Tarihçi Kankal'ın Yeni Kitabı okuyucuyla buluştu!

Kültür-Sanat 21.02.2020 - 10:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarihçi Kankal'ın Yeni Kitabı okuyucuyla buluştu!

Gebze ve çevresi hakkında yaptığı araştırmalarıyla tanınan Tarihçi Recep Kankal, Osmanlı Bürokrasisinde Gebzeli Memurlar kitabının ardından ikinci kitabını yayınladı. Sultan'ın İrade'siyle Asil Atların Peşinde adını verdiği çalışmasına 2015 senesinde çevirmeye başladığını askerlik ve doktora eğitim süreci sebepleriyle geciktiğini belirten Kankal'ın yeni kitabı 5 sene nihayetinde geçtiğimiz hafta itibariyle yayın dünyasına merhaba dedi. Sultan II. Abdülhamid'in İlk kez göreceğiniz çizim ve fotoğraflarının yer aldığı çalışması sadece çeviri ile kalmamış, önce Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivlerinde böyle bir seyahat ve at ihracı olup olmadığını teyit için geniş bir arşiv taraması yaparak nihayetinde ilgili belgeleri bularak örneklerini kitabın giriş kısmında okunuşlarıyla yer vermiş. Ardından Amerika basınında bu seyahat mevzunun yansımalarını konu alan yaklaşık 200 gazete haberinden bir kısmını kitapta konu bütünlüğü içerisinde ele alarak okuyucuya sunmuş. Sultan'ın Karikatürünü Çizmiş 1906 senesinde Osmanlı topraklarına seyahat eden Homer Davenport, Sultan Abdülhamid'den aldığı İrade ile ilk kez at ihraç eder, Sultan'ın Yıldız Camii'nde karikatürünü gizlice çizer. Osmanlı coğrafyasında birçok konuya da yer veren seyahatinde Osmanlı-Amerika ilişkilerinin farklı bir boyutu görülmektedir. Ayrıca Chicago'da başlayan bu seyahate dair Deyrizor'a kadar geçen hadiseleri de içermektedir. İstanbul, Antakya, Halep, Bedeviler, Paşalar da bu kitabında geçmektedir. Geçtiğimiz hafta, 97 sene sonra tarihi bir hatayı düzelterek çoğu kaynaklarda Lüleburgaz'da olduğu söylenen Sultan Abdülhamid'in Çinli Hocası olarak tanınan zatın mezar taşını yaptığı araştırmalar neticesinde Gebze'de tespit eden Kankal'ın bu çalışması ulusal basında geniş yer bulmuştu.

Gebze ve çevresi hakkında yaptığı araştırmalarıyla tanınan Tarihçi Recep Kankal, Osmanlı Bürokrasisinde Gebzeli Memurlar kitabının ardından ikinci kitabını yayınladı.

Sultan'ın İrade'siyle Asil Atların Peşinde adını verdiği çalışmasına 2015 senesinde çevirmeye başladığını askerlik ve doktora eğitim süreci sebepleriyle geciktiğini belirten Kankal'ın yeni kitabı 5 sene nihayetinde geçtiğimiz hafta itibariyle yayın dünyasına merhaba dedi. Sultan II. Abdülhamid'in İlk kez göreceğiniz çizim ve fotoğraflarının yer aldığı çalışması sadece çeviri ile kalmamış, önce Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivlerinde böyle bir seyahat ve at ihracı olup olmadığını teyit için geniş bir arşiv taraması yaparak nihayetinde ilgili belgeleri bularak örneklerini kitabın giriş kısmında okunuşlarıyla yer vermiş. Ardından Amerika basınında bu seyahat mevzunun yansımalarını konu alan yaklaşık 200 gazete haberinden bir kısmını kitapta konu bütünlüğü içerisinde ele alarak okuyucuya sunmuş.

Sultan'ın Karikatürünü Çizmiş

1906 senesinde Osmanlı topraklarına seyahat eden Homer Davenport, Sultan Abdülhamid'den aldığı İrade ile ilk kez at ihraç eder, Sultan'ın Yıldız Camii'nde karikatürünü gizlice çizer. Osmanlı coğrafyasında birçok konuya da yer veren seyahatinde Osmanlı-Amerika ilişkilerinin farklı bir boyutu görülmektedir. Ayrıca Chicago'da başlayan bu seyahate dair Deyrizor'a kadar geçen hadiseleri de içermektedir. İstanbul, Antakya, Halep, Bedeviler, Paşalar da bu kitabında geçmektedir. Geçtiğimiz hafta, 97 sene sonra tarihi bir hatayı düzelterek çoğu kaynaklarda Lüleburgaz'da olduğu söylenen Sultan Abdülhamid'in Çinli Hocası olarak tanınan zatın mezar taşını yaptığı araştırmalar neticesinde Gebze'de tespit eden Kankal'ın bu çalışması ulusal basında geniş yer bulmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.