19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TAŞDEMİR: “BİZE LAF EDENLER AYNAYA BAKSIN”

Gebze 21.10.2016 - 09:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TAŞDEMİR: “BİZE LAF EDENLER AYNAYA BAKSIN”

MHP Gebze İlçe başkanı Ferit Taşdemir, Başkanlık sisteminin Referanduma götürülmesine örtülü destek verdi.

Genel başkan Devlet Bahçeli’nin referandumu işaret etmesinin ardından Taşdemir açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiili durumunun anayasaya aykırı olduğunu belirten Taşdemir, “Bu durum Anayasal zemine çekilmelidir. Genel başkanımızda Anayasanın ilk dört maddesi, kırmızı çizgilerimizi aykırı olmadığı takdirde iktidarın teklifini Meclise getirmesini istemiştir. Biz MHP olarak Türkiye’nin Üniter bütünlüğüne aykırı olmadığı takdirde bunu Referanduma götürmede bir sakınca duymuyoruz. Halk ne isterse MHP sonuca saygılıdır. Anca ülkemizi bölecek, kırmızı çizgilerimizi ihlal edecek bir Başkanlık sistemine de destek verecek değiliz.”dedi. CHP, HDP’NİN YEDEK LASTİĞİ OLDU CHP’nin partilerine yönelik “AK Parti’nin yedek lastiği” söylemine de tepki gösteren Taşdemir, “Biz kimsenin stepnesi değiliz. MHP 47 yıldır Türk siyasetinde var olan, kendi düşüncüleri olan ve bu ülke için bedel ödemiş bir partidir. Biz laf söyleyenler HDP’nin yedek lastiği haline gelmiştir. Bize laf atanlar HDP’ye oy veren Genel Başkan yardımcılarına baksınlar. CHP şu anda HDP’nin gündeminde gidiyor. HDP’ye ses çıkarmayanlar biz halka gidelim deyince neden celalleniyorlar. Biz teklif getirince kıyameti koparıyorlar. Bizim bu konuda bir düşüncemiz var ama ana muhalefet partisinin neden yok.”dedi. Taşdemir, genel başkan Bahçeli’nin çağrısının yanlış algılandığını ifade ederek, AK Parti’nin teklifine kayıtsız şartsız evet demeyeceklerini, kırmızı çizgilerine göre hareket edeceklerini ifade ederek, parlamenter sistemin devamından yana olduklarını da sözlerine ekledi.
MHP Gebze İlçe başkanı Ferit Taşdemir, Başkanlık sisteminin Referanduma götürülmesine örtülü destek verdi.

Genel başkan Devlet Bahçeli’nin referandumu işaret etmesinin ardından Taşdemir açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiili durumunun anayasaya aykırı olduğunu belirten Taşdemir, “Bu durum Anayasal zemine çekilmelidir. Genel başkanımızda Anayasanın ilk dört maddesi, kırmızı çizgilerimizi aykırı olmadığı takdirde iktidarın teklifini Meclise getirmesini istemiştir. Biz MHP olarak Türkiye’nin Üniter bütünlüğüne aykırı olmadığı takdirde bunu Referanduma götürmede bir sakınca duymuyoruz. Halk ne isterse MHP sonuca saygılıdır. Anca ülkemizi bölecek, kırmızı çizgilerimizi ihlal edecek bir Başkanlık sistemine de destek verecek değiliz.”dedi.

CHP, HDP’NİN YEDEK LASTİĞİ OLDU

CHP’nin partilerine yönelik “AK Parti’nin yedek lastiği” söylemine de tepki gösteren Taşdemir, “Biz kimsenin stepnesi değiliz. MHP 47 yıldır Türk siyasetinde var olan, kendi düşüncüleri olan ve bu ülke için bedel ödemiş bir partidir. Biz laf söyleyenler HDP’nin yedek lastiği haline gelmiştir. Bize laf atanlar HDP’ye oy veren Genel Başkan yardımcılarına baksınlar. CHP şu anda HDP’nin gündeminde gidiyor. HDP’ye ses çıkarmayanlar biz halka gidelim deyince neden celalleniyorlar. Biz teklif getirince kıyameti koparıyorlar. Bizim bu konuda bir düşüncemiz var ama ana muhalefet partisinin neden yok.”dedi. Taşdemir, genel başkan Bahçeli’nin çağrısının yanlış algılandığını ifade ederek, AK Parti’nin teklifine kayıtsız şartsız evet demeyeceklerini, kırmızı çizgilerine göre hareket edeceklerini ifade ederek, parlamenter sistemin devamından yana olduklarını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.