TKP Gebze’den Tüpraş işçilerine destek!

Gebze 21.05.2019 - 15:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TKP Gebze’den Tüpraş işçilerine destek!

Koç Holding ile Petrol-İş Sendikası üyesi TÜPRAŞ işçileri arasında aylardır süren TİS görüşmelerinde anlaşamayınca işçiler eyleme geçti. TKP Gebze işçilere destek vererek, “Direnen, mücadele eden işçiler yalnız değildir” açıklamasında bulundu.

Koç Holding ile Petrol-İş Sendikası üyesi TÜPRAŞ işçileri arasında aylardır süren TİS görüşmeleri geçen hafta uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Koç Holding’in 3 yıllık sözleşme dayatması ile mazeret izinleri ve vardiya haklarına yönelik saldırılarına karşı TÜPRAŞ işçileri, bir aydır çeşitli eylemlerle tepki gösteriyor. Tüpraş işçilerine TKP Gebze’den destek geldi. TKP Gebze’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kentimizin büyük sanayi tesislerinden ve bu memleketin emekçilerinin alın teri ile kurulan, yıllarca üst üste ihracat şampiyonu olan, ancak sermayeye peşkeş çekilerek özelleştirilen TÜPRAŞ’ta işçiler hakları için direniyorlar, mücadele ediyorlar. İŞÇİLER YALNIZ DEĞİL! Koç grubu TÜPRAŞ dahil birçok şirketinde rekor kırarak ve bu rekorlara yeni rekorlar eklemenin yollarını ararken, yani krizi fırsatlara çevirirken, emekçilere yine işsizlik ve yoksullukla mücadele düşüyor. TÜPRAŞ’ın patronları her türlü hak mücadelesine karşı işçi sınıfının karşısında dururken biliyor ki yalnız değil. Ama bilinmelidir ki direnen mücadele eden işçilerde yalnız değildir! Bizler, boyun eğmeyen, örgütlülüğün gücünü bilerek mücadele eden TÜPRAŞ işçisinin yanındayız. Yaşasın işçi sınıfımız, yaşasın TÜPRAŞ işçilerinin direnişi!”
Koç Holding ile Petrol-İş Sendikası üyesi TÜPRAŞ işçileri arasında aylardır süren TİS görüşmelerinde anlaşamayınca işçiler eyleme geçti. TKP Gebze işçilere destek vererek, “Direnen, mücadele eden işçiler yalnız değildir” açıklamasında bulundu.

Koç Holding ile Petrol-İş Sendikası üyesi TÜPRAŞ işçileri arasında aylardır süren TİS görüşmeleri geçen hafta uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Koç Holding’in 3 yıllık sözleşme dayatması ile mazeret izinleri ve vardiya haklarına yönelik saldırılarına karşı TÜPRAŞ işçileri, bir aydır çeşitli eylemlerle tepki gösteriyor. Tüpraş işçilerine TKP Gebze’den destek geldi. TKP Gebze’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kentimizin büyük sanayi tesislerinden ve bu memleketin emekçilerinin alın teri ile kurulan, yıllarca üst üste ihracat şampiyonu olan, ancak sermayeye peşkeş çekilerek özelleştirilen TÜPRAŞ’ta işçiler hakları için direniyorlar, mücadele ediyorlar.

İŞÇİLER YALNIZ DEĞİL!

Koç grubu TÜPRAŞ dahil birçok şirketinde rekor kırarak ve bu rekorlara yeni rekorlar eklemenin yollarını ararken, yani krizi fırsatlara çevirirken, emekçilere yine işsizlik ve yoksullukla mücadele düşüyor. TÜPRAŞ’ın patronları her türlü hak mücadelesine karşı işçi sınıfının karşısında dururken biliyor ki yalnız değil. Ama bilinmelidir ki direnen mücadele eden işçilerde yalnız değildir! Bizler, boyun eğmeyen, örgütlülüğün gücünü bilerek mücadele eden TÜPRAŞ işçisinin yanındayız. Yaşasın işçi sınıfımız, yaşasın TÜPRAŞ işçilerinin direnişi!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.