TÖRK: “HUKUK KURALLARI İÇİNDE YARGILANMALILAR”

Darıca 16.07.2017 - 15:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TÖRK: “HUKUK KURALLARI İÇİNDE YARGILANMALILAR”

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümünde Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, şehit ve gazileri anmak için çelenk koydu. Çelenk koyma töreni sonrası açıklama yapan Başkan Törk, “Adaletin tecelli etmesi için 15 Temmuz darbe girişimi yapanlar devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasi destekçileri ortaya çıkarılmalı ve hukuk kuralları içinde yargılanmalıdırlar” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümünde Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, şehit ve gazileri anmak için çelenk koydu. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk çelenk koyma töreni sonrası açıklama yaptı. Başkan Törk açıklamasında, “Darbe girişiminin ardından TSK içine sızan FETÖ terör örgütü üyesi subay ve astsubaylar devlet kurumlarına iktidar tarafından yerleştirilen binlerce bürokrat gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. 15 Temmuz darbesinden sonra ilan edilen ve kısa sürede kaldırılacağı belirtilen OHAL’in yeni mağduriyetler yaratması, tutuklananların, açığa alınanların ve görevden alınanların arasına haksızlığa uğrayan on binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Laik cumhuriyetten yana olan vatandaşlarımız terörist suçlamasıyla FETÖ’cü çamuru atılıp tutuklanmaktadırlar. Bir çok gazeteci sadece muhalif oldukları için tutuklanmışlardır ayrıca siyasi uzantıları hakkında hemen hemen yok denecek kadar az soruşturma açılmıştır.” “HUKUK KURALLARI İÇİNDE YARGILANMALILAR” “Adaletin tecelli etmesi için 15 Temmuz darbe girişimi yapanlar devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasi destekçileri ortaya çıkarılmalı ve hukuk kuralları içinde yargılanmalıdırlar” diyen Başkan Törk, “Ülkemizde böyle bir kalkışmanın tekrar yaşanmaması için riyakata dayalı bir devlet yönetim sisteminin uygulanması, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin korunması ve yargının bağımsız olması mümkün olacaktır. Adalet yürüyüşleri ve mitingi CHP’nin vatana ve demokratik cumhuriyete sahip çıkacağını göstergesidir. Hak, hukuk ve adalet arayışımız devam edecektir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini lanetliyor, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” Dedi. HABER: YAĞMUR SIR
CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümünde Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, şehit ve gazileri anmak için çelenk koydu. Çelenk koyma töreni sonrası açıklama yapan Başkan Törk, “Adaletin tecelli etmesi için 15 Temmuz darbe girişimi yapanlar devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasi destekçileri ortaya çıkarılmalı ve hukuk kuralları içinde yargılanmalıdırlar” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve yönetimi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümünde Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, şehit ve gazileri anmak için çelenk koydu. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk çelenk koyma töreni sonrası açıklama yaptı. Başkan Törk açıklamasında, “Darbe girişiminin ardından TSK içine sızan FETÖ terör örgütü üyesi subay ve astsubaylar devlet kurumlarına iktidar tarafından yerleştirilen binlerce bürokrat gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. 15 Temmuz darbesinden sonra ilan edilen ve kısa sürede kaldırılacağı belirtilen OHAL’in yeni mağduriyetler yaratması, tutuklananların, açığa alınanların ve görevden alınanların arasına haksızlığa uğrayan on binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Laik cumhuriyetten yana olan vatandaşlarımız terörist suçlamasıyla FETÖ’cü çamuru atılıp tutuklanmaktadırlar. Bir çok gazeteci sadece muhalif oldukları için tutuklanmışlardır ayrıca siyasi uzantıları hakkında hemen hemen yok denecek kadar az soruşturma açılmıştır.”

“HUKUK KURALLARI İÇİNDE YARGILANMALILAR”

“Adaletin tecelli etmesi için 15 Temmuz darbe girişimi yapanlar devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasi destekçileri ortaya çıkarılmalı ve hukuk kuralları içinde yargılanmalıdırlar” diyen Başkan Törk, “Ülkemizde böyle bir kalkışmanın tekrar yaşanmaması için riyakata dayalı bir devlet yönetim sisteminin uygulanması, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin korunması ve yargının bağımsız olması mümkün olacaktır. Adalet yürüyüşleri ve mitingi CHP’nin vatana ve demokratik cumhuriyete sahip çıkacağını göstergesidir. Hak, hukuk ve adalet arayışımız devam edecektir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini lanetliyor, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” Dedi.

HABER: YAĞMUR SIR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.