19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tarihi Tavşancıl Evleri hayat buluyor

Dilovası 13.04.2016 - 13:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tarihi Tavşancıl Evleri hayat buluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl’da ikinci tarihi evi restore edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da bir tarihi evi daha günümüze kazandırıyor. Dilovası Tavşancıl Mahallesi 1690 No’lu parselde yer alan üç katlı tarihi ev restore edilerek yenilenecek. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak da bilinen tarihi yapı, gerek mimarisi gerekse malzeme niteliği açısından diğer Tavşancıl evlerinden ayrılıyor.   5 FİRMA TEKLİF VERDİ Büyükşehir Belediyesi yapının restorasyonunu yapacak firmayı belirlemek üzere ihale düzenledi. Aslına uygun olarak restore edilecek yapı için 5 firma teklif verdi. Büyükşehir ihale salonunda yapılan oturumda en düşük teklifi 457 bin TL ile Öz Arslanlar İnşaat verirken en yüksek teklif 619 bin TL ile ARC İnşaat’tan geldi. İhaleyi alan firmanın belirlenmesinden sonra yer teslimi yapılarak proje çalışmaları başlayacak.   ALBAY SAMİ BEY EVİ Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan biri. 1690 No’lu parselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri olup, yöredeki tarihsel dokunun bir parçası. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak da bilinen tarihi yapı, gerek mimarisi gerekse malzeme niteliği açısından diğer Tavşancıl evlerinden ayrılıyor. 2003 yılında tescillenen sivil mimarlık örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün 8 yıldır devam eden “Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında restore ediliyor.   243 MERTEKARE Üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ettirilecek. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80, birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci katta sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl’da ikinci tarihi evi restore edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da bir tarihi evi daha günümüze kazandırıyor. Dilovası Tavşancıl Mahallesi 1690 No’lu parselde yer alan üç katlı tarihi ev restore edilerek yenilenecek. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak da bilinen tarihi yapı, gerek mimarisi gerekse malzeme niteliği açısından diğer Tavşancıl evlerinden ayrılıyor.

 

5 FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir Belediyesi yapının restorasyonunu yapacak firmayı belirlemek üzere ihale düzenledi. Aslına uygun olarak restore edilecek yapı için 5 firma teklif verdi. Büyükşehir ihale salonunda yapılan oturumda en düşük teklifi 457 bin TL ile Öz Arslanlar İnşaat verirken en yüksek teklif 619 bin TL ile ARC İnşaat’tan geldi. İhaleyi alan firmanın belirlenmesinden sonra yer teslimi yapılarak proje çalışmaları başlayacak.

 

ALBAY SAMİ BEY EVİ

Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan biri. 1690 No’lu parselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri olup, yöredeki tarihsel dokunun bir parçası. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak da bilinen tarihi yapı, gerek mimarisi gerekse malzeme niteliği açısından diğer Tavşancıl evlerinden ayrılıyor. 2003 yılında tescillenen sivil mimarlık örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün 8 yıldır devam eden “Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında restore ediliyor.

 

243 MERTEKARE

Üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ettirilecek. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80, birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci katta sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.