THY Uçağı Toprağa Saplandı

18.02.2015 - 09:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

THY Uçağı Toprağa Saplandı

Beyrut-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı.

Sibirya soğukları Türkiye'yi dondurdu. İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul'da karnedeniyle 841 trafik kazasının meydana geldiği belirtildi, Çatalca'da kar kalınlığı 60 santimi buldu. Atatürk Havalimanı'nda THY uçağı iniş yaptıktan sonra toprağa saplandı, yolcular tahliye ediliyor. İstanbul dahil bazı illerde eğitime ara verildi.     THY UÇAĞI TOPRAĞA SAPLANDI Türk Hava Yolları'nın (THY) Beyrut -İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipiKızılırmak adlı yolcu uçağının, saat 05.05'de Atatürk Havalimanı'na inişi gerçekleşti. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak yoğun karyağışı ve buzlanma nedeniyle taksi yolundan çıkarak uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Kaza sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı. İNİŞ KALKIŞLAR BİR SÜRE DURDURULDU THY uçağının toprak zemine çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı'na tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. İstanbul'a gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Olay anında görevde olan DHMİ Kriz masası ekipleri itfaiye ve ambulanslarla uçağın çıktığı yere gelerek anında müdahale ettiler. Yolcular yaklaşık 1 saat uçağın içinde beklerken, uçağa gelen yetkililer yolcuları kapılardan tahliye edilerek dış hatlar terminaline getirildi. Uçak yapılan çalışma sonunu saat 07.00 sıralarında saplandığı yerden kurtarılarak THYTeknik Hangarı'nın önüne getirildi. Ancak bu süre içinde bagaj kapıları donan uçağın bagajlarını gelmesi iki saatlik süreyi aldı. Çalışmaların ardından Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar normale döndü. "YOLCULAR HİÇ PANİK OLMADI" Çoğunluğu Beyrut üzerinden Türkiye gelen Suriyeli olan yolcular uçak indikten sonra uçağın saplandığı anda bir panik yaşamadıklarını, kaptan pilotun yaptığı anonslarla kendilerini bilgilendirdiğini belitti. Yolculardan Suriyeli Afrah Henawe, özellikle kaptan pilota teşekkür ederek, "Kaptanımıza şükran. Yaptığı anonsla bizi bilgilendirdi. Çok sakin şekilde indik. Uçak içinde hiç panik olmadı" dedi. SEFERLER İPTAL Öte yandan Türk hava Yolları'nın olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiği sefer sayısı 168'e yükseldi. THY, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 17-18 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan 117 iç ve dış hat seferini iptal etmesinin ardından, 19 Şubat Perşembe günü yapılacak bazı seferlerini de iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen sefer sayısı 168 olarak duyuruldu. SEYAHAT EDECEKLERE UYARI! THY, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmelerini istedi.  
Beyrut-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı.

Sibirya soğukları Türkiye'yi dondurdu. İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul'da karnedeniyle 841 trafik kazasının meydana geldiği belirtildi, Çatalca'da kar kalınlığı 60 santimi buldu. Atatürk Havalimanı'nda THY uçağı iniş yaptıktan sonra toprağa saplandı, yolcular tahliye ediliyor. İstanbul dahil bazı illerde eğitime ara verildi.

 

 

THY UÇAĞI TOPRAĞA SAPLANDI

Türk Hava Yolları'nın (THYBeyrut -İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipiKızılırmak adlı yolcu uçağının, saat 05.05'de Atatürk Havalimanı'na inişi gerçekleşti. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak yoğun karyağışı ve buzlanma nedeniyle taksi yolundan çıkarak uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Kaza sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

İNİŞ KALKIŞLAR BİR SÜRE DURDURULDU

THY uçağının toprak zemine çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı'na tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. İstanbul'a gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Olay anında görevde olan DHMİ Kriz masası ekipleri itfaiye ve ambulanslarla uçağın çıktığı yere gelerek anında müdahale ettiler. Yolcular yaklaşık 1 saat uçağın içinde beklerken, uçağa gelen yetkililer yolcuları kapılardan tahliye edilerek dış hatlar terminaline getirildi. Uçak yapılan çalışma sonunu saat 07.00 sıralarında saplandığı yerden kurtarılarak THYTeknik Hangarı'nın önüne getirildi. Ancak bu süre içinde bagaj kapıları donan uçağın bagajlarını gelmesi iki saatlik süreyi aldı. Çalışmaların ardından Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar normale döndü.

"YOLCULAR HİÇ PANİK OLMADI"

Çoğunluğu Beyrut üzerinden Türkiye gelen Suriyeli olan yolcular uçak indikten sonra uçağın saplandığı anda bir panik yaşamadıklarını, kaptan pilotun yaptığı anonslarla kendilerini bilgilendirdiğini belitti. Yolculardan Suriyeli Afrah Henawe, özellikle kaptan pilota teşekkür ederek, "Kaptanımıza şükran. Yaptığı anonsla bizi bilgilendirdi. Çok sakin şekilde indik. Uçak içinde hiç panik olmadı" dedi.

SEFERLER İPTAL

Öte yandan Türk hava Yolları'nın olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiği sefer sayısı 168'e yükseldi. THYAtatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 17-18 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan 117 iç ve dış hat seferini iptal etmesinin ardından, 19 Şubat Perşembe günü yapılacak bazı seferlerini de iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen sefer sayısı 168 olarak duyuruldu.

SEYAHAT EDECEKLERE UYARI!

THY, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmelerini istedi.

 

THY Uçağı Toprağa Saplandı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.