19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TiyatROZA'dan anlamlı hareket

Gebze 18.08.2016 - 10:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TiyatROZA'dan anlamlı hareket

Gebze’nin sevilen Tiyatro Ekibi TiyatRoza’dan anlamlı hareket. TiyatRoza ekibi 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Komutanlığı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi komutanlığı ele geçirmesi girişimi sırasında başından vurarak öldüren Ömer Halis Demir’in anısına sanat merkezi bünyesinde bulunan sahnenin adını Ömer Halis Demir Sahnesi olarak değiştirdi. Tiyatro Roza´da Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama da “15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Ömer Halis Demir’in adını yaşatmak sanat merkezimiz bünyesinde bulunan sahnelerimizden birinin adını değiştirdik. Biz sadece adını yaşatabiliyoruz o ise şahadet şerbetini içerek bu vatan için gözünü kırmadan hainlere karşı koydu. Vatan için o kutlu şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimize rabbim rahmetiyle muamele eylesin.” Dedi.    

Gebze’nin sevilen Tiyatro Ekibi TiyatRoza’dan anlamlı hareket. TiyatRoza ekibi 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Komutanlığı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi komutanlığı ele geçirmesi girişimi sırasında başından vurarak öldüren Ömer Halis Demir’in anısına sanat merkezi bünyesinde bulunan sahnenin adını Ömer Halis Demir Sahnesi olarak değiştirdi.

Tiyatro Roza´da Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama da “15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Ömer Halis Demir’in adını yaşatmak sanat merkezimiz bünyesinde bulunan sahnelerimizden birinin adını değiştirdik. Biz sadece adını yaşatabiliyoruz o ise şahadet şerbetini içerek bu vatan için gözünü kırmadan hainlere karşı koydu. Vatan için o kutlu şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimize rabbim rahmetiyle muamele eylesin.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.