19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Torun parasında karar zamanı

Ekonomi 11.09.2017 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Torun parasında karar zamanı

Torunlarına bakan büyükannelere aylık 425 lira destek içeren pilot proje, bu ay masaya yatırılacak. Beklenen sonuç alınmışsa, proje yaygınlaştırılacak.

Büyük ilgi gören büyükanneye destek projesinde Mart'ta başlayan 1 yıllık pilot uygulama sürerken; yüzbinlerce kişinin gözü projenin yaygınlaştırması konusunda alınacak karara çevrildi. Kararın bu ay ya da en geç Ekim'de verilmesi bekleniyor. Proje genişletilirse, 3 yaşını doldurmayan torunlarına bakan herkes, aylık 425 lira tutarında desteğe kavuşacak. 6 ay tamamlandı Torun bakan büyükannelere destek projesi kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her ay değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemleniyor. Çalışma Bakanlığı, projede 6 ayın tamamlanmasının ardından ilgili bakanlıkların bir genel değerlendirme yapacağını ve projenin genel bir uygulamaya dönüştürülmesi konusunun masaya yatırılacağını duyurmuştu. Bu 6 aylık süre doldu. Şimdilerde kararın verilmesi bekleniyor. Annelerin istihdamda kalması, büyükanne desteği ile ailelere maddi katkı yapılması için 10 ilde 6 bin 500 aile için başlatılan pilot uygulama için 105 bin başvuru alınmıştı. Diğer iller de dikkate alındığında yüzbinlerce kişi bu konuda verilecek kararı bekliyor..
Torunlarına bakan büyükannelere aylık 425 lira destek içeren pilot proje, bu ay masaya yatırılacak. Beklenen sonuç alınmışsa, proje yaygınlaştırılacak.

Büyük ilgi gören ye destek projesinde Mart'ta başlayan 1 yıllık pilot uygulama sürerken; yüzbinlerce kişinin gözü projenin yaygınlaştırması konusunda alınacak karara çevrildi. Kararın bu ay ya da en geç Ekim'de verilmesi bekleniyor. Proje genişletilirse, 3 yaşını doldurmayan larına bakan herkes, aylık 425 lira tutarında desteğe kavuşacak. 6 ay tamamlandı Torun bakan büyükannelere destek projesi kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her ay değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemleniyor. Çalışma Bakanlığı, projede 6 ayın tamamlanmasının ardından ilgili bakanlıkların bir genel değerlendirme yapacağını ve projenin genel bir uygulamaya dönüştürülmesi konusunun masaya yatırılacağını duyurmuştu. Bu 6 aylık süre doldu. Şimdilerde kararın verilmesi bekleniyor. Annelerin istihdamda kalması, büyükanne desteği ile ailelere maddi katkı yapılması için 10 ilde 6 bin 500 aile için başlatılan pilot uygulama için 105 bin başvuru alınmıştı. Diğer iller de dikkate alındığında yüzbinlerce kişi bu konuda verilecek kararı bekliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.