19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Toplumu değiştirmek için kadını geliştirmeliyiz

Kocaeli 09.03.2016 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Toplumu değiştirmek için kadını geliştirmeliyiz

Valilik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir program gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir” dedi

Valilik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir program gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir” dedi   Valilik içerisinde bulunan Akçakoca Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe valilikte çalışan kadın personeller katılım gösterdi. Programa katılım oldukça yoğun gerçekleşirken Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşiyle birlikte geldi. Güzeloğlu, “Bugün Dünya Kadınlar Günü kapsamında çalışan valilik ve değişik kurumlarda görev yapan kadınların, üstlendiği tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini görüyorum. Bu gerçekten zor bir iştir. Hem evle hem işle uğraşmak büyük sorumluk gerektirmektedir. Kadınlarımızı sadece bir gün değil her gün düşünüp kollamamız gerekiyor” şeklinde konuştu. ERKEĞİN YANIDIR Güzeloğlu konuşmasının devamında, “Kadının olmadığı bir gelişme perspektifinin karşılığı yoktur. Hiçbir gelişme kadın olmadan sağlanamaz. Her açıdan en saygıdeğer varlığımız kadınlarımızdır. Cenneti annelerin ayakları altına seren ve anne rızası olmadan cennete gidilemeyeceğini söyleyen bir inancın mensubuyuz. Bu inanç temelinde şekillenen toplumumuzda kadının yeri erkeğinin arkası değil hemen yanıdır. Çünkü burada sağlanacak birlik ancak böyle gerçekleşebilir” dedi. AİLENİN TEMELİ Konuşmasının sonunda Güzeloğlu şunları söyledi; “Kadını ne zaman geride düşünürsek o zaman hep kaybetmeye mahkumuz. Kadına karşı şiddet erkeğin onursuzluğudur. Bizler bu günde kadının önemini vurgularken, bunu aileden başlayarak çocuklarımıza öğretmek ve yaşatmak zorundayız. Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir. O zaman bir toplumu değiştirmek istiyorsak öncelikle kadını geliştirmemiz gerekmektedir. Bu yüzden kız çocuklarımızın okuması gerektiği vurgusunu ve kadının sosyal hayatta yer alması vurgusunu yapıyoruz.” Program sonunda Güzeloğlu valilikte çalışan kadınların isteklerini dinleyerek, servis, mesai aralarında eğlence amaçlı uygulamaları konusunda hepsinin en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.  
Valilik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir program gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir” dedi

Valilik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir program gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir” dedi

 

Valilik içerisinde bulunan Akçakoca Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe valilikte çalışan kadın personeller katılım gösterdi. Programa katılım oldukça yoğun gerçekleşirken Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşiyle birlikte geldi. Güzeloğlu, “Bugün Dünya Kadınlar Günü kapsamında çalışan valilik ve değişik kurumlarda görev yapan kadınların, üstlendiği tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini görüyorum. Bu gerçekten zor bir iştir. Hem evle hem işle uğraşmak büyük sorumluk gerektirmektedir. Kadınlarımızı sadece bir gün değil her gün düşünüp kollamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.


ERKEĞİN YANIDIR
Güzeloğlu konuşmasının devamında, “Kadının olmadığı bir gelişme perspektifinin karşılığı yoktur. Hiçbir gelişme kadın olmadan sağlanamaz. Her açıdan en saygıdeğer varlığımız kadınlarımızdır. Cenneti annelerin ayakları altına seren ve anne rızası olmadan cennete gidilemeyeceğini söyleyen bir inancın mensubuyuz. Bu inanç temelinde şekillenen toplumumuzda kadının yeri erkeğinin arkası değil hemen yanıdır. Çünkü burada sağlanacak birlik ancak böyle gerçekleşebilir” dedi.


AİLENİN TEMELİ
Konuşmasının sonunda Güzeloğlu şunları söyledi; “Kadını ne zaman geride düşünürsek o zaman hep kaybetmeye mahkumuz. Kadına karşı şiddet erkeğin onursuzluğudur. Bizler bu günde kadının önemini vurgularken, bunu aileden başlayarak çocuklarımıza öğretmek ve yaşatmak zorundayız. Toplumun temeli ailedir doğru ama ailenin temeli de annedir. O zaman bir toplumu değiştirmek istiyorsak öncelikle kadını geliştirmemiz gerekmektedir. Bu yüzden kız çocuklarımızın okuması gerektiği vurgusunu ve kadının sosyal hayatta yer alması vurgusunu yapıyoruz.” Program sonunda Güzeloğlu valilikte çalışan kadınların isteklerini dinleyerek, servis, mesai aralarında eğlence amaçlı uygulamaları konusunda hepsinin en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.