TARİHE YÖN VERMEKTİR

Darıca 29.08.2018 - 21:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TARİHE YÖN VERMEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yakup Törk mesajında: "30 Ağustos 1922, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yokluk içindeki ulusumuzun, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan eşsiz mücadelelere sahne olmuş kahramanlık destanı ile Türk milletinin esir edilemeyeceğini bir kez daha gösterdiği, bu bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırdığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk zaferin önemini, '30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum' sözleriyle tanımlar. Ülkemizin geleceği için binlerce şehidin, birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı 30 Ağustos ruhunu geleceğe taşıyabilmek, zaferi kazanmak için büyük bedeller ödeyen güzel yurdumuza ve bağımsızlığımıza her anlamda sahip çıkabilmek için; aklın ve bilimin üstünlüğünü esas alan, çağdaşlık, özgürlük, eşitlik gibi vazgeçilmez ilkeleri içeren büyük bir düşüncenin ürünü olan, tüm insanlık için örnek teşkil eden Cumhuriyetimizi yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Kendilerini çağdışı ve ham hayallere kaptıranların, ülkemizi Ortaçağ zihniyetine döndürmek isteyenlerin yaptıkları planların asla gerçekleşmeyeceğine, buna asla olanak bulamayacaklarına olan inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve bağlılığı, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının korunması ve yaşatılmasının en büyük güvencesidir. Bu inanç ve kararlılıkla, bütün milletimizin ve Darıcalıların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta değişmez ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan ulusumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gününü kutluyor, şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu zaferin haklı onurunu, gururunu ve sevincini hep birlikte yüreğimizde hissediyor, 30 Ağustos 2018 Perşembe günü saat:12.00'de Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz çelenk sunum törenine tüm Darıcalıları davet ediyoruz. Bu çağdaşlık yolunda Şanlı Zaferimiz ve Büyük Atatürk'ün çizdiği yol rehberimiz olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yakup Törk mesajında:

"30 Ağustos 1922, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yokluk içindeki ulusumuzun, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan eşsiz mücadelelere sahne olmuş kahramanlık destanı ile Türk milletinin esir edilemeyeceğini bir kez daha gösterdiği, bu bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırdığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk zaferin önemini, '30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum' sözleriyle tanımlar.

Ülkemizin geleceği için binlerce şehidin, birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı 30 Ağustos ruhunu geleceğe taşıyabilmek, zaferi kazanmak için büyük bedeller ödeyen güzel yurdumuza ve bağımsızlığımıza her anlamda sahip çıkabilmek için; aklın ve bilimin üstünlüğünü esas alan, çağdaşlık, özgürlük, eşitlik gibi vazgeçilmez ilkeleri içeren büyük bir düşüncenin ürünü olan, tüm insanlık için örnek teşkil eden Cumhuriyetimizi yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Kendilerini çağdışı ve ham hayallere kaptıranların, ülkemizi Ortaçağ zihniyetine döndürmek isteyenlerin yaptıkları planların asla gerçekleşmeyeceğine, buna asla olanak bulamayacaklarına olan inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve bağlılığı, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının korunması ve yaşatılmasının en büyük güvencesidir.

Bu inanç ve kararlılıkla, bütün milletimizin ve Darıcalıların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta değişmez ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan ulusumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gününü kutluyor, şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu zaferin haklı onurunu, gururunu ve sevincini hep birlikte yüreğimizde hissediyor, 30 Ağustos 2018 Perşembe günü saat:12.00'de Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz çelenk sunum törenine tüm Darıcalıları davet ediyoruz. Bu çağdaşlık yolunda Şanlı Zaferimiz ve Büyük Atatürk'ün çizdiği yol rehberimiz olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.