Toplu sözleşme cuma netleşecek

Kocaeli 04.10.2018 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Toplu sözleşme cuma netleşecek

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Belde A.Ş.’de çalışan bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Cuma günü netleşecek

Taşeron Yasası’nın çıkmasından sonra kamu kurumları taşeron işçileri bir bir kadroya geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş.’nin bin 200 çalışanı da toplu iş sözleşmesi bekliyor. Fakat taraflar arasında mutabakat sağlanamadığı için görüşmeler arabulucu eşliğinde devam ediyor. Son görüşmede de anlaşmaya varamayan Yerel-Sen ile Hizmet-İş Sendikası, 6 günlük süre uzatımına gitti. Sürenin dolmasına ise iki gün kaldı. EŞİT ÜCRET ALSINLAR Tarafların anlaşmazlığı ise; Yerel-Sen kadroya geçen yeni personelin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılacak toplu iş sözleşmesine uyulmasını istiyor. Hizmet-İş’in isteği de mevcut çalışanlarla yeni personelin eşit haklara sahip olması. Konu hakkında açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Cuma günü arabulucuyla uzatılan süre doluyor. Genel Sekreter düzeyinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı olumlu gelişmelerde var ama bizim isteğimiz aynı işi yapan herkesin eşit ücretlere çalışması” dedi.  
Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Belde A.Ş.’de çalışan bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Cuma günü netleşecek

Taşeron Yasası’nın çıkmasından sonra kamu kurumları taşeron işçileri bir bir kadroya geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş.’nin bin 200 çalışanı da toplu iş sözleşmesi bekliyor. Fakat taraflar arasında mutabakat sağlanamadığı için görüşmeler arabulucu eşliğinde devam ediyor. Son görüşmede de anlaşmaya varamayan Yerel-Sen ile Hizmet-İş Sendikası, 6 günlük süre uzatımına gitti. Sürenin dolmasına ise iki gün kaldı.

EŞİT ÜCRET ALSINLAR

Tarafların anlaşmazlığı ise; Yerel-Sen kadroya geçen yeni personelin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılacak toplu iş sözleşmesine uyulmasını istiyor. Hizmet-İş’in isteği de mevcut çalışanlarla yeni personelin eşit haklara sahip olması. Konu hakkında açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Cuma günü arabulucuyla uzatılan süre doluyor. Genel Sekreter düzeyinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı olumlu gelişmelerde var ama bizim isteğimiz aynı işi yapan herkesin eşit ücretlere çalışması” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.