Tarhan: “Yerli oto dediğiniz işte bu”

Kocaeli 11.02.2016 - 14:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tarhan: “Yerli oto dediğiniz işte bu”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Fikri Işık’a yüklendi ve Saab adlı firmaya neden 40 milyon Avro ödendiğini sordu. Tarhan elinde oyuncak arabayla çıktığı kürsüde, “Yerli oto dediğiniz işte bu” dedi TBMM Genel Kurulu, Ar-Ge yasa tasarısı görüşmelerine başladı. Tasarının geneli üzerine yapılan görüşmelere Yerli Oto tartışması damgasını vurdu. Daha önce yerli oto hakkında soru önergesi veren ve sonrasında TBMM Sanayi Komisyonunda konuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sorularını yineleyen Tahsin Tarhan, bir kez daha konuyu gündeme getirdi. Genel Kurul’da kürsüye çıkan Tahsin Tarhan, yerli oto diye sunulan Saab’la ilgili verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını hatırlattı. Oyuncak arabayla anlattı Tarhan, TBMM kürsüsüne araba maketi çıkardı, yerli oto gerçeğini bir de öyle anlattı. Bakan Fikri Işık’a seslenen Tahsin Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli otomobile karşı olmadığını söyledi. Türkiye’nin otomobilde başarılı olduğunu kaydeden Tarhan, “Zaten yüzde 85'i yerli otomobilimiz var ama siz ısrar ediyorsanız ben size söyleyeyim: Sizin istediğiniz otomobili ben yirmi yıl önce yaptım, Anadol taksileri kestim, kamyonete çevirdim. Alın bu da yerli otomobil. Bugün Ford Cargo yapıyor, otomobilin yüzde 80'ini, yüzde 85'ini yerli olarak üretiyor. Bunun adını da yerli koyabilirsiniz ama Sayın Bakanım sizin düşündünüz gibi bu platformdan yerli oto çıkmaz. Biz halkın parasını boşa harcamanızı istemiyoruz” dedi.    

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Fikri Işık’a yüklendi ve Saab adlı firmaya neden 40 milyon Avro ödendiğini sordu. Tarhan elinde oyuncak arabayla çıktığı kürsüde, “Yerli oto dediğiniz işte bu” dedi

TBMM Genel Kurulu, Ar-Ge yasa tasarısı görüşmelerine başladı. Tasarının geneli üzerine yapılan görüşmelere Yerli Oto tartışması damgasını vurdu. Daha önce yerli oto hakkında soru önergesi veren ve sonrasında TBMM Sanayi Komisyonunda konuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sorularını yineleyen Tahsin Tarhan, bir kez daha konuyu gündeme getirdi. Genel Kurul’da kürsüye çıkan Tahsin Tarhan, yerli oto diye sunulan Saab’la ilgili verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını hatırlattı.

Oyuncak arabayla anlattı
Tarhan, TBMM kürsüsüne araba maketi çıkardı, yerli oto gerçeğini bir de öyle anlattı. Bakan Fikri Işık’a seslenen Tahsin Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli otomobile karşı olmadığını söyledi. Türkiye’nin otomobilde başarılı olduğunu kaydeden Tarhan, “Zaten yüzde 85'i yerli otomobilimiz var ama siz ısrar ediyorsanız ben size söyleyeyim: Sizin istediğiniz otomobili ben yirmi yıl önce yaptım, Anadol taksileri kestim, kamyonete çevirdim. Alın bu da yerli otomobil. Bugün Ford Cargo yapıyor, otomobilin yüzde 80'ini, yüzde 85'ini yerli olarak üretiyor. Bunun adını da yerli koyabilirsiniz ama Sayın Bakanım sizin düşündünüz gibi bu platformdan yerli oto çıkmaz. Biz halkın parasını boşa harcamanızı istemiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.