19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tatil bayramı

Ekonomi 03.08.2018 - 10:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tatil bayramı

Bayram tatilinin 9 güne çıkması, turizmi coşturdu. Sahillerde oteller yüzde 95 doluluğa ulaştı. 1.5 milyonu acentelerle olmak üzere 4.5 milyon kişi tatile çıkacak, 15 milyon kişi yollara düşecek

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizmde yüzleri güldürdü. Akdeniz ve Ege'deki tatil yörelerinde otel dolulukları yüzde 95'e kadar ulaştı. Sadece seyahat acenteleriyle 1.5 milyon kişinin tatile gitmesi bekleniyor. Bireysel seyahat planlamaları, aile ve memleket ziyaretleri de eklenince 15 milyon kişinin yollara çıkacağı tahmin ediliyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın seyahat acenteleri aracılığıyla tatile gitmesini beklediklerini belirterek, "Bayramda özellikle sahil kesiminde yer alan otellerin neredeyse tamamı dolmuş durumda. Son dakikaya kalanlar pansiyonlarda bile yer bulamayabilir" dedi. Bağlıkaya, şunları kaydetti: GEÇEN YILI AŞTI "Bu yıl iç pazarda geçen yıla göre yüzde 40'a yakın bir artış var. Kurban Bayramı'nda yurt dışı turlarında da geçen yıla göre genel olarak yüzde 35 civarında artış olduğunu söyleyebiliriz. Kurban Bayramı'nda yurt içinde en çok Ege ve Akdeniz tercih ediliyor. Yine Kapadokya, Eskişehir, Kuzey Ege ve Karadeniz de talep görüyor.".
Bayram tatilinin 9 güne çıkması, turizmi coşturdu. Sahillerde oteller yüzde 95 doluluğa ulaştı. 1.5 milyonu acentelerle olmak üzere 4.5 milyon kişi tatile çıkacak, 15 milyon kişi yollara düşecek

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizmde yüzleri güldürdü. Akdeniz ve Ege'deki tatil yörelerinde otel dolulukları yüzde 95'e kadar ulaştı. Sadece seyahat acenteleriyle 1.5 milyon kişinin tatile gitmesi bekleniyor. Bireysel seyahat planlamaları, aile ve memleket ziyaretleri de eklenince 15 milyon kişinin yollara çıkacağı tahmin ediliyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın seyahat acenteleri aracılığıyla tatile gitmesini beklediklerini belirterek, "Bayramda özellikle sahil kesiminde yer alan otellerin neredeyse tamamı dolmuş durumda. Son dakikaya kalanlar pansiyonlarda bile yer bulamayabilir" dedi. Bağlıkaya, şunları kaydetti:

GEÇEN YILI AŞTI

"Bu yıl iç pazarda geçen yıla göre yüzde 40'a yakın bir artış var. Kurban Bayramı'nda yurt dışı turlarında da geçen yıla göre genel olarak yüzde 35 civarında artış olduğunu söyleyebiliriz. Kurban Bayramı'nda yurt içinde en çok Ege ve Akdeniz tercih ediliyor. Yine Kapadokya, Eskişehir, Kuzey Ege ve Karadeniz de talep görüyor.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.