TAŞDEMİR; “YENİ KERBELALAR OLMASIN”

Gebze 28.09.2018 - 16:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TAŞDEMİR; “YENİ KERBELALAR OLMASIN”

MHP Osmanyılmaz Mahalle Bölge Başkanlığı’nda aşure etkinliğine katılan MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, “Mateme bürünmüş Muharrem ayı içindeki Aşura Günü’nde, Allah’tan niyazım; yeni Kerbela’ların olmaması, terör ve şiddetin son bulmasıdır.” dedi.

MHP Osmanyılmaz Mahalle Bölge Başkanlığı aşure günü dolayısı ile bir program düzenleyerek aşure ikramında bulundular. Programa MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve MHP Gebze İlçe Sekreteri Erdal Kabaca, MHP Gebze Osmanyılmaz Bölge Başkanı Mahmut Aksan katıldı. Bölge istişare toplantısının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak tüm şehitlere hediye edildi. Osmanyılmaz Mahallesi sakinlerine aşure ikram eden MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, “Asırlar su misali akıp gitse de, zaman değirmen olup ne var ne yok öğütse de bazı acılar unutulmaz, unutulamaz, unutturulamaz. Çünkü o acılar mazlumların çığlığı, masumların çağrısıdır. TÜM İNSANLIĞI SARSTI Muharrem ayının 10’ncu günü Kerbela’da yaşananlar işte böyle bir acının tezahürüdür. Biliyor ve inanıyoruz ki, zalimlere biat ve boyun eğme zulme onay ve ortaklıktır. Böylesi bir alçalmayı da ne iman esasları kabul edecek, ne de insani erdemler benimseyecektir. Zillet ne yaparsa yapsın iman ziynetine üstünlük kuramayacak, haklı duruşu gölgeleyemeyecektir. 10 Muharrem 61 tarihinde, Kerbela’da yaşanan katliam ve cinayetler yalnızca Mümin ve Müslüman vicdanları değil, tüm insanlığı, tüm mahlukatı derinden sarsmıştır. HELAL NEFESLER Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in aziz büyüklerine kast eden Yezid ve zihniyeti lanetlidir, çukurların en dibindedir. Hüseyni duruş adalettir, ahlaktır, adamlıktır. Hüseyni bakış şefkattir, merhamettir, müstesna bir yükselişin, muazzez bir zirvenin izhar ve ifadesidir. Hz. Hüseyin ve ashabının kanı çöl kumlarına dökülse de, haklılıkları bütün Yezid kafilesini kesif bir yenilgiye uğratmıştır. Onursuz yaşamaktansa şerefli bir şehadet Hüseyni ahlakın marifet ve mükâfatıdır. Kerbela’da gerçekte Yezid kaybetmiş, zalimler kaybetmiş, batıl kaybetmiş, haram kaybetmiş, sonuç itibariyle bedeli ağır olsa da mazlum gönüller, imanla çarpan kalpler, helal nefesler kazanmıştır. YENİ KERBELALAR OLMASIN Mateme bürünmüş Muharrem ayı içindeki Aşura Günü’nde, Allah’tan niyazım; yeni Kerbela’ların olmaması, terör ve şiddetin son bulmasıdır. Yüce dinimizi karalamak için rekabete giren iç ve dış mihraklara karşı dayanışma ve kucaklaşmayla direnç göstermek en doğru seçenektir. Kerbela’da susuz kalan, çöl sıcağında şehitliğe koşan Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in muhterem büyüklerine Allah’tan rahmet diliyor, Muharrem oruçlarımızın kabulünü temenni ediyor, Efendimizin şefaatine nail olabilmeyi niyaz ediyorum.” dedi.
MHP Osmanyılmaz Mahalle Bölge Başkanlığı’nda aşure etkinliğine katılan MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, “Mateme bürünmüş Muharrem ayı içindeki Aşura Günü’nde, Allah’tan niyazım; yeni Kerbela’ların olmaması, terör ve şiddetin son bulmasıdır.” dedi.

MHP Osmanyılmaz Mahalle Bölge Başkanlığı aşure günü dolayısı ile bir program düzenleyerek aşure ikramında bulundular. Programa MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve MHP Gebze İlçe Sekreteri Erdal Kabaca, MHP Gebze Osmanyılmaz Bölge Başkanı Mahmut Aksan katıldı. Bölge istişare toplantısının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak tüm şehitlere hediye edildi. Osmanyılmaz Mahallesi sakinlerine aşure ikram eden MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, “Asırlar su misali akıp gitse de, zaman değirmen olup ne var ne yok öğütse de bazı acılar unutulmaz, unutulamaz, unutturulamaz. Çünkü o acılar mazlumların çığlığı, masumların çağrısıdır.

TÜM İNSANLIĞI SARSTI

Muharrem ayının 10’ncu günü Kerbela’da yaşananlar işte böyle bir acının tezahürüdür. Biliyor ve inanıyoruz ki, zalimlere biat ve boyun eğme zulme onay ve ortaklıktır. Böylesi bir alçalmayı da ne iman esasları kabul edecek, ne de insani erdemler benimseyecektir. Zillet ne yaparsa yapsın iman ziynetine üstünlük kuramayacak, haklı duruşu gölgeleyemeyecektir. 10 Muharrem 61 tarihinde, Kerbela’da yaşanan katliam ve cinayetler yalnızca Mümin ve Müslüman vicdanları değil, tüm insanlığı, tüm mahlukatı derinden sarsmıştır.

HELAL NEFESLER

Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in aziz büyüklerine kast eden Yezid ve zihniyeti lanetlidir, çukurların en dibindedir. Hüseyni duruş adalettir, ahlaktır, adamlıktır. Hüseyni bakış şefkattir, merhamettir, müstesna bir yükselişin, muazzez bir zirvenin izhar ve ifadesidir. Hz. Hüseyin ve ashabının kanı çöl kumlarına dökülse de, haklılıkları bütün Yezid kafilesini kesif bir yenilgiye uğratmıştır. Onursuz yaşamaktansa şerefli bir şehadet Hüseyni ahlakın marifet ve mükâfatıdır. Kerbela’da gerçekte Yezid kaybetmiş, zalimler kaybetmiş, batıl kaybetmiş, haram kaybetmiş, sonuç itibariyle bedeli ağır olsa da mazlum gönüller, imanla çarpan kalpler, helal nefesler kazanmıştır.

YENİ KERBELALAR OLMASIN

Mateme bürünmüş Muharrem ayı içindeki Aşura Günü’nde, Allah’tan niyazım; yeni Kerbela’ların olmaması, terör ve şiddetin son bulmasıdır. Yüce dinimizi karalamak için rekabete giren iç ve dış mihraklara karşı dayanışma ve kucaklaşmayla direnç göstermek en doğru seçenektir. Kerbela’da susuz kalan, çöl sıcağında şehitliğe koşan Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in muhterem büyüklerine Allah’tan rahmet diliyor, Muharrem oruçlarımızın kabulünü temenni ediyor, Efendimizin şefaatine nail olabilmeyi niyaz ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.