Tavşancıl 2. etaba hazırlanıyor!

Dilovası 02.07.2019 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tavşancıl 2. etaba hazırlanıyor!

31 Mart Yerel Seçimlerinde Tavşancıl Yeşil Vadi’nin 2. Etap projesi için söz veren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, proje çalışmalarının başlatılması için teknik ekiple görüştü.

Kentteki atıl alanları değerlendirerek halkın kullanımına sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine Yeşil Vadi adıyla mesire alanı oluşturmuştu. Tavşancıl’ın batısında yer alan vadi, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından düzenlenerek hoş bir dinlence yeri haline getirilerek vatandaşların kullanımına açılmıştı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Hamza Şayir, seçimlerden önce Dilovası halkına söz vererek, “Dilovalıların uğrak yeri haline gelen Tavşancıl Yeşil Vadi'de 2. Etap çalışması yapılarak vadi genişletilecek. 2. Etap'la hem burada bulunan doğal güzellikler korunacak hem de Dilovalılar aileleri ile birlikte daha geniş bir yeşil alanda piknik ve sosyal faaliyetler yaparak dinlenebilecekler” demişti. Şayir 31 Mart öncesinde verdiği sözü tutarak geçtiğimiz gün teknik ekiple bir araya geldi. Şayir, “Tavşancıl Yeşil Vadi 2. Etap Proje çalışmalarının başlanması ile ilgili teknik arkadaşlarımızdan bilgi aldık” diye konuştu. BİRİNCİ ETAP CENNET GİBİ Tavşancıl Yeşil Vadi’nin 1. Etabında mangal yerleri, pergolalar ve piknik masaları yer alıyor. Mesire alanının ortasından kıvrıla kıvrıla akan dere üzerinde ahşap küçük köprüler bulunuyor. Yamaçlara kurulan pergolalara çıkmak için ahşap traversten yapılmış merdivenler kullanılıyor. Mesire alanın bir yakasında çam ağaçları diğer yakasında meşe ağaçları boy gösteriyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından mesire alanında 575 adet bitkilendirme çalışması yapıldı. Alanda 500 adet travers 10 japon çatılı kamelya, 20 piknik masası, 3 köprü, bir giriş kapısı, mescit, wc ve bir de Osmanlı Çeşmesi yer alıyor. KÜBRA AKABALI
31 Mart Yerel Seçimlerinde Tavşancıl Yeşil Vadi’nin 2. Etap projesi için söz veren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, proje çalışmalarının başlatılması için teknik ekiple görüştü.

Kentteki atıl alanları değerlendirerek halkın kullanımına sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine Yeşil Vadi adıyla mesire alanı oluşturmuştu. Tavşancıl’ın batısında yer alan vadi, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından düzenlenerek hoş bir dinlence yeri haline getirilerek vatandaşların kullanımına açılmıştı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Hamza Şayir, seçimlerden önce Dilovası halkına söz vererek, “Dilovalıların uğrak yeri haline gelen Tavşancıl Yeşil Vadi'de 2. Etap çalışması yapılarak vadi genişletilecek. 2. Etap'la hem burada bulunan doğal güzellikler korunacak hem de Dilovalılar aileleri ile birlikte daha geniş bir yeşil alanda piknik ve sosyal faaliyetler yaparak dinlenebilecekler” demişti. Şayir 31 Mart öncesinde verdiği sözü tutarak geçtiğimiz gün teknik ekiple bir araya geldi. Şayir, “Tavşancıl Yeşil Vadi 2. Etap Proje çalışmalarının başlanması ile ilgili teknik arkadaşlarımızdan bilgi aldık” diye konuştu.

BİRİNCİ ETAP CENNET GİBİ

Tavşancıl Yeşil Vadi’nin 1. Etabında mangal yerleri, pergolalar ve piknik masaları yer alıyor. Mesire alanının ortasından kıvrıla kıvrıla akan dere üzerinde ahşap küçük köprüler bulunuyor. Yamaçlara kurulan pergolalara çıkmak için ahşap traversten yapılmış merdivenler kullanılıyor. Mesire alanın bir yakasında çam ağaçları diğer yakasında meşe ağaçları boy gösteriyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından mesire alanında 575 adet bitkilendirme çalışması yapıldı. Alanda 500 adet travers 10 japon çatılı kamelya, 20 piknik masası, 3 köprü, bir giriş kapısı, mescit, wc ve bir de Osmanlı Çeşmesi yer alıyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.