TAZMİNATTA 30 GÜN HAKKI!

14.02.2016 - 16:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TAZMİNATTA 30 GÜN HAKKI!

Eşit prim sistemi   Genel Sağlık Sigortası primlerindeki karmaşanın biteceğini belirten Bakan Soylu standart fiyata geçileceğini söyledi. Böylece hem ailelerin yükü azalacak hem de devletin takibi kolaylaşacak...   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri yüzünden sıkıntı yaşayan milyonlarca vatandaşa da müjde verdi. Bu alanda yeni bir sistem getireceklerini söyleyen Soylu ödenecek primler konusunda da bir standart olacağını belirtti. Soylu şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin yüzde 98.5'i Genel Sağlık Sigortası kapsamında. ABD'nin, Avrupa'nın başaramadığı sistemi uyguluyoruz, dünya hayretle bakıyor. Gelir testi dahil daha fonksiyonel duruma getirmek için sistemi gözden geçiriyoruz. Bugün 7.5 milyon yeşil kartlının GSS'nı devlet karşılıyor. Bugün gelirine göre, 68, 170 ve 410 lira olmak üzere üç ayrı tutarda ödeme yapılıyor. Tek bir tutara düşürüp ödenecek şekilde prim belirleyelim istiyoruz. Çok cazip, standart fiyata geçmenin çalışmasını yapıyoruz. Ailelere yük getirmeyecek, bizim takipte zorlanmayacağımız ve tahsilatta sorun yaşamayacağımız bir çalışmayı yakında paylaşacağız."   TAZMİNATTA 30 GÜN HAKKI Kıdem Tazminatı Fonu çalışmalarının da sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "Yeni sistemde bir gün çalışıyorsanız bile bu hakkınız, Bireysel Kıdem Tazminatı Fonu'na yatırılacak. Kazanılmış haklar korunacak. 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturmak zorundayız. Kıdem tazminatı çalışanlar ile işverenler arasında bir tehditleşme unsuru olmaktan çıkartılacak" dedi.    
Eşit prim sistemi
 
Genel Sağlık Sigortası primlerindeki karmaşanın biteceğini belirten Bakan Soylu standart fiyata geçileceğini söyledi. Böylece hem ailelerin yükü azalacak hem de devletin takibi kolaylaşacak...
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri yüzünden sıkıntı yaşayan milyonlarca vatandaşa da müjde verdi. Bu alanda yeni bir sistem getireceklerini söyleyen Soylu ödenecek primler konusunda da bir standart olacağını belirtti. Soylu şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin yüzde 98.5'i Genel Sağlık Sigortası kapsamında. ABD'nin, Avrupa'nın başaramadığı sistemi uyguluyoruz, dünya hayretle bakıyor. Gelir testi dahil daha fonksiyonel duruma getirmek için sistemi gözden geçiriyoruz. Bugün 7.5 milyon yeşil kartlının GSS'nı devlet karşılıyor. Bugün gelirine göre, 68, 170 ve 410 lira olmak üzere üç ayrı tutarda ödeme yapılıyor. Tek bir tutara düşürüp ödenecek şekilde prim belirleyelim istiyoruz. Çok cazip, standart fiyata geçmenin çalışmasını yapıyoruz. Ailelere yük getirmeyecek, bizim takipte zorlanmayacağımız ve tahsilatta sorun yaşamayacağımız bir çalışmayı yakında paylaşacağız."
 
TAZMİNATTA 30 GÜN HAKKI
Kıdem Tazminatı Fonu çalışmalarının da sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "Yeni sistemde bir gün çalışıyorsanız bile bu hakkınız, Bireysel Kıdem Tazminatı Fonu'na yatırılacak. Kazanılmış haklar korunacak. 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturmak zorundayız. Kıdem tazminatı çalışanlar ile işverenler arasında bir tehditleşme unsuru olmaktan çıkartılacak" dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.