19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Törk'ten Öğretmenlere Mesaj Var

Darıca 23.11.2017 - 17:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Törk'ten Öğretmenlere Mesaj Var

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesinin onlara verdiğimiz önemin göstergesi olduğunu belirten Yakup Törk açıklamasına şöyle devam etti: “Öğretmen geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milli kültürel zenginliklerin yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişidir. Ancak çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenler en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Nitelikli bir eğitim sistemi, ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının teminatı; kalkınma yarışında öne geçmenin, fırsat eşitliğini sağlamanın temel yoludur. Eğitimin asli unsuru ise öğretmendir. İşte özlük haklarının iyileştirilmemesi nedeniyle yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimiz aynı zamanda çağdaş bilimsel eğitimden uzak, yazboz tahtasına dönen Milli Eğitim politikaları ve siyasi baskı altında mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar. FETÖ ile mücadele bahanesiyle ilan edilen Olağanüstü Halin hukuksuz uygulamaları ve kanun hükmünde kararnameler ile muhalif kimliği ile tanınan akademisyenler ve sendika üyesi öğretmenler görevlerinden ihraç edilmişlerdir. İktidar tarafından yıllardır oyalanan ve ataması yapılmayan binlerce öğretmen, sözleşmeli öğretmenliğin uygulamaya konmasıyla birlikte bir kez daha hüsrana uğratılmıştır. Bu acı gerçek karşısında umutsuzluğa asla yer yoktur. Kurtuluş, eğitimcilerin örgütlü mücadelesiyle mümkün olacaktır. Öğretmenlerimizin hiç yılmadan, umutsuzluğa düşmeden çağdaş bireyler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Eğitim sistemi çağımıza uygun bir şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin olanakları arttırılmalıdır. Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet'le, akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, sorumluluk sahibi özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda ödün vermeden çalışan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesinin onlara verdiğimiz önemin göstergesi olduğunu belirten Yakup Törk açıklamasına şöyle devam etti:

“Öğretmen geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milli kültürel zenginliklerin yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişidir. Ancak çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenler en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Nitelikli bir eğitim sistemi, ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının teminatı; kalkınma yarışında öne geçmenin, fırsat eşitliğini sağlamanın temel yoludur. Eğitimin asli unsuru ise öğretmendir.

İşte özlük haklarının iyileştirilmemesi nedeniyle yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimiz aynı zamanda çağdaş bilimsel eğitimden uzak, yazboz tahtasına dönen Milli Eğitim politikaları ve siyasi baskı altında mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar. FETÖ ile mücadele bahanesiyle ilan edilen Olağanüstü Halin hukuksuz uygulamaları ve kanun hükmünde kararnameler ile muhalif kimliği ile tanınan akademisyenler ve sendika üyesi öğretmenler görevlerinden ihraç edilmişlerdir. İktidar tarafından yıllardır oyalanan ve ataması yapılmayan binlerce öğretmen, sözleşmeli öğretmenliğin uygulamaya konmasıyla birlikte bir kez daha hüsrana uğratılmıştır.

Bu acı gerçek karşısında umutsuzluğa asla yer yoktur. Kurtuluş, eğitimcilerin örgütlü mücadelesiyle mümkün olacaktır. Öğretmenlerimizin hiç yılmadan, umutsuzluğa düşmeden çağdaş bireyler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Eğitim sistemi çağımıza uygun bir şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin olanakları arttırılmalıdır.

Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet'le, akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, sorumluluk sahibi özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda ödün vermeden çalışan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.