TSK az önce açıkladı! PKK'ya büyük darbe..

10.11.2016 - 08:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TSK az önce açıkladı! PKK'ya büyük darbe..

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Şırnak'taki operasyonda 19 terörist etkisiz hale getirildi. 7 teröristin de cesedi bulundu.

Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen operasyonda, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, 23. Jandarma  Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda ve emir komutasında, 3 Kasım'dan itibaren  Şırnak'taki 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Siirt'teki 3’üncü Komando  Tugay Komutanlığı ile Van, Şırnak ve Siirt jandarma özel harekat birliklerinin  katılımıyla Bestler-Dereler bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz  hale getirmek ve kış hazırlıklarını imha etmek amacıyla Şehit Jandarma Uzman  Çavuş Sercan Öklük Bestler-Dereler-2 Müşterek Operasyonu başlatıldı.   Bölücü terör örgütünün sözde Botan saha karargahının bulunduğu,  coğrafi özellikleri itibarıyla barınmaya müsait olduğundan sürekli kullanılan ve  yaklaşık 600 kilometrekarelik alanı kapsayan Bestler–Dereler bölgesindeki  operasyon süresince, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz  hale getirildi, bir terörist de sağ yakalandı. Ayrıca bölgede, önceki dönemlerde yapılan operasyonlarda etkisiz hale  getirilen 7 teröristin cesedi bulundu. Birlikler tarafından yapılan temas aramasında da bölücü örgüte ait  birçok yer üstü ve yeraltı yaşam ve barınma alanı ile depo, sığınak, ağır silah,  silah, bunlara ait mühimmat ve motorlu araç gereç ile bol miktarda yaşam  malzemesi ele geçirilerek imha edildi. Fırat Kalkanı operasyonunda ise 92 DEAŞ, 1 PKK/PYD hedefi vuruldu. 4 muhalif şehit oldu.
TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Şırnak'taki operasyonda 19 terörist etkisiz hale getirildi. 7 teröristin de cesedi bulundu.

Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen operasyonda, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, 23. Jandarma  Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda ve emir komutasında, 3 Kasım'dan itibaren  Şırnak'taki 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Siirt'teki 3’üncü Komando  Tugay Komutanlığı ile Van, Şırnak ve Siirt jandarma özel harekat birliklerinin  katılımıyla Bestler-Dereler bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz  hale getirmek ve kış hazırlıklarını imha etmek amacıyla Şehit Jandarma Uzman  Çavuş Sercan Öklük Bestler-Dereler-2 Müşterek Operasyonu başlatıldı.

 

Bölücü terör örgütünün sözde Botan saha karargahının bulunduğu,  coğrafi özellikleri itibarıyla barınmaya müsait olduğundan sürekli kullanılan ve  yaklaşık 600 kilometrekarelik alanı kapsayan Bestler–Dereler bölgesindeki  operasyon süresince, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz  hale getirildi, bir terörist de sağ yakalandı.

Ayrıca bölgede, önceki dönemlerde yapılan operasyonlarda etkisiz hale  getirilen 7 teröristin cesedi bulundu.

Birlikler tarafından yapılan temas aramasında da bölücü örgüte ait  birçok yer üstü ve yeraltı yaşam ve barınma alanı ile depo, sığınak, ağır silah,  silah, bunlara ait mühimmat ve motorlu araç gereç ile bol miktarda yaşam  malzemesi ele geçirilerek imha edildi.

Fırat Kalkanı operasyonunda ise 92 DEAŞ, 1 PKK/PYD hedefi vuruldu. 4 muhalif şehit oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.