GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Tarhan: "Yılan Hikâyesine döndü"

Kocaeli 24.05.2019 - 14:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan: "Yılan Hikâyesine döndü"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Yerli Otomobil ile ilgili “2019 yılı sonunda bir prototip ortaya çıkacak, 2022 yılında inşallah araçlarımızı caddelerimizde göreceğiz” sözleri üzerine Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamada bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Yerli Otomobil ile ilgili “2019 yılı sonunda bir prototip ortaya çıkacak, 2022 yılında inşallah araçlarımızı caddelerimizde göreceğiz” sözleri üzerine Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamada bulundu. Tarhan, “9 Mayıs 2019 tarihli Yazılı Soru önergemize gelen cevapta “Elektrikli yerli otomobilin iletim ve dağıtım sistemlerine yönelik mevzuat ve fiziki çalışmalar devam etmektedir” diye cevap veriyorsunuz. Daha sonra ekranlara çıkıp 2022’de araçlarımızı caddelerde göreceğiz diyorsunuz. Henüz alt yapısını kurmamışsınız nasıl otomobil yapacaksınız” dedi. 47 MİLYON EURO ÖDENEN PROTOTİP NEREDE Tarhan “Yerli Otomobil üretmenin yollarını, nasıl yapılması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ne yazık ki işin başındaki kişiler bu durumu anlamak istemiyor. Her gelen bakan bir öncekinin hatalarını devam ettiriyor. Sayın Varank, 2019 yılının sonunda prototip bir aracın ortaya çıkacağını belirtti. Peki 47 Milyon Euro ödenerek alınan daha önceki prototip nerede? O prototip kullanılmayacak mı? Kullanılmayacaksa neden o kadar para ödendi? Burada bir kamu zararı yok mu? Varsa o dönemin Bakanının ve sorumlularının konuyla ilgili açıklama yapması gerekmez mi? Bir milletin hayalini oyuncağa çevirenler utansın” dedi. YERLİ OTOMOBİL YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ Tarhan, “Türkiye gibi güçlü ve donanım sahibi bir ülkenin Yerli otomobil konusunda bu kadar yanlış yapması kabul edilebilir değildir. Denetim mekanizmalarından biri olan Yazılı Soru Önergesine alt yapı çalışmalarımız devam ediyor henüz bitmedi diyeceksiniz; Fabrikası nerede, kaç model, kaç segment üreteceksiniz, bir otomobili kaça mâl edeceksiniz, vatandaşa kaça satacaksınız sorularına üzerinde çalışıyoruz, henüz belirli değil diyeceksiniz Ancak vatandaşın karşısına çıkıp 2022’de yerli otomobilimiz yollarda diyeceksiniz. Ayıptır” dedi. BİZ HÂLÂ PROTOTİP ÜRETECEĞİZ Tarhan, “İngiltere’nin meşhur süpürge markası Dyson, 18 ay önce başladığı elektrikli otomobil projesini tamamladı ve üretime geçme aşamasına geldi. 500 kişi ile patentini de aldıkları elektrikli otomobili üretip 2021 yılında satışa sunacaklar. 9 yıldır her seçim döneminde Yerli Otomobil için şu tarihte yollarda diyenler artık utanmalıdır. Madem elektrikli otomobil yapamayacaklar bari elektrikli süpürge yapsınlar. Sanayi Bakanlığının imajını kurtarsınlar” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Yerli Otomobil ile ilgili “2019 yılı sonunda bir prototip ortaya çıkacak, 2022 yılında inşallah araçlarımızı caddelerimizde göreceğiz” sözleri üzerine Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamada bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Yerli Otomobil ile ilgili “2019 yılı sonunda bir prototip ortaya çıkacak, 2022 yılında inşallah araçlarımızı caddelerimizde göreceğiz” sözleri üzerine Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamada bulundu. Tarhan, “9 Mayıs 2019 tarihli Yazılı Soru önergemize gelen cevapta “Elektrikli yerli otomobilin iletim ve dağıtım sistemlerine yönelik mevzuat ve fiziki çalışmalar devam etmektedir” diye cevap veriyorsunuz. Daha sonra ekranlara çıkıp 2022’de araçlarımızı caddelerde göreceğiz diyorsunuz. Henüz alt yapısını kurmamışsınız nasıl otomobil yapacaksınız” dedi.

47 MİLYON EURO ÖDENEN PROTOTİP NEREDE

Tarhan “Yerli Otomobil üretmenin yollarını, nasıl yapılması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ne yazık ki işin başındaki kişiler bu durumu anlamak istemiyor. Her gelen bakan bir öncekinin hatalarını devam ettiriyor. Sayın Varank, 2019 yılının sonunda prototip bir aracın ortaya çıkacağını belirtti. Peki 47 Milyon Euro ödenerek alınan daha önceki prototip nerede? O prototip kullanılmayacak mı? Kullanılmayacaksa neden o kadar para ödendi? Burada bir kamu zararı yok mu? Varsa o dönemin Bakanının ve sorumlularının konuyla ilgili açıklama yapması gerekmez mi? Bir milletin hayalini oyuncağa çevirenler utansın” dedi.

YERLİ OTOMOBİL YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ

Tarhan, “Türkiye gibi güçlü ve donanım sahibi bir ülkenin Yerli otomobil konusunda bu kadar yanlış yapması kabul edilebilir değildir. Denetim mekanizmalarından biri olan Yazılı Soru Önergesine alt yapı çalışmalarımız devam ediyor henüz bitmedi diyeceksiniz; Fabrikası nerede, kaç model, kaç segment üreteceksiniz, bir otomobili kaça mâl edeceksiniz, vatandaşa kaça satacaksınız sorularına üzerinde çalışıyoruz, henüz belirli değil diyeceksiniz Ancak vatandaşın karşısına çıkıp 2022’de yerli otomobilimiz yollarda diyeceksiniz. Ayıptır” dedi.

BİZ HÂLÂ PROTOTİP ÜRETECEĞİZ

Tarhan, “İngiltere’nin meşhur süpürge markası Dyson, 18 ay önce başladığı elektrikli otomobil projesini tamamladı ve üretime geçme aşamasına geldi. 500 kişi ile patentini de aldıkları elektrikli otomobili üretip 2021 yılında satışa sunacaklar. 9 yıldır her seçim döneminde Yerli Otomobil için şu tarihte yollarda diyenler artık utanmalıdır. Madem elektrikli otomobil yapamayacaklar bari elektrikli süpürge yapsınlar. Sanayi Bakanlığının imajını kurtarsınlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.