Tazminatta 2 seçenek

Ekonomi 17.05.2017 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tazminatta 2 seçenek

Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatında yeni sistemi anlattı: İlk kez işe girecekler yeni sisteme dahil olacak. Mevcut çalışanlar ise ya eski sistemde kalacak ya da işverenle anlaşıp yeni sisteme geçecek. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği kıdem tazminatında yeni sistemin detayları belli oluyor. Katıldığı bir TV programında kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kazanılmış haklara bakıldığında yüzde 80 hak kaybı olduğunu belirterek, "Yüzde 20'yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80'i hak sahibi olamıyor" dedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatında yeni sistemde 4 ana kolu önemsediklerini vurgulayarak, "Birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu 4 başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çerçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. Paydaşlarımızla görüşmelere başlıyoruz" diye konuştu. İŞSİZLİK DÜŞECEK Kıdem tazminatında ideal bir sistem uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, mevcut çalışanlar için 2 ayrı seçeneğin söz konusu olacağını, işe yeni başlayanların ise yeni kıdem tazminatı sistemine geçeceğini aktardı. Müezzinoğlu, "Mevcut sistemde kalmak isteyenler 'Burada kalmak istiyorum' diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacak" dedi. İstihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin 367 kişiye istihdam alanı oluşturulduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "İşsizlikte 2017'de tek haneli rakamlara ineceğiz" diye konuştu. UYANIK PATRONUN ASGARİ ÜCRET OYUNU BOZULDU ASGARİ ücrette önemli iyileştirmeler yapan hükümet, bunun işverene maliyetini düşürmek için işçi başına 100 lira destek sağlarken; bazı uyanık işverenlerin faturayı çalışana çıkardığı belirlendi. Bazıları fazla mesai alacaklarını asgari ücretin içine katıyor bazıları da asgari ücretteki artışı elden geri alıyor. Bakan Müezzinoğlu, son dönemde artan şikayetler üzerine uyanık işverenlerin incelenmesi için Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi.

Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatında yeni sistemi anlattı: İlk kez işe girecekler yeni sisteme dahil olacak. Mevcut çalışanlar ise ya eski sistemde kalacak ya da işverenle anlaşıp yeni sisteme geçecek. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği kıdem tazminatında yeni sistemin detayları belli oluyor. Katıldığı bir TV programında kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kazanılmış haklara bakıldığında yüzde 80 hak kaybı olduğunu belirterek, "Yüzde 20'yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80'i hak sahibi olamıyor" dedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatında yeni sistemde 4 ana kolu önemsediklerini vurgulayarak, "Birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu 4 başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çerçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. Paydaşlarımızla görüşmelere başlıyoruz" diye konuştu.

İŞSİZLİK DÜŞECEK
Kıdem tazminatında ideal bir sistem uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, mevcut çalışanlar için 2 ayrı seçeneğin söz konusu olacağını, işe yeni başlayanların ise yeni kıdem tazminatı sistemine geçeceğini aktardı. Müezzinoğlu, "Mevcut sistemde kalmak isteyenler 'Burada kalmak istiyorum' diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacak" dedi. İstihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin 367 kişiye istihdam alanı oluşturulduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "İşsizlikte 2017'de tek haneli rakamlara ineceğiz" diye konuştu.

UYANIK PATRONUN ASGARİ ÜCRET OYUNU BOZULDU
ASGARİ ücrette önemli iyileştirmeler yapan hükümet, bunun işverene maliyetini düşürmek için işçi başına 100 lira destek sağlarken; bazı uyanık işverenlerin faturayı çalışana çıkardığı belirlendi. Bazıları fazla mesai alacaklarını asgari ücretin içine katıyor bazıları da asgari ücretteki artışı elden geri alıyor. Bakan Müezzinoğlu, son dönemde artan şikayetler üzerine uyanık işverenlerin incelenmesi için Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.