Taşıt Kredisinde Sınır Değişti

Ekonomi 13.12.2017 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Taşıt Kredisinde Sınır Değişti

Taşıt kredilerinde sınır değişti. Kredi tutarı, araç değeri 100 bin lira altında olanlar için yüzde 70'i aşamayacak şekilde revize edildi. Bu tutar daha önce 50 bin lira olarak uygulanıyordu. Düzenlemeyle tüketici 35 bin liralık kredi alabilirken şimdi 70 bin liralık taşıt kredisi kullanabilecek. Değişiklik yapılan bankaların kredi işlemleri ve finansal kiralama yönetmeliğinde; "Kredi tutarının taşıtın değerine oranı; 100 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70'i aşamaz. Bu oran 100 bin liranın üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak uygulanır" denildi..

Taşıt kredilerinde sınır değişti. Kredi tutarı, araç değeri 100 bin lira altında olanlar için yüzde 70'i aşamayacak şekilde revize edildi. Bu tutar daha önce 50 bin lira olarak uygulanıyordu. Düzenlemeyle tüketici 35 bin liralık kredi alabilirken şimdi 70 bin liralık  kullanabilecek. Değişiklik yapılan bankaların kredi işlemleri ve finansal kiralama yönetmeliğinde; "Kredi tutarının taşıtın değerine oranı; 100 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70'i aşamaz. Bu oran 100 bin liranın üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak uygulanır" denildi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.