Taş Medreseli Ahmet Ferit!

Kocaeli 06.02.2019 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Taş Medreseli Ahmet Ferit!

ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

Taş Medreseli Ahmet Ferit! Türkiye, yerel seçimlere adım adım giderken, Gebze’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Salı günü sabahı İzmit kaynaklı gazetelerde karşımıza çıkan bir haber görenleri şaşkına çevirdi. Bu haberin içeriğinde “MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir görevden alındı.”şeklindeydi. Bu haberi okuyunca 6 yıl öncesine gittik ve her ay yine İzmit basını tarafından düzenli olarak yayınlanan “MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir görevden alındı” haberleri aklıma geldi. Salı günü yayınlanan haber, bizim için alışık olmadığımız bir durum değildi. Zira, daha önce defalarca bu şekilde yapılan haberlerle karşılaşmıştık ancak neticesinde Genel Merkez Taşdemir ile devam etmişti. ***** Taşdemir görevden alındı mı? Haberi görünce ilk işimiz İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’i aramak oldu. Ferit başkan sitemkardı, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, kendilerine bu yönde bir tebliğ gelmediğini ifade etti. Öyle ya görevden alındığınızı bilmeniz için size resmi bir evrak ulaşması gerekir. O yazı gelene kadar aktif göreviniz devam etmektedir. Ferit Başkan ile yaptığımız görüşme sonrası olayın perde arkası netleşmişti. İl başkanı Aydın Ünlü, tıpkı 6 yıl önce olduğu gibi yine bir seçim arifesinde Gebze Teşkilatı’nın kellesini almak istiyordu? Peki ama neden? Bu kez bahane çok ilginç. Taşdemir ve ekibi Cumhur İttifakı’na bağlı değilmiş. Bu bir iddiaysa bunun ispatı fiil ve söylemlerle olur. Bir gazeteci olarak ben Ferit başkanının bu zamana kadar ittifak ruhuna zarar veren bir fiilini ya da açıklamasını görmedim. Aksine, genel merkezin kararını açıkladığı ilk günden beri Ferit Taşdemir, İttifaka destek vereceklerini açıkladı, programlara katıldı, partilileri İttifak ruhuna uygun davranmaya çağırdı. Katıldığım MHP programlarında buna defalarca şahitlik ettim. ******** En zor zamanlarda gemiyi terk etmedi Ferit Taşdemir’i şahsen 10 yıldır tanırım. Ömrünü Ülkücü Hareket’e adamış bir isimdir. 45 yıldır Ülkücü Camianın her kademesinde görev almış, gemiyi en zor zamanlarda bile terketmemiş, vefalı bir dava adamıdır.  Ferit Ağabeyin davasına inanırsınız veya inanmazsanız, desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu herkesin kendi görüşüne göre değişir. Ancak, 12 Eylül’ü yaşayan, Ülkücülerin deyimiyle Taş Medrese’yi gören, tarla kongrelerinin yaşandığı en sıkıntılı dönemlerde bile davasının peşinden giden bir insanın dava adamlığına kimse laf söyleyemez. Belki yarın öbür gün Genel Merkez asılsız iddialardan dolayı Taşdemir’i görevden alacak, belki geçmişte olduğu gibi devam diyecek. Ama hiçbir şey Taşdemir’in Ülkücü kimliğini değiştirmeyecek. MHP’nin “Önce Ülkem ve Milletim, sonra partim ve Ben” anlayışına en sadık isimlerinin başında gelen Taş Medreseli Ferit ağabey, davası için bu zamana kadar çok bedel ödedi, bundan sonrada kaçacak değildir. Ancak ödediği bedelin nedeni kişisel egolar değil, dava olmalıdır. Aksi bir konu, Ferit Ağabeyin dediği gibi “Ülküdaşlık ve kardeşlik hukukuna sığmaz.”
ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

Taş Medreseli Ahmet Ferit!

Türkiye, yerel seçimlere adım adım giderken, Gebze’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Salı günü sabahı İzmit kaynaklı gazetelerde karşımıza çıkan bir haber görenleri şaşkına çevirdi. Bu haberin içeriğinde “MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir görevden alındı.”şeklindeydi. Bu haberi okuyunca 6 yıl öncesine gittik ve her ay yine İzmit basını tarafından düzenli olarak yayınlanan “MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir görevden alındı” haberleri aklıma geldi. Salı günü yayınlanan haber, bizim için alışık olmadığımız bir durum değildi. Zira, daha önce defalarca bu şekilde yapılan haberlerle karşılaşmıştık ancak neticesinde Genel Merkez Taşdemir ile devam etmişti.

*****

Taşdemir görevden alındı mı?

Haberi görünce ilk işimiz İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’i aramak oldu. Ferit başkan sitemkardı, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, kendilerine bu yönde bir tebliğ gelmediğini ifade etti. Öyle ya görevden alındığınızı bilmeniz için size resmi bir evrak ulaşması gerekir. O yazı gelene kadar aktif göreviniz devam etmektedir. Ferit Başkan ile yaptığımız görüşme sonrası olayın perde arkası netleşmişti. İl başkanı Aydın Ünlü, tıpkı 6 yıl önce olduğu gibi yine bir seçim arifesinde Gebze Teşkilatı’nın kellesini almak istiyordu? Peki ama neden? Bu kez bahane çok ilginç. Taşdemir ve ekibi Cumhur İttifakı’na bağlı değilmiş. Bu bir iddiaysa bunun ispatı fiil ve söylemlerle olur. Bir gazeteci olarak ben Ferit başkanının bu zamana kadar ittifak ruhuna zarar veren bir fiilini ya da açıklamasını görmedim. Aksine, genel merkezin kararını açıkladığı ilk günden beri Ferit Taşdemir, İttifaka destek vereceklerini açıkladı, programlara katıldı, partilileri İttifak ruhuna uygun davranmaya çağırdı. Katıldığım MHP programlarında buna defalarca şahitlik ettim.

********

En zor zamanlarda gemiyi terk etmedi

Ferit Taşdemir’i şahsen 10 yıldır tanırım. Ömrünü Ülkücü Hareket’e adamış bir isimdir. 45 yıldır Ülkücü Camianın her kademesinde görev almış, gemiyi en zor zamanlarda bile terketmemiş, vefalı bir dava adamıdır.  Ferit Ağabeyin davasına inanırsınız veya inanmazsanız, desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu herkesin kendi görüşüne göre değişir. Ancak, 12 Eylül’ü yaşayan, Ülkücülerin deyimiyle Taş Medrese’yi gören, tarla kongrelerinin yaşandığı en sıkıntılı dönemlerde bile davasının peşinden giden bir insanın dava adamlığına kimse laf söyleyemez. Belki yarın öbür gün Genel Merkez asılsız iddialardan dolayı Taşdemir’i görevden alacak, belki geçmişte olduğu gibi devam diyecek. Ama hiçbir şey Taşdemir’in Ülkücü kimliğini değiştirmeyecek. MHP’nin “Önce Ülkem ve Milletim, sonra partim ve Ben” anlayışına en sadık isimlerinin başında gelen Taş Medreseli Ferit ağabey, davası için bu zamana kadar çok bedel ödedi, bundan sonrada kaçacak değildir. Ancak ödediği bedelin nedeni kişisel egolar değil, dava olmalıdır. Aksi bir konu, Ferit Ağabeyin dediği gibi “Ülküdaşlık ve kardeşlik hukukuna sığmaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.