19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TEOG’DAN ÖNCE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Darıca 24.04.2017 - 13:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TEOG’DAN ÖNCE ÖNEMLİ TAVSİYELER

26-27 Nisan’da yapılacak olan TEOG sınavı öncesi Özel İlim Okulları Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş sınav öncesi velilere ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Yoğun ve tempolu geçen uzun maratonun ardından beklenen TEOG sınavı gelmiş bulunmakta. Dönem boyunca çocuklar ile beraber aileler de sınav kaygısını ve stresini taşımaktadır. Stres ve kaygı her ne kadar vücudun savunma mekanizması olsa da aşırıya kaçılması ciddi sorunlar doğurabilir. Sınav esnasında artan kalp atışları, mide krampları, panik ve korku durumları çocukların sınava girememe, var olan bilgilerini kullanamama ya da sınavı yarıda bırakmak gibi sonuçları beraberinde getirir. Ailelere bu süreçte önemli görevler düşmekte; çocukların sınav öncesi stres yaratacak durumlardan uzak durmalarını sağlamak, sınav hakkında olumsuz konuşmamak, baskı yaratmamak, sınavın hayatın sonu olmadığı, onların kişiliğini ölçmediği, zor ve korkulacak bir sınav olmadığı empoze edilmeli, sonuç ne olursa olsun çocukların bu süreçteki gayreti ve çabası takdir edilmelidir. Çocuklar, unutmayın ki aldığınız sonuç yalnızca bir sınavın sonucudur. Hayatınızın ve karakterinizin bu sınavla ilgisi yoktur. Siz elinizden geleni yaptınız ve şimdi güzel geçecek olan sınava gireceksiniz. Kendinize güvenin ve kendinizden emin olun. Tüm sınava girecek olan öğrencilere başarılar diliyorum.

26-27 Nisan’da yapılacak olan TEOG sınavı öncesi Özel İlim Okulları Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş sınav öncesi velilere ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Yoğun ve tempolu geçen uzun maratonun ardından beklenen TEOG sınavı gelmiş bulunmakta. Dönem boyunca çocuklar ile beraber aileler de sınav kaygısını ve stresini taşımaktadır. Stres ve kaygı her ne kadar vücudun savunma mekanizması olsa da aşırıya kaçılması ciddi sorunlar doğurabilir. Sınav esnasında artan kalp atışları, mide krampları, panik ve korku durumları çocukların sınava girememe, var olan bilgilerini kullanamama ya da sınavı yarıda bırakmak gibi sonuçları beraberinde getirir.

Ailelere bu süreçte önemli görevler düşmekte; çocukların sınav öncesi stres yaratacak durumlardan uzak durmalarını sağlamak, sınav hakkında olumsuz konuşmamak, baskı yaratmamak, sınavın hayatın sonu olmadığı, onların kişiliğini ölçmediği, zor ve korkulacak bir sınav olmadığı empoze edilmeli, sonuç ne olursa olsun çocukların bu süreçteki gayreti ve çabası takdir edilmelidir.

Çocuklar, unutmayın ki aldığınız sonuç yalnızca bir sınavın sonucudur. Hayatınızın ve karakterinizin bu sınavla ilgisi yoktur. Siz elinizden geleni yaptınız ve şimdi güzel geçecek olan sınava gireceksiniz. Kendinize güvenin ve kendinizden emin olun. Tüm sınava girecek olan öğrencilere başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.