Teyzeye-halaya da ödeme

21.02.2017 - 07:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Teyzeye-halaya da ödeme

orun bakan büyükannelere maaş projesinde başvurular dün sona erdi. 10 ilde 6 bin aile ile yapılacak pilot uygulama için rekor sayıda başvuru yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yoğun talep oldu. Yaklaşık 105 bin başvuru var. 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz" açıklamasını yaptı. Başvuru süresinin tamamlanmasıyla çalışmalar hızlandırıldı. Ay sonuna kadar büyükanne maaşı verilecek aileler belirlenecek ve listeler kamuoyuna duyurulacak. Mart başında da uygulama başlayacak. Torun bakan büyükannelere 425 lira maaş getiren uygulama, başarılı olursa yaygınlaştırılacak. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, uygulamayı takip edecek. Maaş uygulaması, sadece büyükannelerle sınırlı olmayacak. Projenin kapsamına teyze ve halaların da eklenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, bu konuda, "Pilot uygulamayı izleyip göreceğiz. Önce büyükanne üzerinden gidiyoruz. İleride teyze, dede ve diğer seçeneklere de bakılabilir" açıklamasını yapmıştı.

orun bakan büyükannelere projesinde başvurular dün sona erdi. 10 ilde 6 bin aile ile yapılacak pilot uygulama için rekor sayıda başvuru yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yoğun talep oldu. Yaklaşık 105 bin başvuru var. 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz" açıklamasını yaptı. Başvuru süresinin tamamlanmasıyla çalışmalar hızlandırıldı. Ay sonuna kadar büyükanne maaşı verilecek aileler belirlenecek ve listeler kamuoyuna duyurulacak. Mart başında da uygulama başlayacak. Torun bakan büyükannelere 425 lira maaş getiren uygulama, başarılı olursa yaygınlaştırılacak. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, uygulamayı takip edecek. Maaş uygulaması, sadece büyükannelerle sınırlı olmayacak. Projenin kapsamına teyze ve halaların da eklenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, bu konuda, "Pilot uygulamayı izleyip göreceğiz. Önce büyükanne üzerinden gidiyoruz. İleride teyze, dede ve diğer seçeneklere de bakılabilir" açıklamasını yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.