Termal Grup’un projesi kabul edildi

Darıca 10.06.2019 - 18:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Termal Grup’un projesi kabul edildi

2016 yılı haziran ayında Darıca Belediyesi meclisine gelen ve ardından CHP’lilerin dava açması üzerine idari mahkeme tarafından durdurulan Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin projesi yapılan plan tadilatıyla son mecliste oyçokluğuyla geçerek kabul edildi.

Darıca Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına açılış ve yoklamayla başlandı. Mayıs ayına ait tutanak özetlerinin okunup görüşülmesi ve onaya sunulmasıyla devam etti. Meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Darıca Emek Mahallesi’nde yapmak istediği ancak idari mahkemenin durdurma kararı verdiği proje yapılan imar tadilatın ardından yeniden meclis gündemi geldi. Proje ile ilgili söz alan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkan Yardımcısı Aydın Işık, “Önümüzde bulunan Termal Grup adlı firmanın plan tadilat maddesi. RANT KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK YOK CHP meclis üyeleri bu projenin yanlış olduğunun ve Darıca halkına bu projeyle ihanet edildiğinin farkındaydı. Nitekim mahkeme hem darıca belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava ile hem de büyükşehir belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava da vermiş olduğu karar ile bu durumu doğrulamış oldu. Ancak proje teknik olarak, emsal olarak ve sağlamış olduğu rant konusunda hiçbir değişikliğe uğramadan, sadece yeşil alanların yerleşimiyle ve iç yolların güzergahı ile alakalı bir revizyonla önümüze tekrar gelmiştir. Bu insanların akıllarıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Sayın başkan, sizde yıllardır hem o bölgede oturmaktasınız hem de işyeriniz o bölgede bulunmaktadır. ÇİFTE STANDART NİYE DEMEYECEK Mİ? Yıllarca komşuluk yaptığınız mahalle sakinlerine 0,40-0,50-0,80-1,20 emsal verildi. Peki, hangi yüzle Ahmet amca size 0,40 emsal verdik ama bakın bu firmaya 1,90 emsal veriyoruz, hatta bu da yetmiyor kat yüksekliğini serbest bırakıyoruz diyeceksiniz. Peki, aynı Ahmet amca size demeyecek mi ikimizde Allah’ın kulu değil miyiz? Bu çifte standart niye demeyecek mi? Peki biz şunu demeyecek miyiz? Hani belediyeyi yönetirken eşitlik ilkesi, hani gönül belediyeciliği. İnsanları ayrıştırarak, sınıflandırarak, insanları farklı yaşam standartlarıyla koruyarak mı gönüllerine girmeyi düşünüyorsunuz sayın başkan. DARICA’YA İHANET EDİYORSUNUZ Bu projede depreme tabiri caiz ise erkeklik yaparak kat yüksekliği serbest bırakılmak isteniyor. Zemin yapısı olarak Önlemli Alan içerisinde bulunan ve yapılan testler sonucunda olumsuz bir zemin yapısına sahiptir. Bölgenin resmi rakamlarla 20.000 ancak gerçekçilik anlamında en az 2 katı nüfus barındıracak olması tam anlamıyla Darıca’ya, Darıca halkına ve o projede mülk sahibi olacak vatandaşa ihanettir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Dikey mimariye karşıyız, yatay mimariden yana olmalıyız. Dikey mimari ile İstanbul’ a İhanet ettik’ derken sizlerde bu plan tadilatına evet diyerek Darıca’ya ihanet ediyorsunuz” diye konuştu AYRINTILAR YARIN GAZETEMİZDE   HABER: KÜBRA AKABALI
2016 yılı haziran ayında Darıca Belediyesi meclisine gelen ve ardından CHP’lilerin dava açması üzerine idari mahkeme tarafından durdurulan Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin projesi yapılan plan tadilatıyla son mecliste oyçokluğuyla geçerek kabul edildi.

Darıca Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına açılış ve yoklamayla başlandı. Mayıs ayına ait tutanak özetlerinin okunup görüşülmesi ve onaya sunulmasıyla devam etti. Meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Darıca Emek Mahallesi’nde yapmak istediği ancak idari mahkemenin durdurma kararı verdiği proje yapılan imar tadilatın ardından yeniden meclis gündemi geldi. Proje ile ilgili söz alan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkan Yardımcısı Aydın Işık, “Önümüzde bulunan Termal Grup adlı firmanın plan tadilat maddesi.

RANT KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK YOK

CHP meclis üyeleri bu projenin yanlış olduğunun ve Darıca halkına bu projeyle ihanet edildiğinin farkındaydı. Nitekim mahkeme hem darıca belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava ile hem de büyükşehir belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava da vermiş olduğu karar ile bu durumu doğrulamış oldu. Ancak proje teknik olarak, emsal olarak ve sağlamış olduğu rant konusunda hiçbir değişikliğe uğramadan, sadece yeşil alanların yerleşimiyle ve iç yolların güzergahı ile alakalı bir revizyonla önümüze tekrar gelmiştir. Bu insanların akıllarıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Sayın başkan, sizde yıllardır hem o bölgede oturmaktasınız hem de işyeriniz o bölgede bulunmaktadır.

ÇİFTE STANDART NİYE DEMEYECEK Mİ?

Yıllarca komşuluk yaptığınız mahalle sakinlerine 0,40-0,50-0,80-1,20 emsal verildi. Peki, hangi yüzle Ahmet amca size 0,40 emsal verdik ama bakın bu firmaya 1,90 emsal veriyoruz, hatta bu da yetmiyor kat yüksekliğini serbest bırakıyoruz diyeceksiniz. Peki, aynı Ahmet amca size demeyecek mi ikimizde Allah’ın kulu değil miyiz? Bu çifte standart niye demeyecek mi? Peki biz şunu demeyecek miyiz? Hani belediyeyi yönetirken eşitlik ilkesi, hani gönül belediyeciliği. İnsanları ayrıştırarak, sınıflandırarak, insanları farklı yaşam standartlarıyla koruyarak mı gönüllerine girmeyi düşünüyorsunuz sayın başkan.

DARICA’YA İHANET EDİYORSUNUZ

Bu projede depreme tabiri caiz ise erkeklik yaparak kat yüksekliği serbest bırakılmak isteniyor. Zemin yapısı olarak Önlemli Alan içerisinde bulunan ve yapılan testler sonucunda olumsuz bir zemin yapısına sahiptir. Bölgenin resmi rakamlarla 20.000 ancak gerçekçilik anlamında en az 2 katı nüfus barındıracak olması tam anlamıyla Darıca’ya, Darıca halkına ve o projede mülk sahibi olacak vatandaşa ihanettir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Dikey mimariye karşıyız, yatay mimariden yana olmalıyız. Dikey mimari ile İstanbul’ a İhanet ettik’ derken sizlerde bu plan tadilatına evet diyerek Darıca’ya ihanet ediyorsunuz” diye konuştu

AYRINTILAR YARIN GAZETEMİZDE

 

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.