Törk; “Keşke Haklı Çıkmasaydık”

Darıca 06.08.2018 - 16:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Törk; “Keşke Haklı Çıkmasaydık”

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, artan dolar kuru ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Bugün keşke bu noktada olmasaydık da haklı çıkmasaydık.” dedi.

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararı alması sonucu Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. ABD, Türkiye'ye Amerikalı rahip Andrew Brunson serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya karar verdi. Bunun üzerine dolar 5 TL'yi aştı. Dolar böylece tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. TL'nin bu yıl dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 30'a yaklaştı. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk de ekonomiye dair yazılı bir açıklamada bulunarak doların yükselişini değerlendirdi. Başkan Törk açıklamasında, “24 Haziran Seçimleri biteli 45 gün oldu. ‘İktidar devam ederse dolar artacak, faiz yükselecek, ekonomi daha da kötüye gidecek’ dedik. Bugün keşke bu noktada olmasak haklı çıkmasaydık. Hepimiz aynı gemideyiz. 45 günde; dolar yüzde 10 faiz yüzde 4 arttı. Enflasyon yüzde 15, faiz yüzde 22 oldu. Yazık.” ifadelerine yer verdi. KÜBRA AKABALI  
CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, artan dolar kuru ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Bugün keşke bu noktada olmasaydık da haklı çıkmasaydık.” dedi.

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararı alması sonucu Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. ABD, Türkiye'ye Amerikalı rahip Andrew Brunson serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya karar verdi. Bunun üzerine dolar 5 TL'yi aştı. Dolar böylece tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. TL'nin bu yıl dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 30'a yaklaştı. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk de ekonomiye dair yazılı bir açıklamada bulunarak doların yükselişini değerlendirdi. Başkan Törk açıklamasında, “24 Haziran Seçimleri biteli 45 gün oldu. ‘İktidar devam ederse dolar artacak, faiz yükselecek, ekonomi daha da kötüye gidecek’ dedik. Bugün keşke bu noktada olmasak haklı çıkmasaydık. Hepimiz aynı gemideyiz. 45 günde; dolar yüzde 10 faiz yüzde 4 arttı. Enflasyon yüzde 15, faiz yüzde 22 oldu. Yazık.” ifadelerine yer verdi.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.