Tarihçi-Yazar Resul Orman: “Tüm birikimimi bu yolda harcadım!”

Kültür-Sanat 26.08.2020 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarihçi-Yazar Resul Orman: “Tüm birikimimi bu yolda harcadım!”

İkra Tarih Kültür Araştırmaları Kütüphanesi, Tarihçi-Yazar Resul Orman’ın çabalarıyla Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde hizmete girmeye hazırlanıyor. İkra Tarih Kültür Araştırmaları Kütüphanesi hizmete giriyor. Tarihçi-Yazar Resul Orman’ın kişisel çabalarıyla hizmete başlayacak olan kütüphanede çeşitli tarihi eser ve kitaplar yer alıyor. Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde bulunan ve tam olarak iki hafta sonra hizmete girmesi beklenen kütüphanede adeta yok yok. Kentimizdeki kültür ve sanat alanında yeni bir soluk olacak olan kütüphane şimdiden dikkatleri üzerine çekerken Tarihçi-Yazar Resul Orman, kütüphanenin hazırlık çalışmasının yaklaşık bir ay sürdüğünü kaydetti. 15 SENELİK KİTAP ARŞİVİM BURADA Tarihçi-Yazar Resul Orman, “15 senelik kitap arşivimi buraya getirdim. Emek verdim, çaba sarf ettim. Amacım kentimize kültürel katkı sunmak. Gayem örnek olacak bir kütüphane kurmak. Bundan sonra ki çalışmam müze kurmak olacaktır ama bu süreç biraz zaman alacaktır. Tüm birikimimi b u yolda harcadım. Maddi ve manevi tüm birikimimi buraya kattım. Birlikte okuyalım, birlikte öğrenelim. Bu benim hayat felsefem ve çıkış cümlem” ifadesini kullandı. Orman ayrıca “İnsanlardan üyelik şartı sunmayacağız buyurun kitap okumak mı, araştırmamı yapmak istiyorsunuz, Burada sizin için biz buradayız diyeceğiz” şeklinde konuştu. Tarihçi-Yazar Resul Orman sözlerine “Milletin kendini aşması maddi imkanlarla olur ama kitap okumazsak, araştırmazsak neyi ne kadar bileceğiz yada eleştiri, fikir yönü olarak ne sunabiliriz maddiyat kazanmak güzel ama insan ve okuyan, araştıran insan kazanmak daha da güzel” şeklinde son verdi.  

İkra Tarih Kültür Araştırmaları Kütüphanesi, Tarihçi-Yazar Resul Orman’ın çabalarıyla Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde hizmete girmeye hazırlanıyor.

İkra Tarih Kültür Araştırmaları Kütüphanesi hizmete giriyor. Tarihçi-Yazar Resul Orman’ın kişisel çabalarıyla hizmete başlayacak olan kütüphanede çeşitli tarihi eser ve kitaplar yer alıyor. Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde bulunan ve tam olarak iki hafta sonra hizmete girmesi beklenen kütüphanede adeta yok yok. Kentimizdeki kültür ve sanat alanında yeni bir soluk olacak olan kütüphane şimdiden dikkatleri üzerine çekerken Tarihçi-Yazar Resul Orman, kütüphanenin hazırlık çalışmasının yaklaşık bir ay sürdüğünü kaydetti.

15 SENELİK KİTAP ARŞİVİM BURADA

Tarihçi-Yazar Resul Orman, “15 senelik kitap arşivimi buraya getirdim. Emek verdim, çaba sarf ettim. Amacım kentimize kültürel katkı sunmak. Gayem örnek olacak bir kütüphane kurmak. Bundan sonra ki çalışmam müze kurmak olacaktır ama bu süreç biraz zaman alacaktır. Tüm birikimimi b u yolda harcadım. Maddi ve manevi tüm birikimimi buraya kattım. Birlikte okuyalım, birlikte öğrenelim. Bu benim hayat felsefem ve çıkış cümlem” ifadesini kullandı. Orman ayrıca “İnsanlardan üyelik şartı sunmayacağız buyurun kitap okumak mı, araştırmamı yapmak istiyorsunuz, Burada sizin için biz buradayız diyeceğiz” şeklinde konuştu. Tarihçi-Yazar Resul Orman sözlerine “Milletin kendini aşması maddi imkanlarla olur ama kitap okumazsak, araştırmazsak neyi ne kadar bileceğiz yada eleştiri, fikir yönü olarak ne sunabiliriz maddiyat kazanmak güzel ama insan ve okuyan, araştıran insan kazanmak daha da güzel” şeklinde son verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.