TARİHİ ÇEŞMELER YENİDEN HAYAT BULUYOR

Gebze 19.02.2019 - 12:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TARİHİ ÇEŞMELER YENİDEN HAYAT BULUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin altyapıda ihtisas kurumu olan ve şehre yüksek standartlarda altyapı ve işletmecilik hizmeti sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, su tarihine de sahip çıkıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin altyapıda ihtisas kurumu olan ve şehre yüksek standartlarda altyapı ve işletmecilik hizmeti sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, su tarihine de sahip çıkıyor. Kurum; bu kapsamda, asırların yorgunluğu ile zaman içerisinde tahrip olan ve bakıma ihtiyaç duyulan tarihi çeşmeleri de restore ederek kültürel zenginliğimizin bir parçası olan bu eserleri mirasımıza kazandırıyor. GEBZE VE DİLOVASI'NDA TARİHİ ÇEŞMELER HAYAT BULDU İSU Genel Müdürlüğü Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rekonstrüksiyon projeleri ile şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan birçok tarihi çeşmeyi restore etti. Geçtiğimiz yıllarda İzmit Canfeda Hatun, Sırrıpaşa ve Gündoğdu çeşmeleri, Gebze Arapçeşme ve Körfez Kıyırlı Hacı İbrahim Çeşmeleri restore edilerek yeniden vatandaşların istifadesine sundu. İSU Genel Müdürlüğü son olarak, Dilovası Demirciler Mahallesinde bulunan Tarihi İsmailağa ile Tarihi Koca Çeşmeleri; Çerkeşli mahallesinde bulunan Tarihi Hacı Arif ve Tarihi Yukarı Pınar Çeşmelerini de restore ederek bu dört çeşmeyi kültür mirasımıza kazandırdı. TARİHİ DOKU BOZULMADAN RESTORE EDİLDİ Sertifikalı uzman ustalar tarafından orijinal taş ve horasan harcı gibi malzemelerle tarihi dokusu bozulmadan günümüze uygun şekilde restore edilen çeşmeler, üzerlerinde inşa edildiği dönemlerden taşıdığı izler ile tarihin şahitleri olarak Dilovası’nda yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye devam etmektedirler. Asırlar boyu cömertçe canlılara hizmet sunan çeşmeler, teknolojinin gelişmesi ile beraber önemini ve işlevliğini kaybetmeye yüz tutsa da tarihe ışık tutması açısından önemini korumaktadır. Bu noktada tarihi çeşmelerin restorasyonuna büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, bundan sonraki süreçte de yok olmaya yüz tutmuş çeşmeleri tespit edip  restorasyon yaparak Kocaeli’nin kültür mirasının zenginliklerini yaşatmaya devam edecektir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin altyapıda ihtisas kurumu olan ve şehre yüksek standartlarda altyapı ve işletmecilik hizmeti sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, su tarihine de sahip çıkıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin altyapıda ihtisas kurumu olan ve şehre yüksek standartlarda altyapı ve işletmecilik hizmeti sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, su tarihine de sahip çıkıyor. Kurum; bu kapsamda, asırların yorgunluğu ile zaman içerisinde tahrip olan ve bakıma ihtiyaç duyulan tarihi çeşmeleri de restore ederek kültürel zenginliğimizin bir parçası olan bu eserleri mirasımıza kazandırıyor.

GEBZE VE DİLOVASI'NDA TARİHİ ÇEŞMELER HAYAT BULDU

İSU Genel Müdürlüğü Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rekonstrüksiyon projeleri ile şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan birçok tarihi çeşmeyi restore etti. Geçtiğimiz yıllarda İzmit Canfeda Hatun, Sırrıpaşa ve Gündoğdu çeşmeleri, Gebze Arapçeşme ve Körfez Kıyırlı Hacı İbrahim Çeşmeleri restore edilerek yeniden vatandaşların istifadesine sundu. İSU Genel Müdürlüğü son olarak, Dilovası Demirciler Mahallesinde bulunan Tarihi İsmailağa ile Tarihi Koca Çeşmeleri; Çerkeşli mahallesinde bulunan Tarihi Hacı Arif ve Tarihi Yukarı Pınar Çeşmelerini de restore ederek bu dört çeşmeyi kültür mirasımıza kazandırdı.

TARİHİ DOKU BOZULMADAN RESTORE EDİLDİ

Sertifikalı uzman ustalar tarafından orijinal taş ve horasan harcı gibi malzemelerle tarihi dokusu bozulmadan günümüze uygun şekilde restore edilen çeşmeler, üzerlerinde inşa edildiği dönemlerden taşıdığı izler ile tarihin şahitleri olarak Dilovası’nda yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye devam etmektedirler. Asırlar boyu cömertçe canlılara hizmet sunan çeşmeler, teknolojinin gelişmesi ile beraber önemini ve işlevliğini kaybetmeye yüz tutsa da tarihe ışık tutması açısından önemini korumaktadır. Bu noktada tarihi çeşmelerin restorasyonuna büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, bundan sonraki süreçte de yok olmaya yüz tutmuş çeşmeleri tespit edip  restorasyon yaparak Kocaeli’nin kültür mirasının zenginliklerini yaşatmaya devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.