19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TEHLİKELİ MESLEKLERDE YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU

12.02.2016 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TEHLİKELİ MESLEKLERDE YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU

Gebze Ticaret Odası üyelerine yönelik olarak bir açıklama yaparak, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini açıkladı.

Gebze Ticaret Odası (GTO)  üyelerine yönelik olarak bir açıklama yaparak, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini açıkladı.  GTO  açıklamasında şunlar ifade edildi, " Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan alınan 24.12.2015 tarihli ve 24170  sayılı yazıda; 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiği bildirilmiştir. Yazıda “İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ,(Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler)  mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiş olup, yakın bir zamanda diğer tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde de zorunluluk getirilmesi beklenmektedir. MEYBEM HİZMET VERİYOR Bu faaliyetler kapsamında TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla MEYBEM A.Ş. kurulmuş bulunmaktadır. Ek-1' de detayı verilen meslek ve alanlarda sınav ve belgelendirme hizmeti veren MEYBEM, TÜRKAK'tan 12 alanda akredite olmuştur.  MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş’ den ekte belirtilen mesleklerde çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen üyelerimiz daha ayrıntılı bilgiye www.meybem.com.tr adresinden ulaşabilir yada odamız personeli Köksal Koçal(kkocal@gebzeto.org.tr) ile irtibata geçebilirler.”
Gebze Ticaret Odası üyelerine yönelik olarak bir açıklama yaparak, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini açıkladı.

Gebze Ticaret Odası (GTO)  üyelerine yönelik olarak bir açıklama yaparak, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini açıkladı. 

GTO  açıklamasında şunlar ifade edildi, " Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan alınan 24.12.2015 tarihli ve 24170  sayılı yazıda; 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiği bildirilmiştir.

Yazıda “İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ,(Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler)  mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiş olup, yakın bir zamanda diğer tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde de zorunluluk getirilmesi beklenmektedir.

MEYBEM HİZMET VERİYOR

Bu faaliyetler kapsamında TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla MEYBEM A.Ş. kurulmuş bulunmaktadır.

Ek-1' de detayı verilen meslek ve alanlarda sınav ve belgelendirme hizmeti veren MEYBEM, TÜRKAK'tan 12 alanda akredite olmuştur.

 MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş’ den ekte belirtilen mesleklerde çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen üyelerimiz daha ayrıntılı bilgiye www.meybem.com.tr adresinden ulaşabilir yada odamız personeli Köksal Koçal(kkocal@gebzeto.org.tr) ile irtibata geçebilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.