılar herkesin aylığından para kesiliyor. Şimdi bunu 18 yaş altı kişiler içinde getirmek istediklerini açıkladılar. Trafik cezası, bireysel emeklilik, vergi, harç neredeyse vatandaşın soluduğu havadan ücret alacaklar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.