“Trafik Eğitim Parkı” Hizmete girmek için hazırlanıyor!

Çayırova 09.05.2018 - 11:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Trafik Eğitim Parkı” Hizmete girmek için hazırlanıyor!

Çayırova’da Yatırımlar Trafik Eğitim Parkıyla Devam Ediyor

Yaptığı dev yarımlarla ilçenin çehresini değiştirerek Çayırova’ya modern ve yaşanabilir bir kent kimliği kazandıran Çayırova Belediyesi, hızlı büyüyen ilçelerde ihtiyaç haline gelen ve çocukların genç yaşta trafik bilincine kavuşması için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan “Trafik Eğitim Parkı” çok kısa bir sürede ilçe halkının hizmetine girecek. Çayırova Belediyesi Destek Hizmetleri bünyesinde gerçekleştirilen Trafik Eğitim Parkı ihalesine 3 Firma katıldı. 2 Milyon 360 Bin 360 TL’ye mal olacak Akse Mahallesinde İmam Hatip Lisesi yanında 8 dönüm alanda hayata geçirilecek projen 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Trafik eğitimi adına her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesis bittiğinde Kocaeli’nin en büyüğü ünvanını kazanacak. Çayırova’da eğitim gören öğrencilerde Trafik bilinci oluşturulması, uygulamalı olarak Trafik kurallarının daha küçük yaşlarda öğrenilmesi, trafikte empatik düşünebilen bir gençliğin meydana çıkmasına katkı sunmak amacıyla ihalesi yapılan proje 2018 yılının en önemli yatırımları arasında yerini alıyor. Çayırova Belediyesi, tesis hayata geçtiğinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler kapsamında yılda yaklaşık 5.000 öğrenci ile uygulamalı Trafik eğitimi vermeyi planlıyor. Demirci “4 Yılda 450 Milyon TL’lik Yatırım Yaptık” Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci “2014 yılında göreve geldiğimizde ilk iş olarak mali disiplini sağladık. 8 ay boyunca gelir artırıcı ve gider azaltıcı önlemler aldık. Tasarruf tedbirleriyle israfı önledik. Bu süre zarfında bir yandan piyasa itibarını sağlayıp yatırım yapabilme kabiliyetimizi sağlarken diğer yandan Çayırova’yı 2023’e taşıyacak plan ve projelerin mutfak çalışmasını yaptık. Şehrin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirledik. 2015 yılıyla birlikte yatırım seferberliği başlattık. 4. yılımızı doldurduğumuz şu günlerde 40 tanesi büyük olmak üzere yaklaşık 70 projeyi 450 Milyonluk yatırımla hayata geçirdik. Tempomuzu hiç kaybetmedik” dedi. Yapacağımız Daha Birçok Proje Var Çayırova göç alan ve 6 ile Türkiye’nin nüfusu en çok artış oranına sahip ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Demirci “Her yıl sadece artışı yakalamak için  32 derslikli 3 okul yapmak gerekiyor. Yerel ve genel büyük yatırımları hızla hayata geçirmemiz gerekiyordu. Hamdolsun 4 yılda önemli mesafe kat ettik. 2008’de Güzeltepe ve Şekerpınar beldelerinin birleşmesiyle hukuki olarak Çayırova ilçesi kuruldu. Ama gerçek anlamda bir şehirde olması gereken her türlü unsuruyla fiziki olarak dört başı mamur bir şehir kurmak bize nasip oldu. Kültür Merkezleriyle, Kent Park ve Kent Meydanlarıyla, Sosyal Tesisler ve semt meydanlarıyla, prestijli caddeleri ve yeşiliyle parklarıyla, mesire alanlarıyla, semt konaklarıyla, semt pazarlarıyla her türlü alt ve üst yapıyla yaşam şehri Çayırova ortaya çıkıyor. Büyükşehirle ilçe belediyesiyle Ankarasıyla bu uğurda canla başla çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.
Çayırova’da Yatırımlar Trafik Eğitim Parkıyla Devam Ediyor

Yaptığı dev yarımlarla ilçenin çehresini değiştirerek Çayırova’ya modern ve yaşanabilir bir kent kimliği kazandıran Çayırova Belediyesi, hızlı büyüyen ilçelerde ihtiyaç haline gelen ve çocukların genç yaşta trafik bilincine kavuşması için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan “Trafik Eğitim Parkı” çok kısa bir sürede ilçe halkının hizmetine girecek.

Çayırova Belediyesi Destek Hizmetleri bünyesinde gerçekleştirilen Trafik Eğitim Parkı ihalesine 3 Firma katıldı. 2 Milyon 360 Bin 360 TL’ye mal olacak Akse Mahallesinde İmam Hatip Lisesi yanında 8 dönüm alanda hayata geçirilecek projen 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Trafik eğitimi adına her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesis bittiğinde Kocaeli’nin en büyüğü ünvanını kazanacak. Çayırova’da eğitim gören öğrencilerde Trafik bilinci oluşturulması, uygulamalı olarak Trafik kurallarının daha küçük yaşlarda öğrenilmesi, trafikte empatik düşünebilen bir gençliğin meydana çıkmasına katkı sunmak amacıyla ihalesi yapılan proje 2018 yılının en önemli yatırımları arasında yerini alıyor. Çayırova Belediyesi, tesis hayata geçtiğinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler kapsamında yılda yaklaşık 5.000 öğrenci ile uygulamalı Trafik eğitimi vermeyi planlıyor.

Demirci “4 Yılda 450 Milyon TL’lik Yatırım Yaptık”

Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci “2014 yılında göreve geldiğimizde ilk iş olarak mali disiplini sağladık. 8 ay boyunca gelir artırıcı ve gider azaltıcı önlemler aldık. Tasarruf tedbirleriyle israfı önledik. Bu süre zarfında bir yandan piyasa itibarını sağlayıp yatırım yapabilme kabiliyetimizi sağlarken diğer yandan Çayırova’yı 2023’e taşıyacak plan ve projelerin mutfak çalışmasını yaptık. Şehrin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirledik. 2015 yılıyla birlikte yatırım seferberliği başlattık. 4. yılımızı doldurduğumuz şu günlerde 40 tanesi büyük olmak üzere yaklaşık 70 projeyi 450 Milyonluk yatırımla hayata geçirdik. Tempomuzu hiç kaybetmedik” dedi.

Yapacağımız Daha Birçok Proje Var

Çayırova göç alan ve 6 ile Türkiye’nin nüfusu en çok artış oranına sahip ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Demirci “Her yıl sadece artışı yakalamak için  32 derslikli 3 okul yapmak gerekiyor. Yerel ve genel büyük yatırımları hızla hayata geçirmemiz gerekiyordu. Hamdolsun 4 yılda önemli mesafe kat ettik. 2008’de Güzeltepe ve Şekerpınar beldelerinin birleşmesiyle hukuki olarak Çayırova ilçesi kuruldu. Ama gerçek anlamda bir şehirde olması gereken her türlü unsuruyla fiziki olarak dört başı mamur bir şehir kurmak bize nasip oldu. Kültür Merkezleriyle, Kent Park ve Kent Meydanlarıyla, Sosyal Tesisler ve semt meydanlarıyla, prestijli caddeleri ve yeşiliyle parklarıyla, mesire alanlarıyla, semt konaklarıyla, semt pazarlarıyla her türlü alt ve üst yapıyla yaşam şehri Çayırova ortaya çıkıyor. Büyükşehirle ilçe belediyesiyle Ankarasıyla bu uğurda canla başla çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.