TOSB’da ‘Otonom Kümelenmesi’ anlatıldı!

Gebze 07.11.2019 - 09:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TOSB’da ‘Otonom Kümelenmesi’ anlatıldı!

TOSB İnovasyon Merkezi ile Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) koordinatörlüğünde, otomotivde dönüşümü sağlayan mobilite, telematiks, yazılım ve benzeri sektörlerle iş birliklerinin ve iletişimin artırılması amacıyla oluşturulan Bağlantılı Otonom Araç Kümelenmesi TOSB’da tanıtıldı. Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren 90 yakın firmanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, OTAM İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ekrem Özcan Otonom araçlar ve kümelenmeyle ilgili sunum yaptı. Özcan, katılımcıların sorularını da cevapladı. Toplantıya katılan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, buradaki konuşmasında, artık şirketlerin hiçbir şeyi kendi başına yapamadığını, yapılacak tüm işlerde iş birliklerinin çok önem arz ettiğini söyledi. Otonom araçların yaklaşık 3 trilyon dolar pazar potansiyeline sahip olduğuna dikkati çeken Burhanoğlu, "Bizim dünyadan aldığımız otomotivdeki pay yüzde 1,5 civarında. Bu payı Mobility dünyasındaki alırsak ki,  45 milyar dolardan bahsediyoruz, bugün Türkiye'nin otomotiv sektöründe yapmış olduğu ihracatın 1,5 katı" ifadesini kullandı. 2030’DA OTONOM ARAÇLAR SAHADA OLACAK Yapılan araştırmalara göre otonom araçları 2035'ten itibaren yollarda yüzde 25 civarında görülebileceğini, 2040’larda da ABD’de araçların yüzde 60'ı otonom araçlar olacağını belirten Burhanoğlu, Otonom araçlarla malzeme teknolojilerinin de değişeceğini de sözlerine ekledi. UÇAKLARDAKİ DATALARIN 10 KATI DATA TAŞIYACAK Ömer Burhanoğlu, dönüşüm sonrası sürücüsüz araçlarda bugün uçaklarda kullanılan yazılımlardaki dataların 10 katı kadar data kullanılacağını dile getirerek şunları kaydetti: "O kadar her şeyle bağlantılı ki bütün kameralar, diğer araçlarla olan iletişimi, inanılmaz büyük bir yürüyen data ağının meydana gelmesi şeklinde olacak. Artık otomobillerin, bir yerden bir yere ulaşmak için kullandığımız araçların çok daha ötesinde bir yerden bir yere oluşturduğumuz datanın bağlantılı iş modelleriyle yaratacağı yepyeni bir dünyadaki altında 4 tane tekerleği olan büyük bir bilgisayara dönüştüğünü söyleyebiliriz." TOSB YENİLİKLERİN MERKEZİ OLACAK TOSB olarak bütün bu yeniliklerin merkezinde olmak istediklerini ifade eden Burhanoğlu, otonom araçlar için test alanından 3D yazıcı merkezi ve girişim evine kadar her türlü ekosistem ihtiyacını sağlamak istediklerini, bu sektörde çalışacak firmaların bu merkezde her türlü çalışmasını ve testlerini yapabileceklerini de sözlerine ekledi. Etkinliğe katılanlar daha sonra TOSB test alanında ADASTEC bilgisayar yazılım firmasının donanım ve yazılımını gerçekleştirdiği otonom otomobilin test sürüşünü incelediler.

TOSB İnovasyon Merkezi ile Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) koordinatörlüğünde, otomotivde dönüşümü sağlayan mobilite, telematiks, yazılım ve benzeri sektörlerle iş birliklerinin ve iletişimin artırılması amacıyla oluşturulan Bağlantılı Otonom Araç Kümelenmesi TOSB’da tanıtıldı.

Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren 90 yakın firmanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, OTAM İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ekrem Özcan Otonom araçlar ve kümelenmeyle ilgili sunum yaptı. Özcan, katılımcıların sorularını da cevapladı. Toplantıya katılan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, buradaki konuşmasında, artık şirketlerin hiçbir şeyi kendi başına yapamadığını, yapılacak tüm işlerde iş birliklerinin çok önem arz ettiğini söyledi. Otonom araçların yaklaşık 3 trilyon dolar pazar potansiyeline sahip olduğuna dikkati çeken Burhanoğlu, "Bizim dünyadan aldığımız otomotivdeki pay yüzde 1,5 civarında. Bu payı Mobility dünyasındaki alırsak ki,  45 milyar dolardan bahsediyoruz, bugün Türkiye'nin otomotiv sektöründe yapmış olduğu ihracatın 1,5 katı" ifadesini kullandı.

2030’DA OTONOM ARAÇLAR SAHADA OLACAK

Yapılan araştırmalara göre otonom araçları 2035'ten itibaren yollarda yüzde 25 civarında görülebileceğini, 2040’larda da ABD’de araçların yüzde 60'ı otonom araçlar olacağını belirten Burhanoğlu, Otonom araçlarla malzeme teknolojilerinin de değişeceğini de sözlerine ekledi.

UÇAKLARDAKİ DATALARIN 10 KATI DATA TAŞIYACAK

Ömer Burhanoğlu, dönüşüm sonrası sürücüsüz araçlarda bugün uçaklarda kullanılan yazılımlardaki dataların 10 katı kadar data kullanılacağını dile getirerek şunları kaydetti: "O kadar her şeyle bağlantılı ki bütün kameralar, diğer araçlarla olan iletişimi, inanılmaz büyük bir yürüyen data ağının meydana gelmesi şeklinde olacak. Artık otomobillerin, bir yerden bir yere ulaşmak için kullandığımız araçların çok daha ötesinde bir yerden bir yere oluşturduğumuz datanın bağlantılı iş modelleriyle yaratacağı yepyeni bir dünyadaki altında 4 tane tekerleği olan büyük bir bilgisayara dönüştüğünü söyleyebiliriz."

TOSB YENİLİKLERİN MERKEZİ OLACAK

TOSB olarak bütün bu yeniliklerin merkezinde olmak istediklerini ifade eden Burhanoğlu, otonom araçlar için test alanından 3D yazıcı merkezi ve girişim evine kadar her türlü ekosistem ihtiyacını sağlamak istediklerini, bu sektörde çalışacak firmaların bu merkezde her türlü çalışmasını ve testlerini yapabileceklerini de sözlerine ekledi. Etkinliğe katılanlar daha sonra TOSB test alanında ADASTEC bilgisayar yazılım firmasının donanım ve yazılımını gerçekleştirdiği otonom otomobilin test sürüşünü incelediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.