Tedavisi tamamlanan ‘Kara Leylek’ artık göklerde

Kocaeli 04.10.2020 - 15:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tedavisi tamamlanan ‘Kara Leylek’ artık göklerde

Tedavisi tamamlanan ‘Kara Leylek’ artık göklerde

Bir ay önce Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen “Kara Leylek” veteriner hekim kontrolünde doğaya salındı. Sakarya’nın Geyve ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunarak Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilen Kara Leylek, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alınmıştı. Açık yarası olmayan ve yorgun düştüğü anlaşılan “Kara Leylek” için tedavi süreci başlatıldı. Bahar ve yaz aylarını ülkemizde geçiren ve sonbahar göçü için yola çıkan “Kara Leylek” yorgun düşmesi sebebi ile göçe devam edemedi. Kliniğe getirildiğinde uçamama problemi yaşayan ve halsiz olan Leyleğe düzenli mineral ve vitamin takviyeleri yapılarak kanatlarının eski gücüne kavuşması sağlandı. Günaşırı uçuş egzersizi yaptırılan ve giderek kuvvetlendiği görülen Kara Leylek’in doğaya salınması için çalışmalar hızlandırıldı. NADİR GÖRÜLEN “KARA LEYLEK” İÇİN ÖZEL RASYON HAZIRLANDI Etçil olan “Kara Leylek” için veteriner kontrolünde beslenme rasyonu hazırlandı. Özellikle tavuk göğsü, tavuk ciğeri ile beslenen leylek, haftada iki gün de balık ile beslendi. Kırmızı liste statüsünde (düşük riskli) olan “Kara Leylek” için rehabilitasyon sürecini tamamlayacağı bir alan hazırlandı. Hekimlerin özenle hazırladığı beslenme rasyonu ile birlikte sağlığının iyiye gittiği gözlemlenen Kara Leylek, Ormanya’nın yüksek kesimlerinde doğaya salındı.      
Tedavisi tamamlanan ‘Kara Leylek’ artık göklerde

Bir ay önce Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen “Kara Leylek” veteriner hekim kontrolünde doğaya salındı.

Sakarya’nın Geyve ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunarak Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilen Kara Leylek, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alınmıştı. Açık yarası olmayan ve yorgun düştüğü anlaşılan “Kara Leylek” için tedavi süreci başlatıldı. Bahar ve yaz aylarını ülkemizde geçiren ve sonbahar göçü için yola çıkan “Kara Leylek” yorgun düşmesi sebebi ile göçe devam edemedi. Kliniğe getirildiğinde uçamama problemi yaşayan ve halsiz olan Leyleğe düzenli mineral ve vitamin takviyeleri yapılarak kanatlarının eski gücüne kavuşması sağlandı. Günaşırı uçuş egzersizi yaptırılan ve giderek kuvvetlendiği görülen Kara Leylek’in doğaya salınması için çalışmalar hızlandırıldı.

NADİR GÖRÜLEN “KARA LEYLEK” İÇİN ÖZEL RASYON HAZIRLANDI

Etçil olan “Kara Leylek” için veteriner kontrolünde beslenme rasyonu hazırlandı. Özellikle tavuk göğsü, tavuk ciğeri ile beslenen leylek, haftada iki gün de balık ile beslendi. Kırmızı liste statüsünde (düşük riskli) olan “Kara Leylek” için rehabilitasyon sürecini tamamlayacağı bir alan hazırlandı. Hekimlerin özenle hazırladığı beslenme rasyonu ile birlikte sağlığının iyiye gittiği gözlemlenen Kara Leylek, Ormanya’nın yüksek kesimlerinde doğaya salındı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.