Tarihi Tavşancıl evi restore edildi

Dilovası 17.02.2016 - 10:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tarihi Tavşancıl evi restore edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi yapıları restorasyonla günümüze kazandırmaya devam ediyor.

Zamana yenik düşen tarihi yapılar birer birer restorasyondan geçiriliyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan tarihi yapı, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore edildi. Yenilenerek özgün yapısına uygun hale getirilen yapı tarihteki yerini tekrar aldı.   ASLINA UYGUN OLARAK Rekonstrüksiyonu gerçekleştirilen yapı 7,5 metre yüksekliğe sahip. Zemin katı 76 metrekare olan yapının, birinci katı 84 metrekare ölçüsünde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilen yapı temeli radye olarak yapıldı. Yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor.   TAŞ VE AHŞAP MALZEME KULLANILDI Zemin kat beden duvarlarının bir kısmındaki taş duvar, taşıyıcı sistemi oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte ve 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı (tuğla harpuştalı taş duvar) yapıldı. Yapının kapı, pencere doğramalarında, merdiven, tavan kaplaması 1. kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi yapıları restorasyonla günümüze kazandırmaya devam ediyor.

Zamana yenik düşen tarihi yapılar birer birer restorasyondan geçiriliyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan tarihi yapı, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore edildi. Yenilenerek özgün yapısına uygun hale getirilen yapı tarihteki yerini tekrar aldı.

 

ASLINA UYGUN OLARAK

Rekonstrüksiyonu gerçekleştirilen yapı 7,5 metre yüksekliğe sahip. Zemin katı 76 metrekare olan yapının, birinci katı 84 metrekare ölçüsünde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilen yapı temeli radye olarak yapıldı. Yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor.

 

TAŞ VE AHŞAP MALZEME KULLANILDI

Zemin kat beden duvarlarının bir kısmındaki taş duvar, taşıyıcı sistemi oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte ve 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı (tuğla harpuştalı taş duvar) yapıldı. Yapının kapı, pencere doğramalarında, merdiven, tavan kaplaması 1. kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.