Teog Birincisi Öğrencilere Ödül

Kocaeli 10.02.2017 - 16:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Teog Birincisi Öğrencilere Ödül

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TEOG sınavlarında soruların tamamına doğru yanıt veren 25 öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Kocaeli Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu,  TEOG sınavlarında soruların tamamına doğru yanıt veren 25 öğrenciyi altınla ödüllendirdi. Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine,  Kocaeli Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Haluk Görgün,  Kocaeli Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi  Rasim Çelik, veliler ve  TEOG  Türkiye birincisi 25 öğrenci katıldı. Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, bugünün özel bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bir insan değişir dünya değişir. O insanı değiştirmekte ancak eğitimle gerçekleştirilir. Eğitim, insanın en büyük zenginliği, varlığı olan aklını eğiten, bilgiyle buluşturan ve o bilgiyi kullanması noktasında öncülük ve rehberlik yapan sadece kuru bir bilgiyi değil kişiliği, ahlakı, değerleri ve insana ait olan tüm zenginliği oluşturan bir bütünlüğün adıdır. Eğitimi bu açıdan ele aldığımız zaman sadece insana değil, aslında topluma ve geleceğe dönük bütün hedefleri de eğitimin bütünlüğü içerisinde hem görmek hem de değerlendirmek zorunda ve sorumluluğunda olursunuz." Gençlerin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu vurgulayan  Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Bugün bilgi çağında, bilginin en önemli değer olduğu bir ortamda, bilgi ekonomisinde aklın ve akıllı ürünlerin dünyanın ekonomik gidişini belirlediği bir ortamda bu gerçeğin dışında kalmamız mümkün değildir. Her kurum ve her kurumsal yapı bu gerçeğin ışığında planlamalarını, çalışmalarını ve hedeflerini ortaya koymalı ve bu perspektifte çaba göstermelidir. Altını çizerek ifade ediyorum ki bizler hangi hedefi ele alırsak alalım bunu ancak eğitim ve eğitilmiş bireylerle yapmak mümkün olacaktır.  Kocaeli  Türkiye'nin en önemli sınai, ticari ve ekonomik bir öğretim merkezi. Kapasitesi, derinlikleri şüphesiz çok büyük. Eğitim ile ilgili hedeflerini en öteye, zirveye revize etmek zorundadır.  Türkiye'nin en zirvesinde değil  Türkiye'ye model olacak bir kent olabilmektir. Eğitim kurumlarıyla aile ve toplumun birleştiği, yaşam boyu eğitim ve öğretimin hayatın her alanında ve hayatın her noktasında birleştiği bir model kent. Buna kararlılık ve başarıyla gidiyoruz. Bugün burada övgüyü hakkeden öğrencilerimiz var ve hepsini sevdiğimi belirtmek istiyorum. Her birisi bizim için çok değerli. Burada bulunan tüm anne ve babaları, öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum." Konuşmaların ardından Vali Güzeloğu, Prof. Dr. Görgün, İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, sınavda başarılı olan 25 öğrenciye altın hediye etti.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TEOG sınavlarında soruların tamamına doğru yanıt veren 25 öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Kocaeli Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu,  TEOG sınavlarında soruların tamamına doğru yanıt veren 25 öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine,  Kocaeli Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Haluk Görgün,  Kocaeli Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi  Rasim Çelik, veliler ve  TEOG  Türkiye birincisi 25 öğrenci katıldı.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, bugünün özel bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir insan değişir dünya değişir. O insanı değiştirmekte ancak eğitimle gerçekleştirilir. Eğitim, insanın en büyük zenginliği, varlığı olan aklını eğiten, bilgiyle buluşturan ve o bilgiyi kullanması noktasında öncülük ve rehberlik yapan sadece kuru bir bilgiyi değil kişiliği, ahlakı, değerleri ve insana ait olan tüm zenginliği oluşturan bir bütünlüğün adıdır. Eğitimi bu açıdan ele aldığımız zaman sadece insana değil, aslında topluma ve geleceğe dönük bütün hedefleri de eğitimin bütünlüğü içerisinde hem görmek hem de değerlendirmek zorunda ve sorumluluğunda olursunuz."

Gençlerin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu vurgulayan  Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bugün bilgi çağında, bilginin en önemli değer olduğu bir ortamda, bilgi ekonomisinde aklın ve akıllı ürünlerin dünyanın ekonomik gidişini belirlediği bir ortamda bu gerçeğin dışında kalmamız mümkün değildir. Her kurum ve her kurumsal yapı bu gerçeğin ışığında planlamalarını, çalışmalarını ve hedeflerini ortaya koymalı ve bu perspektifte çaba göstermelidir. Altını çizerek ifade ediyorum ki bizler hangi hedefi ele alırsak alalım bunu ancak eğitim ve eğitilmiş bireylerle yapmak mümkün olacaktır.  Kocaeli  Türkiye'nin en önemli sınai, ticari ve ekonomik bir öğretim merkezi. Kapasitesi, derinlikleri şüphesiz çok büyük. Eğitim ile ilgili hedeflerini en öteye, zirveye revize etmek zorundadır.  Türkiye'nin en zirvesinde değil  Türkiye'ye model olacak bir kent olabilmektir. Eğitim kurumlarıyla aile ve toplumun birleştiği, yaşam boyu eğitim ve öğretimin hayatın her alanında ve hayatın her noktasında birleştiği bir model kent. Buna kararlılık ve başarıyla gidiyoruz. Bugün burada övgüyü hakkeden öğrencilerimiz var ve hepsini sevdiğimi belirtmek istiyorum. Her birisi bizim için çok değerli. Burada bulunan tüm anne ve babaları, öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğu, Prof. Dr. Görgün, İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, sınavda başarılı olan 25 öğrenciye altın hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.