19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TDED Gebze, ‘Akif'i Unutmadı!

Gebze 29.12.2019 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TDED Gebze, ‘Akif'i Unutmadı!

Vefatının 83. yıldönümünü idrak ettiğimiz 27 Aralık günü Mehmet Akif Ersoy unutulmadı. Gebze'de şubesi bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Şehr-i Şiir Meclisi'nin 7. programı olarak tertip edilen şiir meclisinde Şair Mehmet Akif'i andılar. İstiklal Marşımızı bize armağan eden, milletimizin en ağır sınavını verdiği Kurtuluş Savaşında yazıları ve şiirleriyle milletimize umut aşılayarak destansı zaferimize yön veren simge isimlerden, fikir, edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy'un vefatının sene-yi devriyesinde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından anma ve şiir gecesi düzenlendi. Gebze Gençlik Merkezi Has Oda'da düzenlenen programa bilhassa gençlerin katılımı yoğundu. TDED Gebze Şube başkanı Musa Yaşaroğlu'nun Hakk'ın Sesi Mehmet Akif adlı konuşmasında istiklal şairimizin Milli Mücadele döneminde yaşadıkları ve çektiği sıkıntıları, vatana olan bağlılığına dikkat çekildi. Akif'in hayatına dair kıssalar ve katılımcılardan şiir okuduğu programa Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu (KOŞYAZ) üyeleri ile Gebze'nin tanınan tarihçi-yazarları Rıdvan Şükür ve Recep Kankal da katıldı. Programın tertip edildiği Has Oda'da konuşan Gençlik Merkezi müdürü Köksal Turan Mehmet Akif'in millet ve vatan sevdasının ne kadar hassas olduğuna ve mukaddesata olan bağlılığına da deyindi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze şubesinin bu yıl ki kapanış programını gerçekleştirildiğini belirten Yaşaroğlu, günün anlam ve önemine binen katılımcıların her birine Mehmet Akif'in bir şiirini hediye ettiklerini belirttiler.

Vefatının 83. yıldönümünü idrak ettiğimiz 27 Aralık günü Mehmet Akif Ersoy unutulmadı. Gebze'de şubesi bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Şehr-i Şiir Meclisi'nin 7. programı olarak tertip edilen şiir meclisinde Şair Mehmet Akif'i andılar.

İstiklal Marşımızı bize armağan eden, milletimizin en ağır sınavını verdiği Kurtuluş Savaşında yazıları ve şiirleriyle milletimize umut aşılayarak destansı zaferimize yön veren simge isimlerden, fikir, edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy'un vefatının sene-yi devriyesinde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından anma ve şiir gecesi düzenlendi. Gebze Gençlik Merkezi Has Oda'da düzenlenen programa bilhassa gençlerin katılımı yoğundu. TDED Gebze Şube başkanı Musa Yaşaroğlu'nun Hakk'ın Sesi Mehmet Akif adlı konuşmasında istiklal şairimizin Milli Mücadele döneminde yaşadıkları ve çektiği sıkıntıları, vatana olan bağlılığına dikkat çekildi. Akif'in hayatına dair kıssalar ve katılımcılardan şiir okuduğu programa Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu (KOŞYAZ) üyeleri ile Gebze'nin tanınan tarihçi-yazarları Rıdvan Şükür ve Recep Kankal da katıldı. Programın tertip edildiği Has Oda'da konuşan Gençlik Merkezi müdürü Köksal Turan Mehmet Akif'in millet ve vatan sevdasının ne kadar hassas olduğuna ve mukaddesata olan bağlılığına da deyindi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze şubesinin bu yıl ki kapanış programını gerçekleştirildiğini belirten Yaşaroğlu, günün anlam ve önemine binen katılımcıların her birine Mehmet Akif'in bir şiirini hediye ettiklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.