Tarihi Tavşancıl Evleri hayat buluyor

Dilovası 02.10.2020 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarihi Tavşancıl Evleri hayat buluyor

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’nda bulunan tarihi Tavşancıl evlerinin restorasyon projesi, kapsamında restore edilen 15 tarihi yapıyı yerinde inceledi. Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli 65 tarihi yapının 15'inin, restore edilip yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Tavşancıl'ın eski tarihi dokusunu korumak adına kaderine terk edilen binaların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve turizme açılması için bölgede yapılan çalışmaları Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir yerinde inceledi. Başkan Şayir’e Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Kenan Keleş de eşlik ederek mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu. HEDEFİMİZ TURİZME KATKI SAĞLAMAK Projenin tamamlanmasının ardından Tavşancıl’a çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini ifade eden Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Kenan Keleş, “Mahallemizde restore edilmeyi bekleyen 65 tane tescilli bina var Dilovası Belediyesi'nin girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde bir çalışma başlattık. İlk adım olarak mahallemizdeki 15 tane tescilli binanın restore çalışmaları başladı. Mahallemizde 200-300 yıllık tarihi binalar var, 10 sene içerisinde mahallemizde bulunan 4 ev restore edildi ve mahallemize kazandırıldı ve 15 tarihi binamızda restore ediliyor. Öncelikli hedefimiz turizme katkı sağlamak” dedi. BÖLGENİN TURİZM MERKEZİ OLACAK Mahallede gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise, “Bakanlığımız Tavşancıl’ın eski tarihi dokusunu korumak adına mahallemizde bulunan ve kaderine terk edilen 15 tarihi evimizi restore etmek için sunduğumuz projemizi onaylanmıştı. Başlayan restorasyon çalışmaları ile Tavşancılımız eski tarihi ve mistik konumuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi olacaktır” diye konuştu.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’nda bulunan tarihi Tavşancıl evlerinin restorasyon projesi, kapsamında restore edilen 15 tarihi yapıyı yerinde inceledi.

Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli 65 tarihi yapının 15'inin, restore edilip yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Tavşancıl'ın eski tarihi dokusunu korumak adına kaderine terk edilen binaların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve turizme açılması için bölgede yapılan çalışmaları Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir yerinde inceledi. Başkan Şayir’e Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Kenan Keleş de eşlik ederek mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu.

HEDEFİMİZ TURİZME KATKI SAĞLAMAK

Projenin tamamlanmasının ardından Tavşancıl’a çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini ifade eden Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Kenan Keleş, “Mahallemizde restore edilmeyi bekleyen 65 tane tescilli bina var Dilovası Belediyesi'nin girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde bir çalışma başlattık. İlk adım olarak mahallemizdeki 15 tane tescilli binanın restore çalışmaları başladı. Mahallemizde 200-300 yıllık tarihi binalar var, 10 sene içerisinde mahallemizde bulunan 4 ev restore edildi ve mahallemize kazandırıldı ve 15 tarihi binamızda restore ediliyor. Öncelikli hedefimiz turizme katkı sağlamak” dedi.

BÖLGENİN TURİZM MERKEZİ OLACAK

Mahallede gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise, “Bakanlığımız Tavşancıl’ın eski tarihi dokusunu korumak adına mahallemizde bulunan ve kaderine terk edilen 15 tarihi evimizi restore etmek için sunduğumuz projemizi onaylanmıştı. Başlayan restorasyon çalışmaları ile Tavşancılımız eski tarihi ve mistik konumuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi olacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.