19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Toplum salgına karşı ciddiyetten uzak”

Sağlık 21.08.2020 - 16:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Toplum salgına karşı ciddiyetten uzak”

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.  Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan’ın da katıldığı toplantıda Darıcalı muhtarlar katıldı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Ergüney, salgınla ilgili bilgilendirme yaparken “Kocaeli'nde Mart ve Nisanda pik yaşadık. Ciddi mücadele verdik. İyi bir performans sergiledik. Bayram sonrasında vakalar arttı. Dikkatli olmaya devam etmeliyiz. Tedbir konusunda yavaşlama ve gevşeme var. Bu iyi değil, çok hızlı ilerleyen ve sinsi bir hastalık karşımızda duruyor” şeklinde konuştu. ESKİ GÜNLERE GERİ DÖNEBİLİRİZ Sözlerine devam eden Ergüney, “Aileler akrabalar birbirine dikkatli olmalı.  Güzel bir mücadele sergilersek sayılar normale düşecek. Vaka sayılarını tutarsak yaşam normal döner sorun olmaz. Vaka çok olursa yasaklar artar ve yaşam durur. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Bundan bir şey olmaz dememek gerek. Bu aslında bir akciğer hastalığı, tüm organları etkiliyor, maske tamam ama esas Mesele sosyal mesafe çok önemli. Lütfen birlikte mücadeleyi bırakmayalım” dedi. TAZİYE İÇİN TELEFON AÇALIM “Gördüğüm kadarıyla toplum ciddiyetten Uzak ve küçümsüyoruz” diyen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Düğünler çok tehlikeli. Eski düğün anlayışını kafamızdan silelim. Öyle bir anlayış şu an için tehlikeli. Taziyelerimizi telefondan yapalım. Mutlaka gitmekte diretmeyelim, ayıp olur düşüncesi yanlış, ayıp olmaz. Saygı ve sevgi gereği yaşlılarımızla temasa girmek, sarılmak ya da ellerine öpmek şu dönemde çok yanlış, aile bireyleri de dikkat etsin” ifadesini kullandı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.  Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan’ın da katıldığı toplantıda Darıcalı muhtarlar katıldı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Ergüney, salgınla ilgili bilgilendirme yaparken “Kocaeli'nde Mart ve Nisanda pik yaşadık. Ciddi mücadele verdik. İyi bir performans sergiledik. Bayram sonrasında vakalar arttı. Dikkatli olmaya devam etmeliyiz. Tedbir konusunda yavaşlama ve gevşeme var. Bu iyi değil, çok hızlı ilerleyen ve sinsi bir hastalık karşımızda duruyor” şeklinde konuştu.

ESKİ GÜNLERE GERİ DÖNEBİLİRİZ

Sözlerine devam eden Ergüney, “Aileler akrabalar birbirine dikkatli olmalı.  Güzel bir mücadele sergilersek sayılar normale düşecek. Vaka sayılarını tutarsak yaşam normal döner sorun olmaz. Vaka çok olursa yasaklar artar ve yaşam durur. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Bundan bir şey olmaz dememek gerek. Bu aslında bir akciğer hastalığı, tüm organları etkiliyor, maske tamam ama esas Mesele sosyal mesafe çok önemli. Lütfen birlikte mücadeleyi bırakmayalım” dedi.

TAZİYE İÇİN TELEFON AÇALIM

“Gördüğüm kadarıyla toplum ciddiyetten Uzak ve küçümsüyoruz” diyen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Düğünler çok tehlikeli. Eski düğün anlayışını kafamızdan silelim. Öyle bir anlayış şu an için tehlikeli. Taziyelerimizi telefondan yapalım. Mutlaka gitmekte diretmeyelim, ayıp olur düşüncesi yanlış, ayıp olmaz. Saygı ve sevgi gereği yaşlılarımızla temasa girmek, sarılmak ya da ellerine öpmek şu dönemde çok yanlış, aile bireyleri de dikkat etsin” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.