19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TRAFİK ARTIK BELEDİYENİN İŞİ

18.12.2015 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TRAFİK ARTIK BELEDİYENİN İŞİ

Hükümet, belediyelerin tartışmalı uygulamalarına son vermek, hizmetlerin aksamasını önlemek için Belediyeler Yasası’nda kapsamlı değişiklik yapacak bir çalışma başlattı.

 Yapılacak değişiklikle parsel bazında imar değişikliklerine son verilmesi, imar değişikliklerinin dev panolarda vatandaşın görebileceği şekilde ilan edilmesi, büyükşehir belediyelerine vergilerden aktarılan payların değiştirilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor. Önümüzdeki aylarda Meclis’e sevk edilmesi planlanan düzenlemede şu değişikliklere yer verilmesi düşünülüyor: VERGİ DAĞITIMI DEĞİŞECEK Büyükşehir belediyelerinde vergilerin dağıtım yöntemi değişecek. Vergi payı, çıkış yeri değil tüketim yeri esasına göre yeniden belirlenecek. Mevcut sistemde bununla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Örneğin, Kocaeli’de faaliyet gösteren firmaların merkezleri İstanbul’da olduğu için vergiden aslan payını Kocaeli değil, İstanbul alıyor. BAŞKANA ‘TRAFİK’ YETKİ AKTARIMI Belediye yasalarında yapılacak değişiklikler üç ana başlık altında toplanıyor. Bunlar mali yapı, idari yapı ve belediye başkanları ile belediye yetkileri olarak sıralanıyor. Belediye başkanlarının yerel hizmetlere yönelik yetkileri artırılacak. Şehir içi trafik düzenlemeleri, elektronik haberleşme gibi konularda başkanlara yetki aktarımı gündemde.
Hükümet, belediyelerin tartışmalı uygulamalarına son vermek, hizmetlerin aksamasını önlemek için Belediyeler Yasası’nda kapsamlı değişiklik yapacak bir çalışma başlattı.

 Yapılacak değişiklikle parsel bazında imar değişikliklerine son verilmesi, imar değişikliklerinin dev panolarda vatandaşın görebileceği şekilde ilan edilmesi, büyükşehir belediyelerine vergilerden aktarılan payların değiştirilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor. Önümüzdeki aylarda Meclis’e sevk edilmesi planlanan düzenlemede şu değişikliklere yer verilmesi düşünülüyor:

VERGİ DAĞITIMI DEĞİŞECEK

Büyükşehir belediyelerinde vergilerin dağıtım yöntemi değişecek. Vergi payı, çıkış yeri değil tüketim yeri esasına göre yeniden belirlenecek. Mevcut sistemde bununla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Örneğin, Kocaeli’de faaliyet gösteren firmaların merkezleri İstanbul’da olduğu için vergiden aslan payını Kocaeli değil, İstanbul alıyor.

BAŞKANA ‘TRAFİK’ YETKİ AKTARIMI

Belediye yasalarında yapılacak değişiklikler üç ana başlık altında toplanıyor. Bunlar mali yapı, idari yapı ve belediye başkanları ile belediye yetkileri olarak sıralanıyor. Belediye başkanlarının yerel hizmetlere yönelik yetkileri artırılacak. Şehir içi trafik düzenlemeleri, elektronik haberleşme gibi konularda başkanlara yetki aktarımı gündemde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.