19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TBMM’DE BÜTÇE MAROTONU SONA ERDİ

Kocaeli 16.12.2016 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TBMM’DE BÜTÇE MAROTONU SONA ERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 Aralık Pazartesi günü başlayan bütçe görüşmeleri bugün sona eriyor. Yoğun geçen bütçe maratonunu değerlendiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,2017 bütçesinin üretime ayrılması dileğini yineledi.

10 gündür yoğun bir mesai ile çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün bütçe çalışmalarını tamamlıyor. Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2017 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarhan; “Yoğun bir çalışmayı tamamladık. 2017 yılı için Bakanlıkların, bağlı kuruluşların bütçelerini görüştük. Tüm bütçe görüşmeleri boyunca söylediğimi yineliyorum ve bu bütçenin üretim için kullanılmasını diliyorum. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan, işsizlikten, yoksulluktan bizi kurtaracak olan sadece ve sadece üretimdir. Tüketim üzerine kurulan ekonomilerin ayakta duramayacağı gerçeğini bilmeyen yoktur.  Üreten ve hakça bölüşülen bir sistemde ekonomik kalkınma kendiliğinden gelecektir. Ancak bunun için ülkemizi yatırım yapılabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Yabancı yatırımcı zaten gitti. Türk yatırımcılar da bırakın yeni yatırımlar yapmayı mevcut sistem içinde var olma çabası veriyorlar. Çünkü yüksek maliyetler bellerini bükmüş durumda. Esnafımız, turizmcimiz, sanayicimiz için bu sistemi düzeltecek unsur ülkemizi yatırım yapılabilir bir hale getirmek. Bunun için de istihbarat zafiyetinin olmadığı, güvenliğin tesis edildiği,  demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yaşatıldığı bir ortamın tesis edilmesi gerekiyor. Bu ortamın oluşması için de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman çalışmaya devam edeceğiz.2017 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 Aralık Pazartesi günü başlayan bütçe görüşmeleri bugün sona eriyor. Yoğun geçen bütçe maratonunu değerlendiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,2017 bütçesinin üretime ayrılması dileğini yineledi.

10 gündür yoğun bir mesai ile çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün bütçe çalışmalarını tamamlıyor.

Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2017 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tarhan; “Yoğun bir çalışmayı tamamladık. 2017 yılı için Bakanlıkların, bağlı kuruluşların bütçelerini görüştük. Tüm bütçe görüşmeleri boyunca söylediğimi yineliyorum ve bu bütçenin üretim için kullanılmasını diliyorum. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan, işsizlikten, yoksulluktan bizi kurtaracak olan sadece ve sadece üretimdir. Tüketim üzerine kurulan ekonomilerin ayakta duramayacağı gerçeğini bilmeyen yoktur.  Üreten ve hakça bölüşülen bir sistemde ekonomik kalkınma kendiliğinden gelecektir.

Ancak bunun için ülkemizi yatırım yapılabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Yabancı yatırımcı zaten gitti. Türk yatırımcılar da bırakın yeni yatırımlar yapmayı mevcut sistem içinde var olma çabası veriyorlar. Çünkü yüksek maliyetler bellerini bükmüş durumda. Esnafımız, turizmcimiz, sanayicimiz için bu sistemi düzeltecek unsur ülkemizi yatırım yapılabilir bir hale getirmek.

Bunun için de istihbarat zafiyetinin olmadığı, güvenliğin tesis edildiği,  demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yaşatıldığı bir ortamın tesis edilmesi gerekiyor. Bu ortamın oluşması için de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman çalışmaya devam edeceğiz.2017 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.