19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Torba dağıtımı sabaha karşı yapılacak

Siyaset 30.03.2019 - 09:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Torba dağıtımı sabaha karşı yapılacak

Seçimde kullanılacak oy pusulaları, zarf, mühür ve diğer evrakların bulunduğu torbaların sandık başkanlarına seçim günü sabaha karşı 04.00- 05.00 saatleri arasında dağıtılacağı açıklandı.

İl Seçim Kurulu pazar günü yapılacak seçimlere yönelik son hazırlıklarını yapıyor. Bir süredir devam eden sandık başkanı ve sandık görevlilerine yönelik eğitimler tamamlandı. Pazar günü seçimde kullanılacak oy pusulaları, zarf, mühür ve diğer evrakların bulunduğu torbaların sandık başkanlarına seçim günü sabaha karşı 04.00-05.00 saatleri arasında dağıtılacağı açıklandı. EĞİTİM VERİLDİ Yüksek Seçim Kurulu İl Müdürlüğü yetkilileri, İzmit’te sandık görevlilerine eğitimi Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu ile SDKM’de gerçekleştirdi. İzmit, Başiskele, Derince ve Kartepe’de görev yapacak sandık görevlileri, seçimde neler yapacakları konusunda bilgilendirildi. Aynı eğitim, diğer ilçelerde de verildi. TEMSİLİ OY KULLANMA Slayt eşliğinde yapılacak işlemlerin anlatıldığı eğitimde, temsili olarak oy kullanma işlemi de yapıldı. Salon girişine masa kuruldu, sandık görevlileri yerlerine geçti, temsili seçmenin kimliği alınıp işlemi yapıldıktan sonra zarf ve oy pusulaları verildi. Kabinde oy kullanma sonrası da imza attırılarak işlem tamamlandı. Kocaeli genelinde pazar günü 1 milyon 350 bin 725 seçmen 4 bin 221 sandıkta oyunu kullanacak. 6 İLÇEDE DAĞITIM İl Seçim Kurulu’nda bulunan oy pusulaları ve diğer evrakların içinde bulunduğu torbalar, ağzı kapalı ve mühürlü olarak sandık başkanlarına pazar günü sabaha karşı 04.00-05.00 saatleri arasında dağıtılacak. İzmit, Derince, Kartepe ve Başiskele’nin sandık sorumluları İzmit; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın sandık başkanları Gebze Adliyesi'nden; Kandıra, Karamürsel, Gölcük ve Körfez’deki sandık başkanları da kendi ilçelerindeki seçim kurullarından torbaları teslim alacak. Saat 08.00’de de oy verme işlemi başlayacak. Oy kullanma kabinleri ise, binalara yarın kurulacak
Seçimde kullanılacak oy pusulaları, zarf, mühür ve diğer evrakların bulunduğu torbaların sandık başkanlarına seçim günü sabaha karşı 04.00- 05.00 saatleri arasında dağıtılacağı açıklandı.

İl Seçim Kurulu pazar günü yapılacak seçimlere yönelik son hazırlıklarını yapıyor. Bir süredir devam eden sandık başkanı ve sandık görevlilerine yönelik eğitimler tamamlandı. Pazar günü seçimde kullanılacak oy pusulaları, zarf, mühür ve diğer evrakların bulunduğu torbaların sandık başkanlarına seçim günü sabaha karşı 04.00-05.00 saatleri arasında dağıtılacağı açıklandı.

EĞİTİM VERİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu İl Müdürlüğü yetkilileri, İzmit’te sandık görevlilerine eğitimi Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu ile SDKM’de gerçekleştirdi. İzmit, Başiskele, Derince ve Kartepe’de görev yapacak sandık görevlileri, seçimde neler yapacakları konusunda bilgilendirildi. Aynı eğitim, diğer ilçelerde de verildi.

TEMSİLİ OY KULLANMA

Slayt eşliğinde yapılacak işlemlerin anlatıldığı eğitimde, temsili olarak oy kullanma işlemi de yapıldı. Salon girişine masa kuruldu, sandık görevlileri yerlerine geçti, temsili seçmenin kimliği alınıp işlemi yapıldıktan sonra zarf ve oy pusulaları verildi. Kabinde oy kullanma sonrası da imza attırılarak işlem tamamlandı. Kocaeli genelinde pazar günü 1 milyon 350 bin 725 seçmen 4 bin 221 sandıkta oyunu kullanacak.

6 İLÇEDE DAĞITIM

İl Seçim Kurulu’nda bulunan oy pusulaları ve diğer evrakların içinde bulunduğu torbalar, ağzı kapalı ve mühürlü olarak sandık başkanlarına pazar günü sabaha karşı 04.00-05.00 saatleri arasında dağıtılacak. İzmit, Derince, Kartepe ve Başiskele’nin sandık sorumluları İzmit; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın sandık başkanları Gebze Adliyesi'nden; Kandıra, Karamürsel, Gölcük ve Körfez’deki sandık başkanları da kendi ilçelerindeki seçim kurullarından torbaları teslim alacak. Saat 08.00’de de oy verme işlemi başlayacak. Oy kullanma kabinleri ise, binalara yarın kurulacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.