Terör örgütü PKK’ya 2. dalga operasyon

10.11.2016 - 08:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Terör örgütü PKK’ya 2. dalga operasyon

Örgüte destek veren tüm yapılar tasfiye edilerek dernek ve STK’lar kapatılacak. Şirketler incelemeye alınacak ve kayyum atanacak. Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'nda terörle mücadele konusunda yeni kararlar alındı. Bölgede PKK terör örgütüne destek veren tüm yapılar, STK ve dernekler tasfiye edilecek, terörle iç içe geçen belediyelere göz açtırmamak için gerekirse kayyum atanacak.   3.5 SAATLİK KRİTİK TOPLANTI Kritik toplantı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Amerikalı mevkidaşı Orgeneral Joseph Dunford ve Rus mevkidaşı Valery Gerasimov ile görüşmesi, HDP'li yöneticilerin ve milletvekillerinin terörle mücadele kapsamında gözaltına alınıp tutuklanması, Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemekten gözaltına alınmasının ardından gerçekleştirildi. 3.5 saat süren güvenlik toplantısında; Fırat Kalkanı ve Suriye'de başlayan Rakka Operasyonu, terörle mücadele kapsamında alınacak yeni tedbirler ve son durum değerlendirildi. FETÖ soruşturmalarındaki süreç, uyuşturucu ile mücadele, terör örgütlerinin finansmanının önlenmesi ile yeni KHK'ların hazırlanması konusu ele alındı. Terörle mücadelede ve güvenlikte gelinen son nokta ile ilgili şu tespitler yapıldı: BAĞLANTILI HER ŞEYE TASFİYE  Güvenlik güçleri kırsalla şehir arasındaki köylere yönelecek. Bu köylerden temin edilen iaşe, yaşam malzemesi desteği kesilecek.  Bölgede örgüte destek veren tüm yapılar STK ve dernekler tasfiye edilecek.  Terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediyelere göz açtırmamak için gerekirse kayyum ataması yapılacak. Belediyeler terör örgütlerine değil bölge h alkına hizmet eder hale getirilecek.  Bölge insanının hizmet isteği atanan kayyumlar tarafından acilen gerçekleştirilecek.  Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek.  Devlete yönelik yapılan OHAL uygulaması terör örgütleri ile mücadele kapsamında sürdürülecek. NOKTA OPERASYONLAR  Devlet bölgede hızlıca hareket ederek PKK'yı tuş edecek adımlar atacak.  Örgütün Kandil'deki ve ülke içindeki kafa adamlarına yönelik nokta operasyonlar yapılacak.  Terör örgütleri eyleme geçmeden müdahale edilecek. İstihbarı her bilginin sıkı takipçisi olunacak.  Örgüte finans sağlamak amacıyla toplanan haraçlar da incelenecek.  Bölge insanının hizmet isteği atanan kayyumlar tarafından acilen gerçekleştirilecek.  Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek. MASKE DÜŞTÜ HALK GÖRDÜ  Operasyonlar ile bölgede psikolojik üstünlük sağlandı.  Sürdürülen operasyonlarla örgütünün kış yapılanmasına büyük darbe vuruldu.  Terör örgütü PKK'nın şehir savaşları, vatandaşı ayaklandırma şeklinde uyguladığı Devrimci Halk Stratejisi tutmadı. Çukur ve barikat stratejisi bekleneni karşılamadı. Aksine halk desteğini kaybetmelerine neden oldu.  Bölge halkı, terör örgütü PKK'nın düşündükleri gibi güçlü olmadığını anladı.  Terör örgütü 90'lı yılların PKK'sı olmaya karar verdi.  Halk desteğini yitiren, örgüte eleman temin edemeyen ve peş peşe operasyonlarla köşeye sıkışan örgüt ülkede kaos ortamı yaratmak isteyecek.  
Örgüte destek veren tüm yapılar tasfiye edilerek dernek ve STK’lar kapatılacak. Şirketler incelemeye alınacak ve kayyum atanacak. Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'nda terörle mücadele konusunda yeni kararlar alındı. Bölgede PKK terör örgütüne destek veren tüm yapılar, STK ve dernekler tasfiye edilecek, terörle iç içe geçen belediyelere göz açtırmamak için gerekirse kayyum atanacak.

 

3.5 SAATLİK KRİTİK TOPLANTI

Kritik toplantı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Amerikalı mevkidaşı Orgeneral Joseph Dunford ve Rus mevkidaşı Valery Gerasimov ile görüşmesi, HDP'li yöneticilerin ve milletvekillerinin terörle mücadele kapsamında gözaltına alınıp tutuklanması, Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemekten gözaltına alınmasının ardından gerçekleştirildi. 3.5 saat süren güvenlik toplantısında; Fırat Kalkanı ve Suriye'de başlayan Rakka Operasyonu, terörle mücadele kapsamında alınacak yeni tedbirler ve son durum değerlendirildi. FETÖ soruşturmalarındaki süreç, uyuşturucu ile mücadele, terör örgütlerinin finansmanının önlenmesi ile yeni KHK'ların hazırlanması konusu ele alındı. Terörle mücadelede ve güvenlikte gelinen son nokta ile ilgili şu tespitler yapıldı:

BAĞLANTILI HER ŞEYE TASFİYE

 Güvenlik güçleri kırsalla şehir arasındaki köylere yönelecek. Bu köylerden temin edilen iaşe, yaşam malzemesi desteği kesilecek.
 Bölgede örgüte destek veren tüm yapılar STK ve dernekler tasfiye edilecek.
 Terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediyelere göz açtırmamak için gerekirse kayyum ataması yapılacak. Belediyeler terör örgütlerine değil bölge h alkına hizmet eder hale getirilecek.
 Bölge insanının hizmet isteği atanan kayyumlar tarafından acilen gerçekleştirilecek.
 Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek.
 Devlete yönelik yapılan OHAL uygulaması terör örgütleri ile mücadele kapsamında sürdürülecek.

NOKTA OPERASYONLAR

 Devlet bölgede hızlıca hareket ederek PKK'yı tuş edecek adımlar atacak.
 Örgütün Kandil'deki ve ülke içindeki kafa adamlarına yönelik nokta operasyonlar yapılacak.
 Terör örgütleri eyleme geçmeden müdahale edilecek. İstihbarı her bilginin sıkı takipçisi olunacak.
 Örgüte finans sağlamak amacıyla toplanan haraçlar da incelenecek.
 Bölge insanının hizmet isteği atanan kayyumlar tarafından acilen gerçekleştirilecek.
 Örgüt propagandası yapan devlet memurları ile mücadele sürecek.

MASKE DÜŞTÜ HALK GÖRDÜ

 Operasyonlar ile bölgede psikolojik üstünlük sağlandı.
 Sürdürülen operasyonlarla örgütünün kış yapılanmasına büyük darbe vuruldu.
 Terör örgütü PKK'nın şehir savaşları, vatandaşı ayaklandırma şeklinde uyguladığı Devrimci Halk Stratejisi tutmadı. Çukur ve barikat stratejisi bekleneni karşılamadı. Aksine halk desteğini kaybetmelerine neden oldu.
 Bölge halkı, terör örgütü PKK'nın düşündükleri gibi güçlü olmadığını anladı.
 Terör örgütü 90'lı yılların PKK'sı olmaya karar verdi.
 Halk desteğini yitiren, örgüte eleman temin edemeyen ve peş peşe operasyonlarla köşeye sıkışan örgüt ülkede kaos ortamı yaratmak isteyecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.