TARİHİ OTOGAR TAŞINIYOR!

20.04.2015 - 13:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TARİHİ OTOGAR TAŞINIYOR!

1970’te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir’e taşınıyor...

Akşam'ın haberine göre filmlere konu olan, 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü İstanbul Anadolu yakasının tarihi otogarı Harem, Ataşehir’e taşınarak yeni ve daha modern bir hizmet vermeye hazırlanıyor. İSPARK İŞLETECEK Otogarın işletmesini ise İSPARK yapacak. 2017 yılında açılması planlanan ‘Cep Otogarı’ ile artık Anadolu yakasının şehirlerarası yolcu trafiği Ataşehir’den başlayacak.  10 BİN OTOBÜS SEFERİ YAPILACAK İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak yeni tesisle günde 10 bin otobüs seferi yapılırken 250 bin yolcuya da hizmet verilmesi hedefleniyor. Yeni otogar ile yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet verilmesi de planlanıyor. Otogarda son teknolojik sistemlere yer verilecek. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak. İSTANBUL NEFES ALACAK Harem Otogarı’nın şehir içinde kalması ve çevre yollarına uzaklığı bölge trafiğini de olumsuz etkiliyor. Özellikle Üsküdar Sahil şeridi ve Kadıköy hattında trafik yoğunluğu yaşanmasına sebep oluyor.  
1970’te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir’e taşınıyor...

Akşam'ın haberine göre filmlere konu olan, 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü İstanbul Anadolu yakasının tarihi otogarı Harem, Ataşehir’e taşınarak yeni ve daha modern bir hizmet vermeye hazırlanıyor.

İSPARK İŞLETECEK

Otogarın işletmesini ise İSPARK yapacak. 2017 yılında açılması planlanan ‘Cep Otogarı’ ile artık Anadolu yakasının şehirlerarası yolcu trafiği Ataşehir’den başlayacak. 

10 BİN OTOBÜS SEFERİ YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak yeni tesisle günde 10 bin otobüs seferi yapılırken 250 bin yolcuya da hizmet verilmesi hedefleniyor. Yeni otogar ile yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet verilmesi de planlanıyor. Otogarda son teknolojik sistemlere yer verilecek. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak.

İSTANBUL NEFES ALACAK

Harem Otogarı’nın şehir içinde kalması ve çevre yollarına uzaklığı bölge trafiğini de olumsuz etkiliyor. Özellikle Üsküdar Sahil şeridi ve Kadıköy hattında trafik yoğunluğu yaşanmasına sebep oluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.